به گزارش خبرنگار مهر، در ابلاغیه حسن روحانی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی اداری آمده است: شورای عالی اداری در یکصد و هفتاد و سومین جلسه مورخ ۱۱ خردادماه ۱۳۹۴ بنا به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد بند (۲) ماده (۱۱۵) قانون مدیریت خدمات کشوری، به منظور اصلاح ساختار داخلی وزارتخانهها و مؤسسات دولتی با رویکرد چابکسازی، منطقیسازی و نظمبخشی به تشکیلات آنها، ضوابط سازماندهی وظایف و فعالیتهای عمومی ستاد مرکزی وزارتخانهها و مؤسسات دولتی را به شرح زیر تصویب کرد که برای اجرا ابلاغ میشود:
«ضوابط سازماندهی وظایف و فعالیتهای عمومی ستاد مرکزی وزارتخانهها و مؤسسات دولتی
۱- تعریف وظایف و فعالیتهای عمومی وزارتخانهها و مؤسسات دولتی:
آن دسته از وظایف و فعالیتهایی هستند که برای پشتیبانی از مأموریتهای اصلی در ساختار سازمانی دستگاهها سازماندهی میشوند. واحدهایی که اینگونه وظایف و فعالیتها را به عهده دارند واحد عمومی نامیده میشوند.
۲- سیاستهای ناظر بر تنظیم تشکیلات واحدهای عمومی:
- برونسپاری فعالیتهای عمومی و خدماتی و جلوگیری از توسعه کمّی تشکیلات
- کاهش تعداد پستها و سطوح سازمانی (سلسله مراتب اداری) به منظور تسهیل در امر تصمیمگیری
- استفاده از فنآوریهای نوین اداری در انجام وظایف مربوط
- تجمیع حداکثری وظایف و فعالیتهای متجانس و همسو در یک واحد سازمانی
- کاهش تعداد واحدهای سازمانی تحت نظر مستقیم بالاترین مقام دستگاه
۳- طبقهبندی وزارتخانهها و مؤسسات دولتی:
به منظور تعیین سطح واحدهای سازمانی مربوط به وظایف و فعالیتهای عمومی دستگاههای اجرایی و اعمال سیاستهای مذکور در بند (۲)، (به استثنای وزارتخانهها و سازمانهای مستقل تحت نظر رئیسجمهور که سطح «الف» شناخته میشوند) مؤسسات دولتی براساس معیارهایی نظیر فراگیربودن گستره فعالیت آنها در سطح کشور، انجام وظایف حاکمیتی دولت و میزان تأثیرگذاری بر تولید ناخالص ملی که براساس قوانین و مقررات تأسیس دستگاه اجرایی به دست میآیند، توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در دو سطح (ب) و (ج) طبقهبندی میشوند.
تبصره: واحدهای عمومی استانداریها، در سطح واحدهای عمومی مؤسسات سطح (ب) محسوب میشوند.
۴- ضوابط حاکم بر سازماندهی و تنظیم وظایف عمومی وزارتخانهها و مؤسسات دولتی درستاد مرکزی:
الف) در ستاد مرکزی دستگاه، تعداد واحدهای سازمانی که عهدهدار وظایف عمومی هستند به کل واحدها، نباید از ۲۵% تجاوز نماید.
ب) مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به دستگاههای اجرایی که به صورت هیأتاُمنایی اداره میشوند و تشکیلات آنها طبق قوانین و مقررات مربوط، میبایست بهتأیید و تصویب هیأت اُمنای مربوطه برسد، موظفند با رعایت مفاد این مصوبه تشکیلات قبلی خود را اصلاح و به تأیید و تصویب هیأت آُمنای خود برسانند و نسخهای از تشکیلات تأییدشده را برای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارسال نمایند.
ج) دستگاههای زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (دانشگاهها) موظفند با رعایت مفاد این مصوبه، تشکیلات قبلی خود را اصلاح نموده و به تأیید وزیر مربوط برسانند و نسخهای از تشکیلات تأییدشده را برای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارسال نمایند.
۵- ضوابط سازماندهی واحدهای عمومی همراه شرح تفصیلی لازم جهت تحقق مفاد این مصوبه ظرف یک ماه توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تهیه و برای اجرا ابلاغ میشود.
تبصره: دستگاههای اجرایی اجازه ایجاد واحدهای عمومی دیگری به غیر از عناوین واحدهایی که در اجرای این مصوبه ابلاغ میشود را ندارند.
۶- وزارتخانهها و مؤسسات دولتی موظفند در اجرای اختیارات تفویض شده، حداکثر ظرف مدت ۶ ماه پیشنهاد اصلاحات ساختاری لازم را براساس مفاد این مصوبه و ضوابطی که توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ابلاغ میشود اصلاح و برای بررسی و تأیید به سازمان مذکور ارسال نمایند. سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور موظف است حداکثر ظرف مدت ۴ ماه پس از وصول پیشنهاد دستگاه، مطابق مفاد این مصوبه نسبت به تأیید یا رد آن اقدام نماید. در صورت عدم اعلام نظر طی مدت زمان مذکور، پیشنهاد دستگاه به منزله تأیید محسوب میشود.
۷- وزراء و بالاترین مقام دستگاههای اجرایی، مسئول حسن اجرای این مصوبه بوده و دبیرخانه شورای عالی اداری گزارش نحوه اجرای آن را به شورا ارایه مینماید.»
نظر شما