به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اطلاعات ثبت شده در ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر تهران، پایتخت (۶ تا ۱۲ تیر) ۶ روز ناسالم برای گروههای حساس و ۱ روز سالم را پشت سر گذاشته است.
بررسی میانگین تغییرات ساعتی غلظت ذرات معلق کمتر از ۱۰ و ۲.۵ میکرون (PM۱۰وPM۲.۵) اندازه گیری شده در ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران و پارامترهای هواشناسی نشان میدهد، از طرفی شرایط توپوگرافی شهر تهران و از طرف دیگر وجود چشمه های گردوغبار در اطراف تهران، نقش جهت و سرعت وزش باد را در چگونگی کیفیت هوای تهران پررنگ میکند.
اگرچه بادهایی که در تهران میوزند اغلب به عنوان عاملی موثر در کاستن از غلظت آلایندهها در نظر گرفته می شوند، اما با توجه به فصل سال و خشکی هوا، در هفتههای اخیر، این بادهای نسبتاً شدید بلند شدن گردوخاک و افزایش شاخص کیفیت هوا را به دنبال داشته است.
مریم نادری، مدیر پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا درباره کیفیت هوای تهران در هفته گذشته گفت: اوایل روز شنبه افزایش لحظهای سرعت باد با جهت غربی به حدود ۹ متر برثانیه، باعث ورود گردوغبار شده و از کیفیت هوا کاسته است. روزهای یکشنبه و دوشنبه سرعت باد اگرچه در برخی ساعات به صورت لحظهای به بیش از ۴ متر بر ثانیه رسیده است اما با میانگین سرعت حدود ۳ متر بر ثانیه، نسبتاً آرام بوده و به خروج آلایندهها از سطح شهر کمک چندانی نکرده است.
به گفته او، روز سه شنبه با افزایش سرعت باد با جهت غالب جنوب شرقی، اگرچه تا حدودی کاهش غلظت PM۲.۵ را به همراه داشته است اما مقدار PM۱۰ افزایش یافته است که این امر بر اهمیت نقش باد در جابجایی ذرات معلق دلالت می کند. این شرایط تا بعدازظهر پنجشنبه تداوم داشته است.
او ادامه داد: در بعدازظهر پنجشنبه با افزایش سرعت باد به بیش از ۴ متر بر ثانیه از جهت غرب تا جنوب شرق، به خروج آلایندهها از تهران کمک کرده و شرایط سالمی از نظر شاخص کیفیت هوا را به وجود آورده است.
اطلاعات غلظت آلایندهها بر اساس داده ایستگاههای شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی اندازه گیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.
نظر شما