به گزارش خبرگزاری مهر، این مجله که به صورت دیجیتال منتشر می شود تلاش می کند نگاهی داشته باشد به مهمترین گزارش های چالش برانگیز استان ها در طول دو ماه اردیبهشت و خرداد ۹۴ تا از سوی دیگر تصویری از دغدغه های مهم استانی پیش روی مخاطب قرار دهد.
ورودی این شماره اختصاص دارد به گزارش دهمین نشست استانی خبرگزاری مهر که در اردیبهشت ماه در مشهد مقدس برگزار شد.
در بخش های جامعه ایران، فرهنگ و هنر ایران، میراث ایران و اقتصاد ایران همچون شماره نخست مهمترین گزارش های استانی در این حوزه ها را که طی دو ماه در اداره کل استان های خبرگزاری مهر تولید شده از نظر خواهید گذراند.
بخش جامعه ایران در این شماره به مشکلات بیمارستان پارس آباد در اردبیل پرداخته ایم. بیمارستانی که 4 استاندار را به خود دیده است همچنین گفتگویی خواندنی داریم با فعال اقتصادی نمونه که اقتصاد مقاومتی را در پشت بام خانه اش محقق کرده است. بررسی احتمال وجود کرم در آب شرب شهر صرخه یکی از گزارش های خواندنی ما در این شماره است.
اما سهم محیط زیست در این شماره زیاد است و بررسی تاثیرات بهره برداری از معدن بر «گور» بهرام در شیراز، خطری که به واسطه احداث پالایشگاه شماره دو در حوالی پارک ملی بمو و تهدید پلنگ ایرانی، لودرهایی که به جان زیستگاه خرس سیاه افتاده اند، دشت های کبودآهنگ که به کویر تبدیل می شوند، ویلاهایی که جایگزین درختان در باغ های یزد می شوند و توصیف «ناتوران خمیس» یا همان «محافظان لاکپشت» در هرمزگان از جمله این گزارش هاست.
گزارش پیگیرانه خبرنگار مهر برای مدرسه ای که نشانی از مدرسه نداشت از لذت بخش ترین گزارش های ماه اردیبهشت بود حکایت یک روز همراهی خبرنگار مهر با مردی ایرانی الاصل که بعد از خواندن گزارش قبلی مهر، از باکو به پشتکوه سفر کرده بود تا رنج محرومیت را از این مدرسه بزداید.
بررسی اتفاق ورزشگاه تبریز نیز یکی دیگر از گزارش هایی است که در این بخش منتشر شده است.
یکی از گزارش های خواندنی این شماره پرداختن به استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه قائم البرز است که به نظر می رسد، متهم اصلی آلودگی هوای منطقه است.
برای گشت و گذار در حوزه فرهنگ و هنر در ایران زمین گرچه باز هم از کمبودها سخن گفته ایم و در این شماره به کتابخانه ای در رشت که در محاق بی توجهی قرار گرفته، بازار راکد تابستانه کتاب شیراز و وضعیت بد نمایشنامه نویسی در گیلان پرداخته ایم اما شاید در دنیای کنونی که رسانه حرف اول را می زند، گزارش نوشتن از وضعیت خرمشهری هایی که 6 ماه تمام رسانه ای را در دکه ها و کتابفروشیهای شهر ندیده اند و داستان کتابخانه ای که به غسالخانه تبدیل شد، حکایت غم انگیزتری باشد.
بخش میراث ایران زمین همواره یکی از جذاب ترین بخش هاست. این شماره نیز شرح حکایت هایی است از گودبرداری کنار اثری 1000 ساله، سرنوشت مبهم نخستین عکاسخانه جنوب ایران در شیراز، بی توجهی به میراث صفویه در قم و ....
پرداختن به زندگی و هنر بانویی که هنر «توبافی» با قدمت 300 ساله را زنده کرد از جذابیت های این بخش است. گزارش وضعیت رودخانه گاماسیاب و سیمره در استانهای غرب کشور محصول مشترکی است از چهار استان که در این شماره به آن پرداخته ایم.
در بخش اقتصاد نیز بررسی وضعیت راه آهن میانه - تبریز، صادرات روده به اروپا و آمریکا برای استفاده در مصارف پزشکی، تبدیل پتروشیمی اردبیل به انبار سیب زمینی،تعطیلی معادن کردستان در اثر رکود مسکن پرداخته ایم.
البته بیشتری گزارش های این شماره به بخش کشاورزی به عنوان یکی از بخش های مهم اقتصادی پرداخته است. کاهش چشمگیر برداشت گندم در دهلران، روزهای روشن برای چای و وضعیت وخیم پسته سیستان و بلوچستان از جمله این گزارش هاست.
همچنین در بخش انتهایی مجله می توانید با نگاه به منتخب عکس های استانی مهر ، سری بزنید به استان های مختلف کشور.
در این شماره گفتگویی داریم با آقای امیررضا محمودی یکی از همکاران قدیمی مهر در استانها و از وی از تلخ ترین و شیرین ترین خاطراتش در دوره همکاری با مهر پرسیده ایم.
نظر شما