به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام سید علی قاضیعسگر، رییس سازمان حج و زیارت كشورمان که در رأس هیأتی و به دعوت انجمن اسلامی چین به این کشور سفر کرده است، پنجم مرداد با وانگ زو آن، رییس سازمان ادیان چین دیدار و گفتوگو کرد.
وانگ زو آن در ابتدای این دیدار از انتشار خبر خوش توافق هستهای ایران با کشورهای ۱+۵ ابراز خوشحالی کرد و گفت: چین برای امضای این توافق خیلی تلاش کرد و نقش سازندهای در آن ایفا كرد. وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که در سفر هیأت سازمان حج و زیارت ایران به چین، دو کشور درباره امور اسلامی به مخصوص در حوزه حج تبادل نظر کنند و نتایج خوبی از آن حاصل شود.
در ادامه قاضیعسگر در سخنانی گفت: از زمانی که جاده ابریشم ما را به یکدیگر پیوند زد، قلبهای ما هم به هم پیوند خورده است. دو تمدن بزرگ ایران و چین همیشه با هم روابط صمیمانه و منطقی داشتهاند. در سالهای اخیر در دوره تحریم نیز دولت چین همکاری صمیمانهای با ایران داشت. در حوزههای اقتصادی و سیاسی و بینالمللی اقدامات مفیدی انجام شد که مردم و دولت ما فراموش نمیکنند. ما هم امیدواریم در ماهها و سالهای آینده روابط در همه ابعاد توسعه یابد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در خصوص فعالیتهای سازمان حج و زیارت ایران گفت: در طول سال ۳ میلیون نفر زائر به عربستان و عراق اعزام میکنیم. سازماندهی بسیار منظمی داریم که همه امور زائر را از خانه تا خانه برنامهریزی میکند. در زمینههای مسکن، تغذیه، بهداشت، درمان، امور فرهنگی و ... اقدامات بزرگی انجام دادهایم.
وی افزود: در چند سال گذشته با بعثه چین نیز ارتباطات خوبی داشتهایم. تلاش کردهایم تا تجربیاتمان را به دیگر مسلمانان و از جمله برادران دینی خود در چین منتقل کنیم.
قاضیعسگر در ادامه تأکید کرد: ارتباط ما و شما در شرایط کنونی باید قویتر شود. افراطگرایی بشریت را تهدید میکند. در گذشته افراطگرایی محدود بود ولی الان همه جا را فرا گرفته و شما در اخبار میبینید كه جنایاتی به دست این افراطیون انجام میشود که قلبها را جریحهدار میکند. افراد بیگناه اعم از مسلمان و مسیحی و ایزدی ... مورد اذیت و آزار قرار میگیرند و خیلی از کشورها مانند فرانسه، نیجریه، سوریه، یمن، افغانستان و ... درگیر افراطگراها شدهاند. اگر مراقبت نکنیم هیچ کشوری در امان نخواهد بود.
وی تأكید كرد: ما در دو خصوص میتوانیم همکاری کنیم؛ اول در عرصه مقابله فکری. چون افراطگرایان جوانان را فریب و به نام اسلام چنین اعمالی را انجام میدهند. جوانان باید هشیار باشند و بدانند كه اسلام دین رحمت و برادری است و با همه مردم مسلمان و غیرمسلمان، رفتار برادرانه دارد. دوم اینکه کشورها باید برای مقابله با کشورهای تروریستپرور همکاری کنند.
قاضیعسگر در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار كرد: خوشحالم در سفری که به ایران داشتید موضوع گفتوگوی ادیان را مطرح کردید. به عنوان نماینده رهبری آمادگی دارم برای نزدیکی پیروان ادیان با یکدیگر همکاری کنیم.
وی همچنین گفت: این دیدارها لذتبخش است؛ اما اگر به نتایج جدی و همکاریهای عملی منجر شود، لذتبخشتر خواهد بود.
قاضیعسگر در پایان این بخش از سخنان خود تأکید کرد: نگاه ما به چین استراتژیک است. احساس میکنیم در هیچ زمانی همدیگر را تنها نگذاشتهایم. پیوند این دو کشور متمدن میتواند آثار زیاد بینالمللی به همراه داشته باشد.
افراطگرایان دینی در چین جایگاهی ندارند
سپس وانگ زو آن در سخنان دوبارهای گفت: چین و ایران دو تمدن کهن هستند و در سطح بینالملل از جایگاه خوبی برخوردارند. هیچ کسی نمیتواند بین ایران و چین جدایی بیندازد. با همکاری بیشتر حتماً موافقم. انجمن اسلامی بررسی خواهد کرد که چه همکاریهایی را باید انجام دهیم. در حال حاضر اعزام طلبه و خبرنگار به ایران در حال انجام است.
وی افزود: شما میتوانید با انجمن اسلامی چین قرارداد داشته باشید. ما از انجمن اسلامی چین برای تبادلات امور اسلامی با شما حمایت میکنیم. چین ادیان زیادی دارد؛ اما دین اسلام در این میان دارای جایگاه مهمی بوده و هست. مسلمانان چین ۲۱میلیون نفر هستند. ۳۵ هزار مسجد در چین وجود دارد و ۵۱ هزار امام در این مساجد مشغول خدمت هستند.
وی تأكید كرد: دولت چین برای عبادت و مراسم مسلمانان احترام قایل است و از آن حمایت میکند. دولت توسعه مناطق غربی چین را در دستور کار دارد که سین کیانگ (استان مسلماننشین چین) را هم شامل میشود. استانهای دیگر تشویق میشوند که برای توسعه سین کیانگ سرمایهگذاری کنند. ما هدفگذاری کردهایم که تا سال ۲۰۲۰ زندگی مردم در شمال غرب باید بهبود پیدا کند و وظیفه خود میدانیم كه نه تنها مراسم و عبادات آنها را حمایت کنیم، بلکه زندگی آنها را نیز رونق دهیم.
رییس سازمان ادیان چین در ادامه سخنان خود افزود: چند سالی است كه کشورهای غربی همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان، تفرقهاندازی و دولت چین را متهم میکنند که برای مسلمانان محدودیت ایجاد میکند و اجازه روزه گرفتن به آنها نمیدهد. در حالیكه اینگونه نیست. دولت به رمضان مسلمانان احترام میگذارد و مورد توجه ویژه قرار میدهد. عید فطر در سین کیانگ تعطیل ویژه است و مسئولان دولت عید دیدنی میکنند.
وی افزود: در ماه رمضان رستورانهای این استان تنها برای افطاری فعال هستند. دولت سعی می کند در ماه رمضان مشکلی پیش نیاید. رییس حزب در سین کیانگ در عید فطر با مسلمانان جشن گرفت و در جمع آنان حضور پیدا کرد. انجمن اسلامی هر عید فطر، از سفرای کشورهای اسلامی دعوت میکند و مسئولان چینی نیز در میهمانی آنها حضور مییابند.
وانگ زو آن ادامه داد: هر چند پیروان ادیان در چین در اقلیت هستند؛ اما مثل برادر در کنار آنها هستیم. دولت همچنین سعی میکند كه امور حج به بهترین نحو انجام شود. قانون، امور حج را به انجمن اسلامی چین واگذار کرده است. البته امور حج با چند اداره مرتبط است و دستور دادهایم كه همه ادارات همکاری کنند.
وی افزود: چین امسال حدود ۱۵ هزار حاجی دارد كه سعی میکنیم حجاج راحت باشند. من برای امور این تعداد زائر نفر نگرانی دارم و برایم جالب است که ایران چگونه امور ۳ میلیون زائر را مدیریت میکند. مایل هستیم از تجارب شما استفاده کنیم.
وی در ادامه درباره موضوع افراطگرایی گفت: متأسفانه افراطیون به سین کیانگ چین هم آمدهاند. آنها آموزههای اصیل اسلام را منحرف کردهاند. بعضی مردم نیز حقیقت را نمیدانند و از آنها پیروی میکنند. موضع چین واضح است. با اسلام اصیل مشکل نداریم و از آن حمایت میکنیم؛ اما با آنها که به نام اسلام افراطگرایی میکنند مخالفیم.
رییس سازمان ادیان چین تأكید كرد: افراط به همه بشر و به خود دین اسلام لطمه میزند. افراطگرایی دشمن خطرناک اسلام است. انجمن اسلامی چین تفسیر درست قرآن را در دست اقدام دارد و به دنیال آن است تا حقیقت اسلام را بیان کند. افراطگراین با نام جهاد خرابکاری میکنند.
در بخش پایانی این دیدار، قاضیعسگر در سخنانی دوباره پیشنهاد داد كه کمیته مشترکی در خصوص مقابله با افراطگرایی دینی تشکیل و مفاد آن به تفاهمنامه همکاری تبدیل شود.
وی همچنین گفت: اینکه دست انجمن اسلامی چین را باز گذاشتهاید بسیار پسندیده است؛ چون اگر کار فرهنگی نکنید زمینه برای افراطگرایی فراهم میشود. اینکه یک تبعه عربستان در یک عملیات انتحاری در کویت ۳۰ شیعه را میکشد، به خاطر تأثیر گرفتن از تبلیغات سوء است. در همین زمینه ۳۰۰ کتاب در بطلان اندیشه افراطی منتشر کردهایم كه میتوانیم گزیده آنها را برای استفاده جوانان چینی در اختیار شما بگذاریم.
قاضیعسگر در پایان سخنان خود اظهار كرد: در زمینههای حج و زیارت، گردشگری، آموزش قرآن و اسلام و مقابله با افراطیگری، آمادگی همکاری مشترک داریم. در صورت ضرورت هیأتهای کوچکی را میتوانیم مبادله کنیم تا در مورد اینکه چگونه جوانان تحت تأثیر اندیشههای افراطی قرار میگیرند مطالعه و بررسی كنند.
نظر شما