۱۶ بهمن ۱۳۸۴، ۱۶:۵۳

شوراي روابط خارجي آمريكا :

حمله نظامي به عراق بر تصورات كشورهاي آسياي جنوب شرقي از آمريكا خط بطلان كشيد

حمله نظامي به عراق بر تصورات كشورهاي آسياي جنوب شرقي از آمريكا خط بطلان كشيد

پس از حمله آمريكا به عراق ، تصور بسياري از كشورهاي آسياي جنوب شرقي نسبت به آمريكاي مدعي دموكراسي تغيير كرد و بسياري اقدامات آمريكا را غير قانوني و شرم آور خواندند.

به گزارش خبرگزاري مهر شوراي روابط خارجي آمريكا در تحليلي با عنوان" بررسي جديد روابط نظامي آمريكا با كشورهاي آسياي جنوب شرقي" نوشت: روابط نظامي آمريكا با هر كشوري در اين منطفه متفاوت است. ارتش آمريكا روابط نزديكي با نيروهاي مسلح تايلند، فيليپين، و سنگاپور دارد. آمريكا همچنين با مالزي روابطي دارد و كار امضاي قراردادهايي را با ارتش اندونزي پس از سالها فراموشي ، آغاز كرده است.

" اسر پان" نويسنده اين تحليل در مورد اهميت انعقاد قرارداد نظامي با اندونزي مي نويسد: اندونزي يك موقعيت استراتژيك داردو اهميت آن در جنگ عليه تروريسم است و موقعيت آن به عنوان پر جمعيت ترين دموكراسي مسلمان در جهان براي اهداف آمريكا در منطقه بسيار مهم است. كارشناسان امنيتي مي گويند كه دولت بوش مي خواهد به گونه اي با اندونزي روابط نزديك داشته باشد كه رابطه آن با ديگر كشورهاي آسياي جنوب شرقي است.آمريكا به آموزش سربازان خارجي ارتش اين كشورها مي پردازد و مانورهاي مشترك نظامي را ترتيب داده و  كمكهاي ديگري را براي آنها مي فرستد.

به گزارش "مهر" شوراي روابط خارجي آمريكا در بخش ديگري در پاسخ به اين مسئله كه آيا ارتش اندونزي در حال شكل گيري است مي نويسد: به عقيده برخي كارشناسان اين شكل گيري به صورتي آهسته در حال حركت است. 

پان در پاسخ به اين سوال كه عراق چقدر بر تصور نظامي آمريكا در منطقه تاثير گذاشته است، نوشت: جنگ آمريكا در عراق تاثير زيادي داشته است. جنگ عراق كه تا حد زيادي با مخالفت كشورهاي آسياي جنوب شرقي مواجه شد، تصور بسيار منفي از ارتش آمريكا در منطقه به جاي گذاشت. بسياري از كشورهاي مسلمان مثل اندونزي و مالزي از حمله آمريكا به عراق خشمگين شدند و مي گفتند آمريكا به آنها وعده داده تا از حقوق بشر حمايت مي كند و دموكراسي را به اجرا در مي آورد و اين اقدام را حمله غير قانوني به يك كشور مسلمان تلقي كردند.

شوراي روابط خارجي آمريكا خاطر نشان مي كند كه افشاگري زندانهايي مثل زندان ابو غريب در بغداد، زندان گوانتانامو در كوبا، پايگاه هوايي بگ رام در افغانستان تصور آمريكا را هر چه بيشتر تخريب كرد و باعث شد تا بسياري از مسلمانان ميانه روآمريكا و غرب را مورد انتقاد  قرار داده و اين اقدامات را ننگين بدانند.

و اما نويسنده در بخش پاياني تحليل خود به ديدگاه آمريكا نسبت به چين پرداخته است و اذعان دارد كه به عقيده  كارشناسان برخي كشورهاي آسياي جنوب شرقي - مثل مالزي و تايلند- نسبت به تشكيلات نظامي چين ديدگاهي بي طرفانه دارند، در حاليكه كشورهاي ديگر - مثل اندونزي، ويتنام و سنگاپور- نسبت به اين مسئله مشكوك هستند. ميزان احتياط در مورد چين تا حدي به روابط تاريخي آن با اين كشورها و همچنين شرايط ديپلماتيك بر مي گردد- شهروندان چيني در اندونزي نسبت به اندونزيهاي بومي تمايل بيشتري به حفظ هر چه بيشتر قدرت نظامي دارند .

به عقيده يكي از كارشناسان اگر كشورهاي آسياي جنوب شرقي تهديدي را از جانب چين احساس نمي كنند. اگر تهديدي وجود داشته باشد اين يك تهديد اقتصادي است زيرا بيشتر نگراني ها به اين مسئله بر مي گردد كه با توليدات ارزان قيمت كارخانه هاي چيني ميزان مشاغل در جامعه هم پايين مي آيد. 

کد خبر 287179

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha