به گزارش خبرگزاری مهر، در اولین نشست از شانزدهمین دوره کمیته ملی اقیانوس شناسی یونسکو، دکتر ناصر حاجی زاده ذاکر رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی به عنوان رئیس کمیته ملی اقیانوس شناسی و مهندس محمدرضا الهیار، مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان نایب رئیس این کمیته به مدت دوسال، انتخاب شدند.
در این نشست که با حضور دکتر نصیری قیداری، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و اعضای این کمیته برگزار شد بر اهمیت کمیته ملی اقیانوس شناسی به عنوان مهم ترین کمیته اداره علوم کمیسیون ملی یونسکو در ایجاد ارتباط بین ارگانهای دریایی و دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور و نیز سازمانهای بین المللی به ویژه کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی (IOC) تاکید شد.
به گزارش مهر، دکتر حاجی زاده ذاکر ضمن تشریح اهمیت بنیادی اقیانوسها و دریاها در حیات بشر و اثر آنها بر منافع اقتصادی و اجتماعی جوامع انسانی، بر اهمیت سیاستگذاری صحیح در حوضه های دریایی و اقیانوسی تاکید کرد و افزایش آگاهی عمومی و دانش تخصصی از طریق انجام پژوهش مبتنی بر نیاز را به عنوان مبنای کار در دوره جدید فعالیت کمیته ملی اقیانوس شناسی اعلام کرد.
وی همچنین افزایش همدلی و کار جمعی میان ذینفعان دریایی کشور و گسترش تعاملات بین المللی از طریق مشارکت در پروژه های بین المللی را به عنوان مهمترین جهت گیری در دوره جدید فعالیت تبیین کرد.
کمیته ملی اقیانوس شناسی عالی ترین مجمع تخصصی در سطح کشور و متشکل از متخصصان و صاحب نظران از وزارتخانه ها، دانشگاه ها، مراکز و موسسه های پژوهشی، سازمانها و ارگانهای دولتی و غیر دولتی در علوم و فنون دریایی و نمایندگان تام الاختیار سازمانهایی است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در زمینه علوم دریایی و اقیانوسی فعالیت میکنند.
اهداف این کمیته تلاش برای برنامه ریزی و گسترش فرهنگ و پژوهشهای اقیانوس شناسی هماهنگ با برنامه های به هنگام بین المللی، توصیه و مشارکت در تعیین راهبرد ملی دریایی برای بهره برداری اصولی از منابع دریاچه، دریاها و اقیانوسها، و نیز ایجاد هماهنگی بین برنامه های اقیانوس شناسی ملی، برنامه ریزی منطقه ای و بین المللی و نیز برنامه ریزی برای ارتباط و مشارکت در فعالیت های کمیسیون بین دول اقیانوس شناسی است.
وظایف کلی این کمیته ایجاد هماهنگی بین ارگان و مؤسسه های فعال در زمینه علوم و فنون دریایی، مشارکت در پروژه های علمی و فنی دریایی و کوشش در ایجاد زمینه های مناسب به منظور مشارکت در پروژه های شناخت و ارزیابی پتانسیل دریاها، دریاچه ها و کولاب های کشور و همچنین ایجاد هماهنگی بین موسسه های تحقیقاتی فعال در زمینه علوم و فنون دریا و اقیانوسی، هستند.
نظر شما