"آنيا گرونا" ، كارگردان نمايش "يوهانا" از كشور آلمان ، درگفت وگو با خبرنگار تئاتر "مهر" ، ضمن بيان اين مطلب ، درپاسخ به نوع نظام آموزش عالي تئاتر در آلمان پاسخ داد : درآلمان دانشگاه هاي تئاتري زيادي وجود دارد و هر دانشگاهي نظام مخصوص به خود را دارد . ولي در همه آنها يك روش مرسوم است كه در آن دانشجو قبل از ورود به دانشگاه بايد نمونه اي از كارهاي قبلي خود را ارائه دهد تا توسط هيات كارشناس مورد تاييد قرار گيرد .
آنيا گرونا به همراه بازيگر نمايشش ، از كشور آلمان
وي افزود : پذيرش دانشجومثل همه جاي دنيا ،تضمين كننده اين نيست كه حتما بعد از فارغ التحصيلي مشغول به كار مي شوند . در آلمان تئاتر شهري كه توسط دولت آلمان حمايت شود زياد وجود دارد و فقط آنجا را مي شود به عنوان تضمين كننده شغلي مثال زد . ولي اشكالي كه وجود دارد در اين است كه شما به عنوان كارمند ،مشغول فعاليت مي شويد و ديگر خلاقيتي نمي توانيد داشته باشيد .
وي ادامه داد : اكثر گروه هاي تئاتري در آلمان ترجيح مي دهند كه بصورت آزاد كار تئاتر بكنند و در تئاتر شهرها استخدام نشوند. هرچند كه استخدام در اين گونه مراكز شما را از لحاظ مالي تضمن مي كند ومي تواند معاش و درآمد خوبي را به همراه داشته باشد .
آنيا گرونا گفت : وضعيت اقتصادي در آلمان رو به كاهش است و به همين خاطر اولين گزينه اي كه صرفه جويي اقتصادي مي شود ، هنر است . براي همين خيلي از هنرمندان به اين نگاه دولتمردان انتقاد دارند و شكايت زيادي ترتيب داده اند . اين در حالي است كه دولت آلمان تا به امروز حمايت هاي زيادي را از مقوله هنر به ويژه تئاتر كرده است .
وي ادامه داد: ما براي تامين هزينه هاي گروه تئاتر از اسپانسرها استفاده مي كنيم . كه نحوه گرفتن اسپانسرها به اين شكل است كه ، ما به مراكز فرهنگي ايالتمان مراجعه مي كنيم و درخواستي را مبني بر تامين هزينه هايمان مي نويسيم و به آنها ارائه مي دهيم . آنها پس از بررسي اسپانسرهاي كه مي توانند با ما همكاري داشته باشند را به ما معرفي مي كنند. البته در بعضي مواقع رشوه هم پرداخت مي شود .
وي در پايان گفت : از اينكه در ايران و در جشنواره تئاتر اين شهر شركت كردم خوشحالم و تا به امروز توانستم به خوبي با تئاتر ايران آشنا بشوم و دريابم كه تئاتر ايران قابليت زيادي دارد و اگر حمايت بيشتري شود ، كيفيت بين المللي پيدا مي كند.
نظر شما