۷ مرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۵۵

ناسا یک نقشه سیارکی برای منظومه شمسی منتشر کرد

ناسا یک نقشه سیارکی برای منظومه شمسی منتشر کرد

دانشمندان به یافته های جالب توجهی در خصوص بزرگترین سیارک در کمربند سیارکی منظومه شمسی دست یافته اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، درحالی که در هفته های اخیر پلوتو در متن اخبار فضایی جهان قرار داشته است اما دیگر کاوشگر ناسا یعنی Dawn باز هم خبرساز شد تا حالا نوبت به سیارک «سرس» (Ceres) برسد که در کانون توجهات قرار گیرد.

سرس نخستین سیاره کوتوله کشف شده در منظومه شمسی به شمار می آید و در عین حال از آن به عنوان بزرگترین سیارک کمربند سیارکی نیز یاد می شود.

کاوشگر Dawn که بخشی از مأموریتش انجام کشفیات متنوع درخصوص این سیارک مهم است، نقشه جدیدی از آن ارایه کرده که حتی کوهستانها و حفره های کوچک و بزرگ سرس نیز در آن دیده می شود.

سرس در کمربند سیارکی واقع در حدفاصل مریخ  و مشتری قرار دارد.

نکته جالب توجه درخصوص این جرم فضایی، تاریخچه مشابه آن با پلوتوست که تا چند سال پیش به عنوان نهمین سیاره منظومه شمسی در نظر گرفته می شد.

زمانی که سرس در سال ۱۸۰۱ کشف شد، گمان می رفت که یک سیاره باشد و جالب اینکه تا ۵۰ سال به عنوان سیاره قلمداد می شد تا اینکه اخترشناسان به این نتیجه رسیدند که سرس تنها یک صخره عظیم فضایی در کمربند سیارکی است.

در حال حاضر سرس و پلوتو به عنوان سیاره کوتوله طبقه بندی می شوند.

دستاورد جدید کاوشگر Dawn در سالی (۲۰۱۵) ارایه شده که به «سال سیارات کوتوله» نامگذاری شده است.

این کاوشگر در ماه مارس وارد مدار سرس شد و در ادامه شروع به ارسال تصاویری از آن به زمین کرد، تصاویری که در آن نقاط سفید رنگ مبهمی دیده می شد.

اما در نقشه ای که امروز منتشر شده است محل قرار داشتن این نقاط مرموز حفره ای موسوم به Occator نامگذاری شده است که حدود ۹۶ کیلومتر پهنا و ۳.۲ کیلومتر عمق دارد.

کد خبر 2870339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha