به گزارش خبرنگار مهر، شعبان سپهر صبح امروز در همایش حجاب و عفاف در شهرستان قروه، اظهار داشت: تعالی بخشیدن به جامعه با اجبار و زور درست نمی شود بلکه با اصلاح فرهنگ مبنا می گیرد و بدانیم که راه ارتقای فرهنگ با همراهی علما، بزرگان، محققین و اساتید دانشگاهی محقق می شود.
به گفته وی اخلاق و عفاف به نفع همه و استحکام بخش خانواده هاست و بدانیم که قرآن فلسفه حجاب را امنیت ذکر کرده است.
سپهر بیان کرد: حساسیت نسبت به عفاف و حجاب قبل از اینکه یک تکلیف قانونی باشد یک تکلیف اعتقادی و شرعی است و در واقع به جای حجاب و عفاف باید بگوییم عفاف و حجاب چرا که به باور من عفاف جلوتر از حجاب است.
فرماندار قروه با تأکید بر اینکه حل بحث عفاف و حجاب نیاز به کار کارشناسی، اجتماعی و اعتقادی بسیار دقیق و ظریفی دارد، تصریح کرد: فرهنگ مقوله ای نیست که یک شبه ایجاد شود گاهی یک اقدام فرهنگی یا بروز یک رفتار فرهنگی سالها به طول می انجامد بنابراین نباید به این مقوله نگاه سطحی داشته باشیم.
سپهر عنوان کرد: باید بگویم که بدحجابی به معنای بدعفافی یا بی عفافی نیست چرا که ما بانوان عفیف زیادی داریم که ممکن است حجابشان کامل و مناسب نباشد.
وی با اعتقاد بر ترویج عفاف، تأکید کرد: اگر عفاف ترویج یابد به دنبال آن حجاب هم تکمیل می شود لذا در موضوع عفاف و حجاب نباید شتابزده برخورد کرد چرا که این مقوله در بحث های اجتماعی عمیقی ریشه دارد و باید از ریشه حل شود.
وی با بیان اینکه عفاف و حجاب تنها مختص خانم ها نیست و تنها مربوط به پوشش ظاهری افراد نیست، اظهار داشت: باور اشباع شده غلط در جامعه امروزی این است که همگی ما به محض اینکه صحبت از حجاب به میان می آید فوراً نگاهمان به سوی بانوان می چرخد اما در واقع باید بگویم این نگاه به سوی کل افراد جامعه باید باشد و تنها روی پوشش ظاهری و بحث عفاف و حجاب ظاهری شعار ندهیم بلکه اصلیت این جریان به باطن جامعه پیوند می خورد.
به گفته سپهر عفاف و حجاب به گفتار، کردار، زبان، نگاه کردن، حرکت کردن، حتی طرز راه رفتن و نحوه بیان و ... هم مربوط بوده و بدانیم که عفت انسانی چه بسا بالاتر از عفت ظاهری است لذا توجه به پوشش باطن و اصلاح تمامی اعمالی که در شخصیت یک فرد صالح و مؤمن به واقع تأثیرگذار است لازم و ضروری به نظر می رسد.
سپهر گفت: امروزه مردان جامعه ما از نوعی بی بندوباری در کلام و گفتار رنج می برند و داشتن عفت کلامی را از خود سلب کرده اند لذا تیم های تذکر لسانی باید در این زمینه هم فعال باشند و دخالت کنند چرا که عفت و حجاب در گفتار و کردار امتیازی برای جامعه مطلوب و مؤمن است.
به گفته سپهر نباید فقط به خانمهای جامعه امر به معروف و نهی از منکر کرد ابتدای امر باید پرونده معروفات را برای آقایان باز کنیم تا بدانند در واقع امر گناه اول از جانب آنان است که شکل می گیرد و آن جز نگاه بد به نامحرم چیز دیگری نیست.
باید علل بی حجابی در جامعه بررسی و مدیریت شود
در ادامه این همایش مسئول امور بانوان فرمانداری قروه نیز با بیان اینکه حجاب با فیلتر کردن و اجبار، مخاطب را جذب نمی کند، گفت: باید علل بی حجابی در جامعه بررسی و مدیریت شود.
زهرا مفاخری افزود: حجاب بیانگر وقار و افتخار یک زن و سند اطاعت از فرمانده هستی است.
وی با اشاره به اینکه حفظ حجاب استحکام بنیان خانواده را در پی دارد، تأکید کرد: این امر از جنبه روانی به بهداشت روانی اجتماع کمک می کند و از جنبه خانوادگی سبب تحکیم روابط افراد خانواده و برقراری صمیمیت می گردد.
به گفته مفاخری حجاب دافعه آسیب های اجتماعی و بسترساز رشد، ترقی و عزت بانوان در اجتماع است و در واقع رعایت حجاب موجب استحکام و پایداری کانون خانواده است.
وی مرز و حد حجاب را از قرآن کریم دانست و تصریح کرد: قرآن حجاب را پوششی برای عفت و حُریت و دوری از تعرض قرار داده است.
مفاخری گفت: بدحجابی از پدیده های جدید اجتماعی نیست بلکه از دیرباز این موضوع در جامعه وجود داشته است اما در سالهای اخیر باتوجه به بروز یکسری تحولات اجتماعی و سرازیر شدن محصولات فرهنگی بیگانه ابعاد تازه ای به خود گرفته است.
مسئول امور بانوان فرمانداری قروه تضعیف باورها، اعتقادات مذهبی در جامعه، تهاجم فرهنگی دشمن، گسترش روحیه غرب گرایی و غرب زدگی و تقلید از الگوهای خارجی و ... را برخی از عوامل تأثیرگذار بر رشد پدیده ناهنجار بدحجابی در جامعه دانست.
زهرا مفاخری همچنین تقلید از الگوهای غربی و خارجی، خلأ فرهنگی در جامعه و ضعف و ناهماهنگی نهادهای اجتماعی را از دیگر عوامل مؤثر بر رشد بدحجابی دانست و یادآور شد: متأسفانه در کشور یک راهبرد بلندمدت و اصولی برای برخورد با بدحجابی دیده نشده و هرچه اقدام در این خصوص صورت گرفته، به صورت مقطعی و کوتاه مدت بوده است.
نظر شما