۲۳ تیر ۱۳۹۴، ۱۳:۱۶

در گفتگو با مهر اعلام شد:

۶۱۳ قلم دارو در مراکز عرضه غیرمجاز فارس کشف شد

۶۱۳ قلم دارو در مراکز عرضه غیرمجاز فارس کشف شد

شیراز - مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در طول بهار سال ۹۴ از مراکز غیرمجاز عرضه دارو در استان فارس ۶۱۳ مورد اقلام دارویی کشف و ضبط‌شده است.

حسام درستی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شرکت‌های تولیدکننده، واردکننده و توزیع‌کننده دارو و داروخانه‌ها مراکز مجاز عرضه دارو محسوب می‌شوند، گفت: متأسفانه بعضی از داروها مانند داروی های سقط‌جنین، مکمل و داروهای بدن‌سازی و ... در سطح استان دارای بازارهای قاچاق هستند و ممکن است به شکل غیرمجاز در بعضی از سوپرمارکت‌ها یا عطاری‌ها برای مردم قابل تهیه باشند.

خطر مرگ استفاده از داروهای مراکز غیرمجاز

وی با اشاره به خطرزا بودن داروهای عرضه‌شده در مراکز غیرمجاز، گفت: بعضی از این داروها دارای عوارض جدی و خطرناکی برای افراد مصرف‌کننده هستند و حتی گاها گزارش‌های مرگ بسیاری در اثر استفاده از این اقلام ارائه‌شده است.

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأکید کرد: با توجه به اینکه انگیزه اقتصادی شدیدی در توزیع غیرمجاز این اقلام برای سودجویان وجود دارد، متأسفانه کنترل این تخلفات بسیار سخت شده است.

درستی با تأکید بر لزوم هشیاری مردم در این زمینه و توجه به عدم خریداری هرگونه اقلام دارویی از مراکز غیرمجاز، گفت: مردم باید آگاه باشند که با توجه به اینکه این داروها به شکل غیرعلمی تهیه‌شده و در تهیه آن‌ها از مواد اولیه تقلبی استفاده‌شده و یا اینکه شرایط نگه‌داری مناسبی نداشته‌اند و به شکل غیرمجاز واردشده‌اند، احتمال زیادی برای فساد آن‌ها و درنتیجه ایجاد مشکلات خطرناک برای افراد مصرف‌کننده وجود دارد.

وی با اشاره به کشف ۶۱۳ مورد انواع مواد مخدر و داروهای مکمل، بدن‌سازی، گیاهی، شیمیایی و جنسی از سطح مراکز عرضه غیرمجاز در سطح فارس، اظهار داشت: در فروردین تعداد این اقلام کشف‌شده ۳۴۰ مورد و به ارزش ریالی ۹۶ میلیون، در اردیبهشت ۱۶۱ مورد و به ارزش ۲۳ میلیون تومان و در خرداد ۱۱۲ مورد و به ارزش ۱۴۱ میلیون تومان بوده است.

ارجاع افراد متخلف به مراجع قضایی

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: تمام افراد متخلف شناسایی‌شده مربوط به این موارد به مراجع قضایی ارجاع داده‌شده‌اند.

درستی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نحوه نظارت بر فعالیت داروخانه‌های سطح استان، گفت: با توجه به اینکه داروخانه‌های پروانه‌های فعالیت خود را از ما دریافت می‌کنند ما مکلف هستیم که خدمات ارائه‌شده از سوی آن‌ها را برای مردم تضمین کنیم.

۲۵۲۸ بازدید از داروخانه‌های فارس به عمل آمد

وی بابیان اینکه ۵۴۰ داروخانه در فارس فعالیت می‌کنند، گفت: بر اساس شاخص‌های موجود باید طی هر فصل حداقل یک‌بار از هر داروخانه بازدید و از عملکرد آن ارزیابی به عمل آید و این کار به‌وسیله کارشناسان مرتبط با امور دارویی انجام می‌پذیرد.

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: طی بازدیدها ۳۲ شاخص درزمینه های نیروی انسانی، تجهیزات استاندارد، فضای فیزیکی مناسب، فرآیند جاری و به‌ویژه سلامت داروها و مواد آرایشی عرضه‌شده، پایش می‌شوند.

درستی بابیان اینکه سلامت اقلام از مهم‌ترین شاخص‌های بازدیدها محسوب می‌شود، گفت: در بازدیدها عدم تاریخ گذشتگی داروها و عدم خارج از فهرست بودن آن‌ها موردتوجه قرار می‌گیرد و به‌شدت با موارد تخلف برخورد می‌شود.

وی ادامه داد: خارج از فهرست بودن اقلام به این معناست که داروها فاقد برچسب اصالت و تأییدیه وزارت بهداشت باشند یا اینکه از محل‌های غیرمجاز به استان واردشده باشند.

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: دارو تنها کالای رسمی در کشور است که قیمت آن در سطوح مختلف تولید و توزیع از سوی دولت تعیین می‌شود و امکان تخلف در آن وجود ندارد و بنابراین موارد گران‌فروشی در بازدیدها موردتوجه قرارگرفته است.

درستی با اشاره به اینکه متوسط بازدید از هر داروخانه در استان طی سال گذشته ۱۱.۲ بوده که سه برابر متوسط کشوری است، گفت: ۹ هزار بازدید از داروخانه‌های سطح استان در سال گذشته به عمل آمد که طی آن هزار و ۸۰۷ مورد تخلف کشف شد که با ۳۶۰ مورد آن‌ها برخورد شده و ۳۳ مورد که مربوط به ارائه داروهای غیرمجاز بوده به تعزیرات ارجاع داده‌شده است.

وی تعداد بازدیدهای انجام‌شده در سال ۹۴ را نیز دو هزار و ۵۲۸ مورد اعلام کرد و گفت: طی این بازه تعداد تخلفات کشف‌شده ۱۶۹ مورد بود که هشت مورد از آن‌ها در ارائه داروهای غیرمجاز فعالیت داشته‌اند به تعزیرات ارجاع داده شدند.

مدیر نظارت بر امور دارو مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: مواد دارویی که اثر روان‌گردانی داشته باشند تنها از داروخانه‌های متمرکز دانشگاهی قابل یافت هستند و داروهای مخدر فقط در مراکز درمان سوءمصرف موارد مورداستفاده قرار می‌گیرند و توزیع آن‌ها در سایر داروخانه‌ها غیرقانونی است.

درستی گفت: با نظارت های اعمال شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی در حال حاضر شرایط سلامتی در داروخانه های سطح استان ایجاد شده و مردم می توانند با اعتماد کامل از خدمات استفاده کنند و اگر احیانا موارد تخلفی را مشاهده کردند می توانند برای پیگیری آن را اعلام کنند.

کد خبر 2858836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha