سید جعفر تشکری هاشمی معاون حل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وعدهای که وزیر نفت در صحن علنی شورای شهر تهران برای حمایت از حمل و نقل عمومی پایتخت داده بود، گفت: موضوعی که وزیر نفت در صحن علنی مطرح کرد، مربوط به بند (ق) تبصره ۲ برنامه بودجه سال گذشته بود که امسال هم در قانون بودجه پیشبینی شده است. بر اساس این بند، اگر اقداماتی در شهر صورت بگیرد که سبب کاهش مصرف سوخت شود، بخشی از درآمدهای ناشی از کاهش مصرف سوخت، صرف حمل و نقل عمومی و بهبود توسعه آن میشود.
وی ادامه داد: جلسات زیادی با شرکت بهینهسازی وزارت نفت داشتیم. همچنین شهردار تهران نیز با وزیر نفت جلساتی داشتند که این جلسه با سازمان مدیریت و شورای اقتصاد نیز برگزار شد، اما واقعیت آن است که روش اجرای این قانون به قدری سختگیرانه و پیچیده است که به نظر نمیرسد خروجی قابل توجهی در خصوص حمایت از حمل و نقل عمومی داشته باشیم.
معاون شهردار تهران توضیح داد: در مصادیق این تبصره آمده است: «تاکسیهایی که پایه گازسوز هستند، به ازای هر کیلومتر پیمایش، ۱.۱ سنت دلار به ذینفع پرداخت شود»، اما در کشور ما اصلاً تاکسی پایه گازسوز تولید نمیشود و این تاکسیها در سطح دنیا هم به صورت محدود هستند. اگر هم ما این نوع تاکسیها را وارد کنیم، هزینه بسیار بالایی دارد. بنابراین وقتی شرط اول وجود ندارد، بقیه شرط ها هم محقق نمیشود.
تشکری هاشمی تاکید کرد: به نظر میرسد بیش از آنکه وزارت نفت به رانندگان تاکسی کمک کنند، در حال حاضر رانندگان تاکسی دارند به این وزارتخانه کمک میکنند. اگر همین کمک ۱.۱ سنتی را در ۲۰۰ کیلومتری که رانندگان تاکسی در روز پیمایش میکنند، ضرب کنیم، حداکثر در طول سال یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان صرفهجویی شکل میگیرد. اما در حال حاضر راننده تاکسی که پیش از این با لیتری ۷۰۰ تومان بنزین میزد، پس از تک نرخی شدن، روزانه هر لیتر را هزار تومان میپردازند که اگر ضربدر ۳۰ لیتر مصرف روزانه کنیم، میبینیم رانندگان تاکسی به وزارت نفت و خزانه کمک بیشتری میکنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه نظام جبرانی پس از تک نرخی شدن بنزین برای رانندگان تاکسی پیشبینی نشده است، گفت: دستمزد رانندگان تاکسی کاهش پیدا کرده و میبینیم در برخی از خطوط، مردم و رانندگان تاکسی به یک رقم توافقی رسیدهاند. هر چند ما هر گونه دریافت کرایه تاکسی بیش از نرخ مصوب شورا را تخلف میدانیم و با آن برخورد انضباطی میکنیم، اما در حال حاضر مردم و رانندگان تاکسی هستند که دارند از کیسه خود هزینهها را پرداخت میکنند.
معاون شهردار تهران پیشنهاد کرد: برای اثربخش بودن چنین قوانینی میتوانستند وقتی تاکسی پایه گازسوز در شهر تهران وجود ندارد، در مصوبه تاکسی دوگانهسوز را بیاورند یا کمک به کاهش قیمت خودروها با کیفیت بالاتر کنند، تا حداقل کیفیت سفرهای درون شهری بالاتر رود. در حال حاضر از محل بند (ق) هیچ کمکی به حمل و نقل عمومی مانند مترو، اتوبوس و تاکسی نشده و همچنین در خصوص موتورسیکلتهای برقی نیز از این محل حمایتی نشده است.
نظر شما