به گزارش خبرنگار مهر، استاندار آذربایجان شرقی عصر چهارشنبه در دیدار با رئیس منطقهای آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی به منظور ثبت جهانی تبریز به عنوان شهر خلاق فرش بر ظرفیت ها و پتانسیل های آذربایجان شرقی و شهر تبریز در زمینه هنر فرش تاکید کرد.
اسماعیل جبارزاده در این دیدار با تاکید بر اینکه فرش فقط یک هنر ساده نیست، گفت: فرش می تواند باعث ایجاد صلح و دوستی بین ملت ها شود، آذربایجان شرقی و تبریز مهد هنر فرش است.
وی با اشاره به اینکه تبریز هنرمندان زیادی در عرصه فرش دارد، افزود: فرش تبریز در دنیا حرف برای گفتن دارد و همواره جایگاه شایسته ای در بازارهای جهانی دارد. تبریز همواره در فرش حرف های زیادی برای گفتن داشته است.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه فرش هزاران پیام مختلف در دل خود دارد، ابراز داشت: هنر فرش تنها در بافتن فرش خلاصه نمی شود بلکه هنر فرش جایگاه و ارزش بسیار بالایی دارد.
نامزدی تبریز برای ثبت جهانی شهر خلاق فرش
جبارزاده با تاکید بر اینکه تبريز برای ثبت جهانی شهر خلاق فرش نامزد شده است، ادامه داد: برای انتخاب تبریز به عنوان شهر خلاق فرش تلاش خواهیم کرد چراکه واقعا این شهر ظرفیت و توانایی این عنوان را دارد.
وی سپس با اشاره به اینکه امیدواریم تبريز به عنوان شهر خلاق فرش ثبت جهانی شود، گفت: در استان برای توسعه صنعت فرش برنامه های زیادی همچون ایجاد ستاد مشترك مسئولان دولتی و غير دولتی صنعت فرش داریم که قرار است فرش تبریز را در این ستاد به دنیا و بازارهای مختلف نشان دهیم.
جبارزاده به توانایی بانوان استان و شهر تبریز در خلق آثار مختلف صنایع دستی اشاره کرد و افزود: بانوان استان علاوه بر فرش توانایی بافتن ورنی و دیگر صنایع دستی کم نظیر کشور را دارند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه در تبریز می توانیم مركز آموزش هنر فرش نیز ایجاد کنیم، اظهار داشت: در این شهر اساتید به نام کشوری مشغول به فعالیت هستند که می توانند با ایجاد این مرکز آموزشی به علاقه مندان کشورهای مختلف آموزش های هنر فرش را ارائه دهند.
وی سپس در ادامه این جلسه با تاکید بر اینکه تبريز در مسير جاده ابريشم قرار گرفته است، گفت: بازار تبریز به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده جهان قدمت و اصالت تاریخی دارد و نمونه ای منحصربه فرد از اصالت تجارت و هنر تبریزی های سرفراز است.
بررسی های لازم را برای ثبت جهانی تبریز انجام می دهیم
در ادامه این دیدار، رئیس منطقهای آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی نیز به استاندار آذربایجان شرقی گفت: بررسی های لازم را برای ثبت جهانی تبریز به عنوان شهر خلاق فرش انجام می دهیم.
غدا هیجاوی با تاکید بر اینکه پتانسیل های بالایی در آذربایجان شرقی و تبریز در زمینه صنعت فرش وجود دارد، افزود: اگر فاکتورهای لازم توسط کارشناسان مشخص شود، تبريز به عنوان شهر خلاق فرش ثبت جهانی می شود.
وی هنر را عامل تاثیرگذاری در عبور از مرزهای مختلف کشورها بیان کرد و ادامه داد: فرش نمونه ای از این هنر است که می تواند عامل دوستی بین کشورها باشد.
هیجاوی با بیان اینکه ارزش فرش تبریز برای این شورا مشخص و روشن است، گفت: البته در سال های اخیر برخی از کشورها از فرش تبریز برای شکوفایی هنر خود استفاده کرده اند.
رئیس منطقهای آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی همچنین به قدمت و آثار تاریخی شهر تبریز اشاره کرد و این شهر را شهر باقدمت و تاریخی دانست و افزود: این شهر همچنین در شکوفایی کشور ایران نیز نقش مهم و تاثیرگذاری داشته است.
نظر شما