۳ مرداد ۱۳۹۴، ۱۷:۲۱

دبیرکل خانه صنعت و معدن کشور:

يك هزار ميليارد سرمايه در بخش صنعت وارد كشور مى شود

يك هزار ميليارد سرمايه در بخش صنعت وارد كشور مى شود

مشهد- دبیرکل خانه صنعت و معدن کشور گفت: با توجه به توافقات هسته اى در پنج سال آينده يك هزار ميليارد سرمايه در بخش صنعت وارد كشور مى شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمدرضا مرتضوی روز شنبه در بیست و چهارمین اجلاس سراسری رؤسا و دبیران خانه‌های صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور که در سالن همایش‌های نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به توافقات هسته اى طى پنج سال آينده يك هزار ميليارد سرمايه در بخش صنعت وارد كشور مى شود كه به نظر بنده بايد بخش صنعت ما آمادگى كامل را در اين موضوع بدست آورد.

وى با بيان اينكه برخى از سياستمردان ورود سرمايه گذاران خارجى را در بخش صنعت منطقى نمى دانند، افزود: ضرورى است تا امكانات هر استان و شهر در حوزه سرمايه گذارى احصا شده و طرح هاى نيمه كاره با ورود سرمايه گذاران خارجى به آنها پيشنهاد شود.

دبیرکل خانه صنعت و معدن کشور اضافه كرد: البته تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی نيز وجود دارند که به دلیل کمبود سرمایه با حداکثر ظرفیت کار نمی‌کنند كه مى توان از طريق همکاری با شرکت‌های خارجى اقدامات ویژه‌ای در این ارتباط انجام داد.

 
وى عنوان كرد: توافقاتی که در مذاکرات هسته‌ای به وقوع پیوست باعث شد تا پروژه ایران هراسی که رژیم غاصب صهیونیستی به منظور یک اجماع عمومی علیه ايران دنبال مى كردبا درایت مقام معظم رهبری و تلاش تيم مذاكره كننده با شكست مواجه شود.

مرتضوى ادامه داد: نتایج این مذاکرات برای ما در صنعت و تجارت بسیار مفید خواهد بود و با تحریم و بسته شدن سوئیفت مشکلات فراوانی به ما تحمیل شد و به نظر من فارغ از پول‌هایی که به خزانه برمی‌گردد اعتبار ایران که منشاء صلح و تمدن در منطقه بوده نقش اصلی خود را در اقتصاد جهانی به دست می‌آورد.

وى یادآور شد: خوشبختانه كشور داراى بزرگترين ذخاير گازى و نفتى جهان است كه كشورهاى اروپايى در سال هاى آينده ناگزير به تامين نيازهاى خود از ايران خواهند بود.

دبیرکل خانه صنعت و معدن كشور بيان كرد: همچنين ما برای رشد ۸ درصدی در تولید ناخالص داخلی باید تمام تلاش خود را كرده كه با توجه به منابع گازی و نفتی این مهم کاملا شدنی است.

لغو تحريم ها به تنهایی اقتصاد كشور را نجات نمی دهد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست بیان کرد:  به منظور موفقيت در بخش توليدات صنعت كشور نيازمند يك ائتلاف سازى بزرگ هستيم چرا كه لغو تحريم ها نيز نمى تواند اقتصاد كشور را نجات دهد.

غلامحسین شافعی اظهار کرد: به منظور موفقيت در بخش توليدات صنعت كشور نيازمند يك ائتلاف سازى بزرگ هستيم چرا كه لغو تحريم ها نيز نمى تواند اقتصاد كشور را نجات دهد.

وى افزود: تصور اينكه با موفقيت مذاكرات هسته اى وضعيت فعالان اقتصادى نيز بهبود پيدا مى كند، تصور اشتباهى است چرا كه تا زنجيرهاى پاى بخش خصوصى و اقتصادى برداشته نشود شاهد سرعتى در توليدات داخلى نخواهيم بود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: بنابراين آنچه كه مى تواند در اين بخش مهم باشد حركت قابل توجه خودمان است و توصيه مى شود مباحث اقتصادی که مربوط به داخل کشور می‌شود توسط مسئولان تغيير و تحول پيدا كند.

وى اضافه كرد: يكى از مهمترين دلايل وضعيت نابسامان توليدات داخلى كشور در ۱۰ سال اخير اين بوده كه مصرف ما در کشور از اقتصاد جهانی پیروی کرده اما تولید ما از اقتصادی جهانی پیروی نکرده است.

شافعی بيان كرد: متاسفانه طرح تحول اقتصادى كه مى توانست خيلى به اقتصاد و بخش توليد كشور كمك كند به صورت ناقص و درصدى در كشور اجرا شد كه بر اساس آن بخش توليد مظلوم و بى پناه رها گرديد.

وى با بيان اينكه قرار بود توليد كشور با اقتصاد جهانى حركت كند، گفت: متاسفانه يارانه هاى توليد كه قرار بود به توسعه تكنولوژى بپردازد پرداخت نشد كه اين امر به همراه ارتباطات قوى باعث متوقف شدن توليد و حركت يكسويه مصرف و رشد آن شد.

وی اظهار کرد: در نتيجه كشور در بحث تکنولوژی درجا زده و واحدهای تولیدی متوقف شدند كه باعث از بين رفتن طبقه متوسط شده به شكلى كه در حال حاضر ما در كشور يا طبقه فقير داريم يا ثروتمند كه گروه اول توان خريد توليدات داخلى را ندارد و گروه دوم نيز سعی مى كنند کالای خارجی مصرف كرده و موضوع مهم این است که بعد از حل تحریم تولید داخلی چه می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اينكه منطقى نيست براى نگهداشتن هر توليدى تلاش كرد، افزود: متاسفانه مسيرى كه توليدات داخلى طى مى كنند باعث منسوخ شدن بسیاری از کالاهای تولیدی در بازار می‌شود لذا ضرورى است برای آینده توليد ملى تلاش و برنامه ريزى جدى داشته باشيم.

وی ابراز كرد: در شرایط جدید كشور دولت نیز می‌خواهد متفاوت حرکت کند و روش های ما در بخش خصوصی نیز جوابگو نخواهد درنتیجه نیازمند به ائتلاف‌سازی در بخش خصوصی هستیم که این موضوع را در اتاق ایران شروع کرده‌ایم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: بخش خصوصی باید قدرتمند و هماهنگ حرکت کند تا تصميم گيران دولتى دچار سردرگمى نشوند كه ضرورى است تشکل‌های خصوصی در اين راستا هماهنگ با هم حركت كنند.

 

 

کد خبر 2866826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha