دكتر كاظم جلالي، در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" درخصوص سخنان اخير وزير كشور كه از احتمال دخالت بيگانگان در سقوط هواپيماي خبرنگاران و سرداران سپاه، خبر داده بود، گفت : از ابتداي سال جاري تا پايان آذر ماه، تعداد زيادي از هواپيماهاي c130 دچار نقص فني شدند و اين مساله به يك مورد سقوط انجاميد.
اينكه بيگانگان اين توان را داشته باشند كه بتوانند پرواز هر هواپيمايي را در داخل كشور تحت كنترل داشته باشند، باعث تشويش مي شود، ضمن اينكه اگر آنها چنين امكاني را دارند، لابد مي توانند در مورد هواپيماي مسئولين كشور هم اين كار را انجام دهند |
وي با بيان اين مطلب كه با اين تحليل -دخالت بيگانگان در سقوط هواپيما-مخالف است، گفت: تصور ما اين نيست كه بيگانگان به وسيله كنترل از راه دور اين كار را انجام داده باشند، اينكه كساني يا عواملي در "اورهال" و "چك آپ" هواپيماي c130 و فالكن، خطايي انجام داده باشند هم اثبات نشده است. جلالي با اشاره به اين نكته اين گونه سخنان باعث برهم خوردن " امنيت رواني جامعه" مي شود، گفت: اگر بنا باشد چنين احتمالي وجود داشته باشد، امنيت رواني جامعه بهم خواهد خورد.
وي تصريح كرد : اينكه بيگانگان اين توان را داشته باشند كه بتوانند پرواز هر هواپيمايي را در داخل كشور تحت كنترل داشته باشند، باعث تشويش مي شود، ضمن اينكه اگر آنها چنين امكاني را دارند، لابد مي توانند در مورد هواپيماي مسئولين كشور هم اين كار را انجام دهند.
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تاكيد كرد:فكر مي كنم حرفهاي آقاي پورمحمدي ، تحريف شده يا به شكل كامل انعكاس پيدا نكرده است.
وي گفت: در حوادث اخير اهواز، احتمال دخالت دستهاي بيگانه قوي است و در بمب گذاري هاي قبلي ، سرنخ هايي از حضور خارجي ها در انفجارات به دست آمد.
جلالي در پاسخ به اين سوال خبرنگار "مهر" كه پرسيد : اگر انگليس در بمب گذاري هاي اهواز نقش دارد، پس چرا برخوردي با سفير اين كشور نمي شود يا هشداري داده نمي شود وسفارتخانه انگليس تعطيل نمي شود، پاسخ داد:بنده در همان بمب گذاري هاي اوليه، به صراحت به نقش انگليس اشاره كردم كه باعث واكنش سخنگوي استروا شد، در مورد بمب گذاري هاي اخير هم وزارت خارجه و شخص رئيس جمهور، موضع گيري هاي شفافي داشته اند و كار از طريق مجاري ديپلماتيك دنبال مي شود.
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوالي در مورد سفر دكتر لاريجاني به روسيه و چين گفت: جمهوري اسلامي بايد مواضع شفاف خود را به كشورهاي موثر دنيا منتقل كند و با آنها مذاكره كند، طبعا ما با روسيه و چين به عنوان دو عضو موثر شوراي امنيت سازمان ملل و شوراي حكام آژانس و بخاطر روابط استراتژيك آنها با ايران، تماس و مذاكره مرتب داريم.
-جمهوري اسلامي بايد مواضع شفاف خود را به كشورهاي موثر دنيا منتقل كند و با آنها مذاكره كند |
وي افزود: در آستانه اجلاس فوق العاده شوراي حكام در مورد ايران، لازم بود آخرين رايزني ها با اين دو كشور انجام شود كه سفر آقاي لاريجاني بر اين اساس، انجام شد و مثبت ارزيابي مي شود.
نماينده شاهرود در پاسخ به اين سئوال خبرنگار "مهر" كه از او در مورد پيامدهاي ورود مستقيم چين به موضوع هسته اي ايران، گفت: ما نبايد فراموش كنيم كه همه كشورها به دنبال منافع خودشان هست، مهم اين است كه جمهوري اسلامي از اشتراك و تصادم منافع كشورها بتواند ، منافع ملي خود را تعقيب كند.
جلالي خاطرنشان كرد براي استيفاي حقوق هسته اي ايران بايد با همه كشورها مذاكره كنيم و افزود: الان متاسفانه آمريكايي ها و اروپايي ها فضايي را ايجاد كرده اند كه امكان مذاكره با آنها را نداريم و لذا با چين و روسيه روابط نزديك و گفتگوهايي را آغاز كرديم.
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در خصوص اظهارات اخير البرادعي- كه گفته بود ايران تا 9 سال دست از غني سازي اورانيوم بكشد و آمريكا در ازاي اين همكاري ايران، به ايران راكتور بدهد- گفت : اين سخنان از آقاي البرادعي موجب شگفتي است به دليل آنكه آژانس يك نهاد كاملا تخصصي است و بايد مبتني بركارويژه هايي كه در اساسنامه آژانس و در NPT تعريف شده، حركت كند.
وي تصريح كرد : دبيركل آژانس بايد مدافع حقوق كشورها در دستيابي به تكنولوژي صلح آميز هسته اي باشد و بر اساس ماده 4 NPT و ماده 3 اساسنامه پيگير حقوق كشورها باشد.
جلالي در پايان گفت: آقاي البرادعي و آژانس بايد در مورد كم كاري خودشان كه باعث مخفي كاري برخي كشورها شده است، پاسخگو باشند و نبايد از كشورها چيزي فراتر از NPT و پروتكل الحاقي چيزي از ايران بخواهد، سخنان اخير البرادعي و خواسته هايش از ايران، كاملا فراتر از NPT است.
نظر شما