جهانشاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در مورد نشانه ها اختلال تاخير و انحراف در رشد مهارتهاي گفتار و زبان افزود: در اين گونه اختلال گفتاري كودكان ، صحبت ، نحوه اداي كلمات و صداهايي كه ايجاد مي كنند با ديگر همسالان آنان متفاوت است و معمولا با تاخير همراه مي شود.
اين آسيب شناس گفتار و زبان تاكيد كرد: چنانچه خانواده ها اختلالات گفتاري كودكان را سريع متوجه شوند و به موقع به مراكز گفتار درماني مراجعه و همكاري لازم را با مددكاران گفتاردرماني انجام دهند ، تا 90 درصد در بيماري و اختلال فرزندشان بهبود حاصل مي شود. در غير اين صورت بهبود آن بسيار طولاني تر خواهد بود.
جهانشاه در مورد استقبال خانواده ها از گفتار درماني گفت: عدم آگاهي والدين نسبت به اختلالات گفتاري باعث شده استقبال كمي از كلينيك هاي گفتار درماني در مراكز توانبخشي داشته باشند. البته خانواده ها نمي دانند در صورت بروز مشكلات گفتاري بايد به كجا مراجعه كنند ، بنابراين عدم مراجعه به موقع باعث ايجاد مشكلات بيشتر براي كودك خواهد شد.
كارشناس اختلالات گفتار و زبان سازمان بهزيستي به وجود 111 كلينيك گفتار درماني در مراكز توانبخشي روزانه تحت پوشش بهزيستي در سراسر كشور اشاره و افزود: در طول سال حدود 11 هزار نفر كه دچار اختلالات گفتاري هستند به اين مراكز مراجعه مي كنند كه معمولا طول درمان اين بيماري از 6 ماه تا چند سال به طول مي انجامد.
نظر شما