مهردادکیانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه صنایع دستی یکی از مولفه های فرهنگ بومی هر منطقه است،گفت: حامیان فرهنگی به منظور صیانت از صنایع دستی و استمرار این هنر اقدام به برگزاری دوره های داوری نشان مرغوبیت این صنایع کردند.
وی به اهداف برگزاری این دوره اشاره و عنوان کرد: كمك به ارتقا و بهبود كيفی محصولات صنايع دستی بر اساس معيار های تعيين شده نشان مرغوبيت صنايع دستی يونسكو، ایجاد رقابت سالم بین صنعتگران و هنرمندان و شناسايی معيار های زيبايی شناسی از قبيل طرح و نقشه از جمله اهداف این سومین دوره داوری است.
وی تسهيل در شناسايی، انتخاب و معرفی آثار برگزيده كشور جهت شركت در برنامه داوری نشان بين المللی مرغوبيت صنايع دستی، ايجاد انگيزه مناسب جهت بروز استعداد ها ،نوآوري و خلاقيت در توليد صنايع دستی را از دیگر اهداف برگزاری این دوره ذکر کرد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان کردستان ادامه داد: كمك به بازار يابی صنايع دستي با قيمت تمام شده مناسب از طريق ارتباط بين كيفيت و كميت، بسته بندی مناسب آثار به عنوان يك موضوع تاثير گذار، ايجاد انگيزه و رعايت شاخصه های بازار يابی داخلی و خارجی در توليدات صنايع دستی، ارتقای انگيزه خريد آثار با كيفيت صنايع دستی در بين مصرف كنندگان از دیگر اهداف برگزاری این دوره است.
کیانی بیان کرد: معيارهای نشان مرغوبيت صنايع دستی يونسكو شامل مرغوبيت مواد اوليه، طراحی محصول، رعايت اصول كاربری محصول، استحكام، ايمنی، پرداخت نهايی بهداشت، ارگونومی است.
وی اظهار داشت: داوری اين آثار در دو سطح انجام می پذيرد كه شامل انتخاب آن توسط كميته استانی و دوم كميته داوری ملی است كه به عنوان صاحب نظران در رشته های صنايع دستی داوري اين آثار را برعهده خواهند داشت.
نظر شما