به گزارش خبرنگار كتاب مهر ، در اين نشست ابتداعرفان نظر آهاري - نويسنده كتاب ، به معرفي آثار خود پرداخت و اظهار داشت : در بين آثار من حس كمابيش مشتركي جريان دارد و آن دغدغه انسان از گذشته هاي دور تا فرداهاي پيش رو است .
وي تصريح كرد : هر نويسنده و شاعري وظيفه دارد تا با خيال و انديشه خويش ، پنجره اي روشن در حد توانش بگشايد و اين تلاش او ارزشمند است حتي اگر به مقصد نرسد .
در ادامه نشست ، دكتر خاكي ارزش كتاب " پيامبري از كنار خانه ما رد شد " را در اشاره وي به عرفان و حقيقت هستي دانست و اظهار داشت : اين كتاب خواننده را به ياد معشوق حقيقي اش مي اندازد و قادر است براي لحظاتي عشق و باورهاي اصيلمان را ياد آوري كند .
به گزارش مهر پس از سخنراني خاكي، دانش آموزان حاضر در جلسه نظرات و پرسش هاي خود را مطرح كردند. از جمله لاله ابوسي دانش آموز دوم دبيرستان دبيرستان حكمت به جذابيت پيام هاي اخلاقي پايان هر بخش كتاب و آيات عرفاني و متناسب مندرج در قسمت هاي مختلف داستان ها اشاره كرد و گفت : نويسنده در سراسر اين اثر انتقال دهنده پاكي و آرامش است و به يگانگي انسان و تنهايي او در زمين خاكي اشاره مي كند .
مرجان اسدي ، يكي ديگر از دانش آموزان نيز از نويسنده دليل عنوان انتخابي كتابش را پرسيد و اظهار داشت : با نگاه اول تصور مي شود كه اين كتاب تنها يك داستان دارد و اين به دليل پيوستگي مطالب داستان ها است .
يكي ديگر از دانش آموزان نيز پيامبر را هر پديده زيبا در هستي و فرشته را نماد انسان هاي پاك قلمداد كرد .
سپس آرش نور آقايي ، به مقايسه " پيامبري از كنار خانه ما رد شد " با يكي ديگر از آثار نويسنده ( ليلي نام تمام دختران زمين است) پرداخت و به شباهت هاي ظريف و پنهان آنها اشاره كرد .
وي از جمله به شش كلمه اي بودن عنوان هر دو كتاب و اينكه در چهارمين بخش ، نام كتابها تعيين مي شود و رابطه عدد چهار با چهار عنصر ، چهار فصل ، چهار جهت اصلي و ... اشاره كرد .
نور آقايي اضافه كرد : در اين دو اثر خدا ، ليلي ، پيامبر، فرشته هيچ كدام جنسيت ندارند و در حقيقت هر دو كتاب با بيان هاي مختلف يك حرف را بيان مي كنند .
خاكي نيز با تاكيد بر اين كه نبايد از متن هاي عرفاني معاصر توقع انسجام كتاب هاي عرفاني گذشته را داشت اظهار داشت :گذشته ها احوالشان را بدون توجه به قواعد ادبي مي نوشتند در حالي كه مولفان امروز ناچار به رعايت اصول و قواعد بسياري هستند . با اين كه " پيامبري از كنار خانه ما رد شد " عرفاني است نبيد نگاهي فراتر از انتظار از آن داشته باشيم.
در ادامه ، خاكي و نظر آهاري به پرسش هاي حاضران پاسخ دادند .
به گزارش مهر ، در پايان نشست قربان وليئي نويسندگان آثارعرفاني را به دليل زبان مشتركي كه با پيامبران و اولياي حق دارند كه زبان قصه و كنايه است ، ادامه دهندگان آن بزرگان دانست و كتاب " پيامبري از كنار خانه ما رد شد " را پديده اي در نشر ايران قلمداد كرد .
نظر شما