مجله مهر: امام رضا عليه السلام فرمود : «روز فطر از اين رو عيد قرار داده شد تا روز گردهمايى مسلمانان باشد، و در اين روز گرد هم آيند و براى خدا به صحرا (فضايى باز) درآيند و خداوند را بر منّتى كه بر آنها نهاده است ستايش و به بزرگى ياد كنند.»
گوش کنید و بخوانید
امام صادق(ع) فرمود: «قرآن پیمان خداوند است با بندگانش، شایسته آن است که انسان مسلمان در پیمان خود نظر کند و هر روز پنجاه آیه از آن را بخواند.» ( اصول کافی 2/609) آخرین لحظات ماه مبارک رمضان از صوت قرآن بینصیب نمانید.
نکات خواندنی از چند سوره جزء سی
ثواب قرائت سوره نصر
پيامبر(ص) فرمودند: «هر كس سوره نصر را قرائت كند مانند كسي است كه همراه با من در فتح مكه حاضر بوده است.»
ثواب قرائت سوره تبت
پيامبر(ص) فرمودند: «هر كس سوره تبت را قرائت كند اميدوارم كه خداوند بين او و ابي لهب در يك خانه جمع نكند.»
ثواب قرائت سوره اخلاص
پيامبر(ص) فرمودند: «هر كس سوره توحيد را قرائت كند مانند كسي است كه يك سوم قرآن را خوانده است و به عدد همه كساني كه به خدا و ملائكه و كتب آسماني و رسولان و روز قيامت ايمان داشته اند ده حسنه به او عطا شود.»
ثواب قرائت سوره فلق و ناس
پيامبر(ص) فرمودند :«هر كس دو سوره فلق و ناس را قرائت كند مانند كسي است كه همه كتب آسماني كه بر پيامبران نازل شده قرائت كرده باشد.»
حب الدنیا و ترس از آینده، نشاط را از بین میبرند
مراسم شب سی ام ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و در حسینیه آیت الله حق شناس برگزار شد.
در ادامه سخنان حجت الاسلام پناهیان را می خوانید:
شب عید فطر هم باید به مثابه شب قدر گرامی داشته شود. مرحوم آیت الله حق شناس رضوان الله تعالی آن شب را احیاء می گرفتند. خداوند شب عید فطر به اندازه تمام ماه رمضان می بخشد و بندگانش را مورد عنایت قرار می دهد. ما از پایان یافتن این ماه مبارک و این همه نعمت متاسفیم و باید از خدا تقاضا کنیم که برایمان جبران کند. همانطور که امام سجاد علیه السلام می فرمودند خدایا خودت غم و اندوهی که از رفتن ماه رمضان بر دل ما نشسته را جبران کن.
درباره نشاط معنوی صحبت کردیم. نشاط معنوی را در دو معنا بیان کردیم. یکی این که ما برای وجود خودمان و کل زندگی مان از معنویت نشاط بگیریم و انسان بانشاطی باشیم که متاسفانه در فرهنگ ما به این مقوله بی توجهی می شود. دیگری این که در معنویات نشاط داشته باشیم. نمونه های این نشاط، جلسات هیات و شب های قدر و نماز باشکوه عید فطر است. امیدوارم که دوستان نماز عید فطر در مصلی پشت سر نائب امام زمان را از دست ندهند. امیدوارم که ما بتوانیم باطن این نماز باعظمت را ببینیم. کسی که می خواهد قبولی اعمالش در ماه رمضان برایش تضمین شود و مطمئن شود که مورد بهره برداری قطعی قرار گرفته است، در این نماز پشت سر نائب امام زمان شرکت کند.
نشاط معنوی به معنای دوم این است که در معنویت نشاط داشته باشیم. ما باید کاری کنیم که در نماز معنویت داشته باشیم.
معنای اول این بود که از معنویتی که داریم برای زندگی و وجود خودمان نشاط دریافت کنیم و پرانرژی شویم. ما برای این که پرانرژی شویم باید بیش از این که چیزهای خوب را به دست آوریم، چیزهای بد را از خود دور کنیم و آنها را دور بریزیم. حب الدنیا غم و اندوه فراوانی برای انسان می آورد.
نشاط نبض روح انسان است. ما باید ابتدا مشکلاتی که از بین برنده نشاط هستند را اصلاح کنیم؛ عواملی که آورنده نشاط هستند پیشکش! یکی از عواملی که نشاط را از بین می برد حب الدنیا است که در بیش از صدها روایت آمده است. روایت داریم: «اجتناب السیئات اولی من اکتساب الحسنات» وقتی شما از بدی ها فرار کنید بهتر است از این که به سمت خوبی ها بروید. چون شما خودتان خوب هستید. فقط نگذارید وجودتان آفت بزند! در این صورت، بذر زیبای وجودتان جوانه خواهد زد. شما با دوری از بدی ها نشاط پیدا می کنید. البته عواملی هم وجود دارند که با کسب آنها نشاطتان بیشتر خواهد شد. یکی از دیگر عواملی که نشاط را از بین می برد، حسادت است؛ تا آنجا که موجب بیماری های جسمی می شود. حسادت فقط صورت های آشکارش شناخته شده است. صورت های پنهانش ناشناخته است که البته رواج بسیاری هم پیدا کرده است. مثلاً گاهی انگیزه نصیحت کردن انسان، حسادت است.
از دیگر صفاتی که موجب از بین رفتن نشاط انسان می شود، ترس از آینده است. خداوند متعال از ترس و نگرانی شما ناراحت می شود و به او بر می خورد. چون خداوند بزرگ است. «الله اکبر» خداوند متکبر است. ما فقط حق داریم از خدا بترسیم. آن هم ترس از این که نتوانیم حق خدا را ادا کنیم. نه ترس از زدن خدا! خداوند که ظلم نمی کند. فردی گفت از خدا می ترسم. امیرالمومنین(ع) فرمودند خدا که ظلم نمی کند، نترس. از چه رو می ترسی؟ گفت می ترسم که نتوانم حق خدا را به جای بیاورم. این ترس زیبا است؛ نشاط آور است.
فلسفه پرداخت فطریه چیست؟
فلسفه پرداخت فطریه در پایان ماه مبارک رمضان را در قول امامان شیعه جستوجو کردیم. در روایتی از امام صادق(ع) اینگونه آمده است: «همانا دادن زکات فطره از جمله عوامل تمامکننده و کمالبخش روزه است همانگونه که صلوات بر پیامبر(ص) از جمله عوامل تمام کننده نماز است. چرا که هر کس روزه بگیرد ولی زکات فطره را عمدا ترک کند و ادا نکند پس مانند آن است که روزهای نگرفته است؛ همانگونه که هر گاه کسی نماز بگذارد ولی صلوات بر پیامبر(ص) نفرستند مانند آن است که نماز نگذاشته است.»
نظر شما