مصطفی احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این که ریزگردها مهمترین عامل آلودگی هوا در این شهر هستند، افزود: میزان غلظت لحظه ای آلاینده گرد و غبار با قطر کمتر از دو و نیم میکرون ناشی از پدیده ریزگردهاست که بخشی از آن از مناطق غرب و جنوب غربی کشور وارد این شهر شده و به گفته متخصصان با تاثیر بر ریهها موجب ایجاد بیماریهای قلبی، ریوی، ناراحتیهای تنفسی و آلرژیک می شود.
وی بیان کرد: خشکسالیهای پیاپی در سالهای اخیر در این شهرستان به دلیل کاهش نزولات آسمانی موجب افت سفرههای زیرزمینی، از بین رفتن رطوبت خاک و افزایش فرسایش خاک شده و بروز پدیده ریزگردها را در این شهر تشدید کرده است.
احمدی درباره نقش صنایع آلاینده در آلودگی این شهر به دلیل همجواری ساوه با بزرگترین شهر صنعتی کشور نیز اظهار داشت: براساس تحقیقات و بررسیهای انجام شده توسط کارشناسان محیط زیست میزان گازهای متصاعد شده در سطح شهر و نیز فعالیت صنایع در این شهر به حدی نیست که بتواند تاثیر زیادی در افزایش میزان آلایندگی هوا داشته باشد.
وی تصریح کرد: شاخص کیفیت هوای ساوه در مواقعی که شاهد بروز پدیده ریزگردها نیستیم در حد استاندارد است، اما در روزهای ناسالم به شهروندان به ویژه افراد سالمند و مبتلایان به بیماری های قلبی و کودکان توصیه می شود حتی الامکان در ساعات ابتدایی روز به دلیل اوج غلظت آلودگی موجود در هوا در سطح شهر تردد نکرده و یا در صورت تردد شیشههای خودروی خود را پایین نکشند.
معاون خدمات شهری شهرداری ساوه افزود: محیط زیست امانتی است که باید آن را برای نسلهای آتی نیز حفظ کنیم؛ امروز حفاظت از محیط زیست باید یکی از دغدغه های اصلی مردم و مسئولان باشد و برای رفع مشکلات زیست محیطی اهتمام ویژهای داشته باشیم.
نظر شما