به گزارش خبرنگار مهر، مهدی سماواتی ظهر دوشنبه در جلسه ستاد بیمه روستایی شهرستان همدان با اشاره به انعقاد تفاهمنامه صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایراستان با استانداری همدان گفت: براساس اين تفاهمنامه ۸۰ درصد از جامعه هدف بايد تحت پوشش این بيمه قرار گيرند.
وی با بیان اینکه دولت نیز به دنبال رشد صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر و پوشش بیمه ای ۱۰۰ درصدی جامعه روستایی و عشایری است، اظهارداشت: دولت همچنین با حمایت از این صندوق به دنبال کاهش فقر، کاهش مشکلات اجتماعی، کاهش مهاجرت از روستاها و افزایش حاشیه نشینی در شهرهاست که در این راستا با انگیزش هایی که در این صندوق ایجاد می کند باعث می شود که افراد از این صندوق استقبال کنند.
مدیرصندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان بابیان اینکه این صندوق فعالیت خود را از سال ۸۴ آغاز کرده است و تا آن زمان هیچ سازمان و نهادی نتوانسته بود روستاییان و عشایر را متقاعد کند که خود را بیمه کنند، ابرازداشت: این صندوق از همان ابتدای تاسیس کار را به خود روستاییان، دهیاران و شرکت های تعاونی تولیدی واگذار کرد تا به عنوان کارگزاران وظیفه اطلاع رسانی را برعهده بگیرند و جامعه هدف را از مزایای بیمه بهره مند کنند.
افراد زیر پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هر ماه مجبور به مراجعه و پرداخت حق بیمه خود نیستند
سماواتی با تاکید بر اینکه روش های انگیزشی برای تشویق روستاییان در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: یکی از مزایای این صندوق پرداخت حق بیمه به صورت سالانه است و افراد زیر پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هر ماه مجبور به مراجعه و پرداخت حق بیمه خود نیستند.
وی با بیان اینکه میزان مبلغ واریزی حق بیمه نیز به انتخاب خود افراد است، گفت: کمترین میزان پرداختی سالانه ۱۵۰ هزار تومان و بیشترین مبلغ نیز ۳۶۰ هزارتومان است اما برخی افراد تمایل دارند که مبالغ بیشتری را بپردازند تا در دوران بازنشستگی مبلغ بیشتری دریافت کنند.
سماواتی ادامه داد: دولت به دنبال پوشش ۱۰۰ درصدی در کشور است و درهمین راستا نیز یارانه پرداخت می کند.
وی با بیان اینکه سال گذشته از لحاظ پوشش درون بیمه ای رتبه دوم کشوری را کسب کردیم، افزود: دولت به دنبال این است که این صندوق را در آینده نزدیک به یک بیمه فراگیر تبدیل کند و تمام افرادی که فاقد پوشش بیمه ای هستند و تمکن مالی برای بیمه های اجباری ندارند از مزایای این صندوق بهره مند شوند.
مدیرصندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایراستان همدان با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته سازمانهای بیمه چند لایهای هستند، اظهارداشت: این بیمه در کشور ما نیز در سه سطح فعالیت می کند که سطح سوم این بیمه شامل بیمه های حمایتی است که دولت در این زمینه یارانه پرداخت می کند و این صندوق درسطح سوم قرار می گیرد بهمین دلیل امسال این صندوق یه صورت حمایتی و اجتماعی خواهد بود.
سماواتی به سطح دوم این بیمه اشاره کرد و با بیان اینکه این سطح شامل بیمه های اجباری است که کارمندان، کارگران و کارفرمایان به اجبار تحت پوشش بیمه قرار می گیرند، ابرازداشت: سطح اول بیمه نیز شامل بیمه های تکمیلی است که افرادی که دارای تمکن مالی هستند می توانند از این نوع بیمه استفاده کنند.
سال گذشته بیش از ۱۶ هزار نفر در استان جذب صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر شدند
وی در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۱۶ هزار نفر در استان جذب صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر شدند عنوان کرد: این میزان جذب در کشور بی نظیر بود و موجب شد که دو سوم یارانه این بخش به استان همدان وارد شود.
سماواتی با تاکید بر اینکه در آینده این تعداد بیمه شده با مشکلات اجتماعی کمتری روبه رو خواهند شد، گفت: بیش از ۷۰۰ هزار نفر در استان همدان دفترچه بیمه درمانی روستایی دارند که بدون تایید هیچ نهادی نسبت به ثبت نام بیمه روستایی اقدام کرده اند که این امر یکی از مشکلات عمده در بحث شناسایی بود.
وی ادامه داد: امسال به منظور جلوگیری از این مشکل تعداد مراجعینی که می توانند صلاحیت جامعه هدف ما را تایید کنند از جمله دهیاری های، شرکت های تعاونی تولید روستاییان و غیره را افزایش دادیم که مراحل بیمه گری افراد را تسهیل کنند.
این مسئول در ادامه با بیان اینکه تا کنون ۱۰ هزارو ۸۰۳ نفر درشهرستان همدان عضو این صندوق هستند گفت: براساس پیش بینی های انجام شده باید ۲۷ هزارو ۵۲۴ نفر دراین صندوق عضو باشند.
مدیرصندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان وعشایراستان همدان با اشاره به اینکه جمعیت روستایی شهرستان همدان ۱۰۱هزارو ۹۱۳ نفراست که از این تعداد ۱۳ هزار نفر عضو این صندوق هستند افزود: براساس آمارها جمعیت بی شماری در استان فاقدپوشش بیمه ای هستند که باید مسئولان نگاه ویژه ای به این بخش داشته باشند و افراد را به سمت بیمه شدن هدایت کنند.
سماواتی در ادامه به جامعه عشایری نیز اشاره کرد و با بیان اینکه حدود دو هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری در استان همدان وجود دارد، اظهارداشت: از این تعداد هزار و ۶۰۰ خانوار معادل ۷۰ درصد جمعیت عشایری تاکنون تحت پوشش این صندوق قرارگرفته اند که امیدواریم با اقدامات انجام شده تا دو سال آینده همه عشایر استان زیر پوشش این صندوق قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینکه فرماندار و دهیاران بخش مرکزی و بخش شراء شهرستان همدان با این صندوق همکاری می کنند اما همکاری مستمر نیست ابرازداشت: دهیاری ها ۴۸ وظیفه برعهده دارند که بیش از ۸۰ درصد از آن در زمینه عمران روستایی است و انتظار داریم در این بخش هم ورود جدی داشته باشند چرا که این کار به آینده روستاییان توجه دارد.
از سال آینده محدودیتهایی برای روستاییان فاقد بیمه اعمال میشود
مدیرصندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان با اشاره به اینکه از سال آینده محدودیتهایی برای روستاییان فاقد بیمه اعمال میشود عنوان کرد:داشتن بیمه در هنگام خرید علوفه از تعاونیهای تولید روستایی از جمله این محدودیت هاست.
سماواتی در ادامه با تاکید براینکه محدودیت سنی برای عضویت افراد در صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر وجود ندارد و فرد ۸۰ ساله نیز می توانند تحت پوشش این بیمه قرار بگیرد یادآورشد: این شرایط ممکن است سال آینده برداشته شود و افراد بالای ۵۵ سال نتوانند عضو این صندوق شوند لذا افرادی که دارای دفترچه درمانی روستایی هستند می توانند با مراجعه به کارگزاران بیمه نسبت به عضویت در این صندوق اقدام کنند.
وی از آموزش بهورزان خانه بهداشت های روستایی به منظور آگاه سازی روستاییان از مزایای صندوق بیمه روستایی خبرداد و گفت: همچنین به منظور اطلاع رسانی مزایای بیمه قراردادی با صدا و سیمای مرکز همدان به منظور تهیه هزار و ۳۰۰ دقیقه برنامه به مدت یکسال امضا شده است.
سماواتی نبود فرهنگ سازی مناسب درباره مزایای بیمه در روستاها را از مهمترین مشکلات پیش رو دانست و بیان کرد: متاسفانه جوانان روستایی تمایلی به بیمه شدن ندارند که این به دلیل ضعف فرهنگی است که باید به صورت کشوری برای فرهنگ سازی در این رابطه اقدام کرد.
وی در پایان با بیان اینکه دهیاران کارگزران بیمه در روستاها هستند یادآورشد: تا چهارماه آینده اگر کارگزارن کم کاری کنند و به ۷۰درصد سهمیه تکلیفی خود را پوشش ندهند آنها را برکنار و بخش خصوصی را وارد کارخواهیم کرد.
بیمه یک فرصت بی نظیر برای ایام کهنسالی افراد است
معاون برنامه ریزی فرمانداری همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه بیمه یک فرصت بی نظیر برای ایام کهنسالی افراد است گفت: اگر در دوران جوانی از طریق بیمه برای دوران بزرگسالی و کهنسالی خود برنامهریزی کنیم عزت دوره پیری خود را حفظ می کنیم.
حسین افشاری با اشاره به اینکه بیمه به افراد کمک می کند که در دوره کهنسالی به لحاظ مالی دچار مشکل نشوند افزود: در زمینه بیمه روستاییان باید تبلیغات بیشتری انجام شود چراکه خیلی از افراد جامعه هدف از نوع بیمه و چگونگی بیمه شدن آگاهی ندارند.
وی با بیان اینکه در سطح شهرستان همدان تاکنون بیش از ۱۱ هزار نفر از جامعه هدف از طریق صندوق بیمه روستائی بیمه شده اند، اظهارداشت: با توجه به اینکه این صندوف فعالیت خود را از سال ۸۴ آغاز کرده این میزان بیمه شده مورد رضایت نیست و احتمالا این آمار تا دو سال آینده به ۲۷ هزار نفر که سهمیه پیشبینی شده است، برسد.
افشاری ادامه داد: دهیاران زحمات زیادی برای توسعه و آبادانی روستاها می کشند اما باید برای آینده روستاییان نیز تلاش کنند و با اطلاع رسانی درست در زمینه بیمه آنها را از مزایای بیمه آگاه کنند.
نظر شما