به گزارش خبرنگار مهر، خسرو سامری عصر چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیر کل استاندارد استان همدان با بیان اینکه مباحث استاندارد مهمترین موارد در تولید و اشتغال و ثروت است، اظهار کرد: با برداشته شدن تحریم ها وارد بازار بین المللی می شویم که این موضوع نیاز به افزایش کیفیت کالا و رقابت با کالای خارجی دارد.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه نگاه به بازار بین المللی باید همراه با توجه با استاندارد سازی باشد، افزود: استانداردسازی موضوعی ضروری بوده و یکی از بند های مهم برنامه ششم توسعه استاندارد سازی کالا ها در کشور در راستای اقتصاد مقاومتی است.
معاون برنامه ریزی استاندار همدان با بیان اینکه استاندارد بودن کالا موجب افزایش مصرف کالا خواهد شد، بیان کرد: اگر کالایی استاندارد نداشته باشد به طور قطع دارای مشکل است و با توجه به اینکه به سمت تعدد بازار حرکت می کنیم و از یک بازر بودن خارج می شویم توجه به استاندارد کالا از اهمیت بالایی برخور دار است.
سامری در ادامه عنوان کرد: باید کالایی در کشور تولید شود تا در بازار های بین المللی بتواند نام جمهوری اسلامی ایران را سربلند کند و از این رو توجه به استاندارد سازی کالا و توجه به بازرهای بین المللی ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه توجه به بازرهای بین المللی و صادرات کالا موجب ایجاد اشتغال در کشور و از جمله استان همان می شود، افزود: با ورود به بازار های بین المللی می توان از رکود اقتصادی خارج شد.
مدیر کل سابق استاندارد استان همدان نیز در این مراسم با ارائه گزارشی از عملکرد خود در اداره استاندارد استان همدان اظهار داشت: اشتغال و توسعه صادرات و رعایت حقوق مصرف کنندگان از جمله اهداف در اداره استاندارد استان همدان بود که با تلاش چندین ساله از سال ۱۳۸۵ تا کنون درصد صدور پروانه استاندارد در استان از ۱۵۷ پروانه به ۴۴۲ پروانه استاندارد در سال ۹۳ افزایش یافت.
فرهاد تیموری از رشد ۲۷۰ درصدی استاندارد سازی در استان همدان خبر داد و گفت: صنایع غذایی استان همدان از ۴۰ واحد به ۲۱۶ واحد تولیدی افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه استاندارد سازی در بخش مصالح ساختمانی ۶۷۵ درصد رشد داشته، افزود: ۹۲ واحد تولیدی در استان مصالح ساختمانی استاندارد تولید می کنند.
مدیر کل سابق استاندارد استان همدان با بیان اینکه در سال ۸۵ درصد عرضه کالای غیر استاندارد ۶۰ درصد بود، بیان کرد: در حال حاضر درصد عرضه کالای غیر استاندارد در استان همدان هشت درصد است و سهم استان همدتن در صادرات کالای غیر نفتی استاندارد ۳۸ درص رشد داشته است.
تیموری ابراز داشت: ۸۲ درصد از کالاهای استان همدان که صادر شدند استاندارد داشتند و با رشد ۵۴ درصدی سهم کالای استان در صادرات کالای غیر نفتی بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۸ واحد همکار استاندارد با سرمایه گذاری بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۳۵ نفر در استان همدان به اداره استاندارد استان کمک می کنند، اظهار داشت: ایجاد و افتتاح سامانه ترویج استاندارد ها در استان همدان و نظارت بر ارتقاء ایمنی در سکوی گاز و آسانسور و شهر بازی و غیره از جمله اقدامات در استان همدان بوده است.
نظر شما