به گزارش خبرنگار"مهر" از وين متن كامل بيانيه سوريه در شوراي حكام به اين شرح است :
جناب آقاي رئيس ،
ما ازگزارش هاي فني مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي درمورد شرايط كنوني براي منع ايران ازفعاليت هاي مربوط به تحقيقات هسته اي درغني سازي اورانيوم قدرداني و تشكر مي كنيم .
ما خوشحال مي شويم مطلب خلاصه شده در31 ژانويه 2006 ميلادي را بخوانيم مبني براينكه ايران به طور مداوم اجراي پادمان هايي كه آژانس درخواست كرده بود تسهيل بخشيد و پروتكل اضافي را اجرا كرد كه براساس اين پروتكل به بازرسان آژانس اجازه ورود به تاسيسات هسته اي و ارائه بيانيه هاي مورد نظر را مي دهد.
همچنين ما تمايل داريم آنچه را كه در بيانيه مجموعه كشورهاي غيرمتعهدها آمده است و سفيرمالزي به نيابت از اين مجموعه ارائه كرد مورد تاييد قرار دهيم .
جناب آقاي رئيس ،
هيات كشورم تمايل دارد تا به برخي ملاحظات مربوط به تنها بند درج شده در دستوركارجلسه فوق العاده شوراي حكام توجه شود كه آن درمورد برنامه هاي هسته اي ايران در پرتو معاهده آژانس و اجراي معاهده ان پي تي جمهوري اسلامي ايران و قطعنامه اي آژانس در اين زمينه است.
ازاين موضوع چنين برداشت مي شود كه ايران ازمعاهده "ان پي تي" سرپيچي كرده است درحالي كه براساس گزارش هاي ارائه شده به آژانس موضوع چيزديگري است كه آخرين آن را معاون مديركل تشريح كرده كه ايران در ارائه به موقع اطلاعات و اجازه ورود بازرسان به تاسيسات هسته اي با آژانس همكاري كرده است.
آنچه ايران ظرف ماه جاري انجام داده است و براساس گزارش هاي ارائه شده، و بازرسي هاي صورت گرفته ، ايران تحت نظارت آژانس عدول نكرده است بنابراين ما دليلي براي صدورعجولانه قطعنامه براي محكوميت ايران نمي بينيم .
به گزارش خبرنگار "مهر" از وين نماينده سوريه در شوراي حكام در ادامه قرائت بيانيه اين كشور در شوراي حكام افزود : من دراين جا تمايل دارم حق كشورهاي عضومعاهده "ان پي تي" براي انجام تحقيقات هسته اي، استفاده از انرژي هسته اي صلح آميز و استفاده از نيروگاه هاي هسته اي براي توليد برق و تضمين ارسال تجهيزات براي نيروگاه هاي هسته اي ياد آوري كنم واينكه ايران شفافيت كامل داشته و بازرسي داوطلبانه را براساس پروتكل الحاقي پذيرفته است.
آقاي رئيس ،
عليرغم اين موضوع ، تنها برخي كشورهاي منطقه خاورميانه تحت بازرسي و پادمان قرارگرفته اند و برخي از كشورها حتي از دستيابي به دانش هسته اي در زمينه هاي كشاورزي و پزشكي منع مي شوند و حتي ايران به دليل احتمالات واهي تحت فشار قرار مي گيرند و مجازات مي شود درحالي كه از يكي ديگر ازكشورهاي منطقه كه دارنده سلاح هسته اي و نيروگاه هاي هسته اي است چشم پوشي مي شود .
سوريه هميشه خواستار حل عادلانه اين مسئله درخاورميانه و نيز خواهان ايجاد منطقه عاري از سلاح هاي هسته اي شده و با تمام كشورهاي منطقه بدون قائل شدن هرگونه تفاوتي تعامل و همكاري كرده است اما متاسفانه طرحي كه سوريه به شوراي امنيت داده از سوي دولت هايي رد شده است كه هم اكنون تلاش مي كند پرونده ايران را به شوراي امنيت ارجاع دهند.
آقاي رئيس ،
همچنين تمايل دارم قطعنامه صادره شوراي حكام در دوم نوامبر 2005 ميلادي را ياد آوري كنم كه دربرگيرنده استقبال شوراي حكام از تصميم داوطلبانه ايران است كه ايران بر اساس آن داوطلبانه فعاليت هاي مربوط به غني سازي را متوقف كرد واين همكاري و اعتماد سازي اين كشور بود كه وقت كافي براي تحقيق درمورد برنامه هاي صلح آميز خود را داد . ما مي بينيم كه تاكنون اين كشوراز اين برنامه ها عدول نكرده است حتي برخي آزمايشاتي كه ايران با برداشتن مهر و موم ها با حضور بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي انجام داده از مسير خود منحرف نشده است.
جناب آقاي رئيس ،
ديپلماسي و گفتگو و استفاده از راه حل هاي مسالمت آميز تنها ابزار دستيابي به راه حل دائم براي اين مساله است ، همه طرف ها بايد صبر پيشه كنند و از اتخاذ تصميمات بحران زا خودداري و فضاي درگيري ايجاد نكنند ؛ ما معتقديم كه بازگشت به مذاكرات بين ايران و تروئيكاي اروپا كليد حل مسئله است نه گزارش پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل .
به گزارش خبرنگار اعزامي "مهر" به وين در بيانيه سوريه همچنين تاكيد شده است : ما معتقديم كه همواره قبل از ارجاع موضوع به شوراي امنيت زمان زيادي وجود دارد به ويژه اينكه آژانس بين المللي انرژي اتمي با ادامه همكاري هاي داوطلبانه ايران به طورمثبت در اين كشور فعاليت مي كند ودرهيچ گزارشي ازآژانس ذكر نشده كه ايران مانع بازرسان شده و يا اعتراض كرده و يا اهداف مورد نظربازرسان آژانس را مخفي كرده است بلكه ايران پروتكل الحاقي را پذيرفته است و پيش از اينكه مجلس اين كشور اين معاهده را تصويب كند آن را اجرا كرده است . ما همچنين در انتظار گزارش مديركل در نشست مارس آينده هستيم و در انتظار پيشرفت مذاكرات بين ايران و كشورهاي همكاري كننده براي حل مسئله غني سازي اورانيوم هستيم .
در پايان آقاي رئيس ،
كشور من تمايل دارد معاهد منع و گسترش سلاح هاي كشتار جمعي" ان پي تي" و پادمان هاي فراگير كه به طورمتوازن درخاورميانه اجرا نشده را ياد آوري كند .
همچنين تمايل دارم برخي از قطعنامه هاي شوراي امنيت ، مجمع عمومي سازمان ملل و مجمع عمومي آژانس بين المللي انرژي اتمي درمورد ايجاد منطقه عاري از سلاح هسته اي را ياد آوري كنم كه اين قطعنامه ها صادر شده ولي تاكنون اجرا نشده است و ما اين سوال را داريم چرا كشوري را كه به معاهدات پايبند است و پادمان ها را اجرا كرده است بيش از بيش تحت فشار گذاشته مي شود درحالي كه از اسرائيل چشم پوشي مي شود، اين يكي ازعلل تنش در خاورميانه است و علت مسابقه تسليحاتي است چرا كه اسرائيل تنها رژيمي است كه سلاح هسته اي توليد مي كند و ازپيوستن به معاهده و توافقنامه هاي مربوط به عدم اشاعه سلاح هسته اي سرباز مي زند .
ما اميدواريم كه شوراي حكام تصميم منطقي را اتخاذ كند و پيامدهاي تصميمي كه امروز اتخاذ مي كند را در نظر بگيرد و ببيند اين تصميمات در دراز مدت بر منطقه چه تاثيري خواهد گذاشت .
نظر شما