۴ بهمن ۱۳۸۴، ۱۲:۰۷

وزير راه و ترابري اعلام كرد:

اختصاص 100 ميليارد تومان يارانه در سال براي صنايع دريايي داخلي

اختصاص 100 ميليارد تومان يارانه در سال براي صنايع دريايي داخلي

محمد رحمتي اعلام كرد: وزارت راه و ترابري براي ايجاد رقابت ميان صنايع دريايي داخلي با خارجي ها مي تواند سالانه 100 ميليارد تومان يارانه اختصاص دهد تا صنايع داخلي توانايي عرضه محصولات خود به بازار را داشته باشند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري"مهر"، وزير راه و ترابري در هفتمين همايش صنايع دريايي با بيان اين كه سواحل و بنادر جنوبي كشور به علت ارتباط با آب‌‏ هاي آزاد ظرفيت و پذيرش بيشتري براي سرمايه‌‏گذاري دارند، گفت: برهمين اساس، در 15 سال اخير صنايع دريايي با رشد سريعي در تكنولوژي و ساخت كشتي‌‏ها و بخش‌‏هاي مختلف دريايي روبه‌‏ رو شده است.

وي بر حركت بيشتر براي جبران عقب‌‏ ماندگي صنعت دريايي كشور در مقابل صنايع روز دنيا تاكيد كرد و افزود: ضروري است در بخش صنايع دريايي محصولاتي توليد كنيم تا مصرف ‌‏كنندگان رضايتمندي بيشتري داشته و كالاهاي ايراني را انتخاب كنند.

وي يادآور شد: البته در كوتاه ‌‏مدت قوانين و مقررات بايد به كمك اين صنعت بشتابد؛ اما در درازمدت اين امر امكان‌‏پذير نخواهد بود.

رحمتي با اشاره به اين كه نبايد بخش خدمات حمل و نقل اسير ساير بخش‌‏ها شود، تصريح كرد: اگر اين اتفاق بيفتد، اين بخش ديگر قادر به حركت متناسب با تكنولوژي دنيا نخواهد بود و در كارهاي خدماتي اتكاء به خارجي‌‏ها و خطوط دريايي درست نيست؛ چرا كه موافق انحصارات در خريد و تامين صنايع دريايي نيستيم.

وزير راه و ترابري، با اشره به اين كه سواحل جنوبي كشور به دليل عقب نگه داشته شدن نيازمند سرمايه‌گذاري‌هاي جديد در بخش صنعت هستند ، گفت: انباشتگي ثروت و صنعت در پايتخت شهرهاي بزرگ بايد به مناطق ديگر تسري يابد كه بهترين آن سواحل جنوبي كشور است.

وي اعلام كرد: وزارت راه و ترابري براي ايجاد رقابت ميان صنايع داخلي با خارجي ها مي تواند سالانه 100 ميليارد تومان يارانه اختصاص دهد تا صنايع داخلي توانايي عرضه محصولات خود را به بازار داشته باشند.

رحمتي گفت: البته قوانين و مقررات همانند شمشير دولبه ‌‏اي هستند كه مي ‌‏توانند هم مفيد و هم مضر و زيانبار باشد.

وي ادامه داد: ساز و كارهاي ايجاد صنايع نيز با كمك سازمان حفاظت از محيط زيست و وزارت صنايع و معاون همگام با وضعيت موجود ايجاد و تصميم ‌‏گيري ‌‏ها اتخاذ شده است.

وزير راه و ترابري به روز كردن قوانين بخش دريايي را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: خارج كردن قايق‌ها و كشتي‌هاي قديمي و با استانداردهاي پايين بايد در دستور كار قرار گيرد كه اين امر زمينه را براي گسترش فعاليت صنايع سازنده دريايي به وجود مي ‌آورد.

وي در پايان اظهارداشت: هم اكنون بايد روابط خود را با ساير كشورها و شركت‌هاي حمل و نقل دريايي تقويت كنيم، زيرا بخش دريايي بخش بسيارمهمي در صنعت كشور بوده و بيش از 90 درصد از ترانزيت، واردات و صادرات كشور از طريق دريا انجام مي‌ شود.

کد خبر 281665

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha