به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کاکاوند شامگاه شنبه در دیدار کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان با نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه در استان دو هزار و ۸۵۳ روستا وجود دارد اظهار داشت: جمعیت این تعداد روستا ۶۷۱ هزار و ۸۲۸ نفر است.
آبرسانی به ۲۰۰۰ روستای لرستان
وی با بیان اینکه از این تعداد هزار و ۵۵۴ روستا بالای ۲۰ خانوار است عنوان کرد: تا کنون نیز به دو هزار و شش روستای استان عملیات آبرسانی صورت گرفته است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان با بیان اینکه از این تعداد هزار و ۳۴۳ روستا تحت پوشش این شرکت هستند گفت: حدود ۶۶۳ روستای دیگر که آبرسانی شده اند تحت پوشش این شرکت قرار ندارند و کنتور گذاری نشده اند.
کاکاوند با اشاره به ارائه خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان به ۱۲۰ هزار و ۵۹۲ مشترک عنوان کرد: هم اکنون شاخص بهرمندی آب روستایی در لرستان ۷۶.۷ درصد است.
وی با بیان اینکه این شاخص بهره مندی آب روستایی در لرستان طی سال ۹۲ به ۸۰.۲ درصد رسید عنوان کرد: به دلیل خشکسالی این شاخص بهره مندی طی سال گذشته کاهش یافت.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان یادآور شد: شاخص بهره مندی آب روستایی در لرستان دو درصد بالاتر از میانگین کشوری که ۷۷.۵ درصد بوده است.
۴۱ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای لرستان تخصیص یافت
کاکاوند با اشاره به اعتبارات شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان طی سال ۹۳ عنوان کرد: طی سال گذشته با حمایت مدیریت ارشد لرستان و همچنین نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی اعتبارات شرکت جهش خوبی داشت.
وی ادامه داد: از ۶۱ میلیارد تومان اعتبارات مصوب شرکت آب و فاضلا روستایی لرستان بیش از ۴۱ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان افزود: با اختصاص این میزان اعتبار ۳۰۶ روستای استان در قالب ۱۲۹ پروژه آبرسانی شدند.
۶۷ روستای لرستان امسال از نعمت آب شرب بهره مند می شوند
کاکاوند همچنین یادآور شد: طی هفته دولت امسال نیز ۶۰ روستای لرستان از نعمت آب آشامیدنی بهره مند خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از حفر ۵۳ حلقه چاه آب طی سال گذشته در لرستان خبر داد و تصریح کرد: همچنین در حال حاضر مطالعات حفر ۶۸ حلقه چاه دیگر انجام و آماده حفاری هستند.
مدیر عامل شرکت آب و فاصلاب روستایی لرستان همچنین از تجهیز ۳۴ حلقه چاه آب در روستاهای استان طی سال گذشته خبر داد.
کاکاوند از اجرای ۳۰۰ کیلومتر خط انتقال شبکه آب به روستاهای لرستان طی سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین ۳۸ باب مخزن آب در استان نیز اجرا شده است.
بهره برداری از دو پروژه بخش فاضلاب در روستاهای لرستان
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از در دست اجرا بودن چهار پروژه فاضلاب روستایی در استان خبر داد و گفت: از این تعداد دو مورد طی امسال به بهره برداری خواهند رسید.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان افزود: این دو پروژه فاضلاب در قالب ساماندهی فاضلاب روستای کفراج شهرستان نورآباد و خط انتقال روستای بدرآباد خرم آباد عملیاتی خواهند شد.
کاکاوند همچنین به فعالیت ۱۱ آزمایشگاه این شرکت و همچنین یک آزمایشگاه سیار در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر مطلوبیت میکروبی آب روستایی در لرستان ۹۶ درصد و قدرت میکروب سنجی ۹۲ درصد بوده و مشکل حادی در زمینه کیفیت آب در روستاهای استان هنور به وجود نیامده است.
سایه خشسکالی در روستاهای لرستان
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر مشکل اساسی ما در استان خشکسالی است عنوان کرد: در حال حضار ۸۰ درصد کارها و اعتبارات ما در استان در زمینه خشکسالی هزینه می شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان با تاکید بر اینکه اگر خشکسالی در استان نبود حتی یک روستای بدون آب در استان نداشتیم عنوان کرد: طی دو سال گذشته فقط در دو شهرستان رومشکان و کوهدشت ۶۹ حلقه چاه آب از مدار خارج شده است.
کاکاوند با بیان اینکه در حال حاضر مشکل عمده ما در لرستان خشکسالی است ادامه داد: با این وجود می توان خشکسالی را در استان مدیریت کرد چرا که منابع آب زیرزمینی استان نسبت به سایر نقاط کشور از وضعیت خوبی برخوردار است.
آب چاههای صنعتی که صرف آبیاری زمینهای کشاورزی می شود
وی با بیان اینکه همچنین در حال حاضر چاههایی در استان داریم که بیشتر از مجوز پروانه صادر شده از آنها آب برداشت می شود گفت: اگر این روند نیز در استان کنترل شود ۵۰ درصد مشکلات ما در زمینه خشکسالی رفع می شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان با بیان اینکه همچنین در حال حاضر مجوز چاههای آبی در استان به عنوان چاه صنعتی با برداشت آب ۱.۵ لیتر داده شده است عنوان کرد: این در حالیست که از این چاهها ۲۴ ساعته برای آبیاری هندوانه و خیار و ... استفاده می شود.
معضل انشعابهای غیر مجاز آب
کاکاوند همچنین وجود انشعاب های غیر مجاز آب شرب در روستاهای استان را یکی دیگر از معضلات موجود عنوان کرد و گفت: از این انشعاب ها برای آبیاری باغات و مزارع استفاده می شود و این امر تولید آب در استان را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه تا کنون ۲۰ هزار انشعاب غیر مجاز آب شرب در استان شناسایی شده است گفت: از این تعداد تا کنون هشت هزار مورد یا قطع شده و یا اینکه تبدیل به انشعاب مجاز شده اند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان ابراز امیدواری کرد که تعداد انشعاب های غیر مجاز و مجاز شده آب شرب روستایی در استان تا پایان امسال به ۱۵ هزار مورد برسد.
جذب اعتبارات ملی برای آبرسانی به روستاهای لرستان
کاکاوند در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های امسال شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان اشاره کرد و گفت: طی امسال ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه آب شرب برای روستاهای کشور و همچنین از محل بودجه سال ۹۴ حدود ۴۰۰ میلیارد تومان برای آب شرب روستاها در نظر گرفته شده که در صورت مشخص شدن سهم استان از این اعتبارات اقدام به جذب خواهیم کرد.
وی همچنین به اعتبارات استانی شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای این شرکت طی امسال مصوب شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاصلاب روستایی لرستان همچنین اعتبارات این شرکت از محل اعتبارات ماده ۱۸۰ را بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان عنوان کرد.
۱۳۰ روستای لرستان با تانکر آبرسانی می شود
کاکاوند با بیان اینکه در حال حاضر کار آبرسانی به ۷۳۶ روستای استان نیمه کاره باقی مانده است عنوان کرد: امیدواریم طی امسال آبرسانی به ۵۳۶ مورد از این روستاها را به سرانجام برسانیم.
وی با بیان اینکه آبرسانی به این تعداد روستا نیازمند ۹۷ میلیارد تومان است گفت: در صورت افتتاح این پروژه ها شاخص بهره مندی آب روستایی در لرستان به ۸۵ درصد خواهد رسید.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان همچنین یادآور شد: در حال حاضر ۱۳۰ روستای لرستان به وسیله تانکر آبرسانی می شوند.
نظر شما