۱۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۳۰

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین

تامین آب مورد نیاز قزوین تنها با انتقال از مناطق همجوار ممکن است

تامین آب مورد نیاز قزوین تنها با انتقال از مناطق همجوار ممکن است

قزوین- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین گفت: تامین آب مورد نیاز شرب، کشاورزی و صنعت در استان قزوین تنها با انتقال آب از مناطق همجوار بویژه الموت رود ممکن می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید قزوینی در جلسه اتاق فکر آب که صبح یکشنبه در شرکت آب منطقه ای قزوین برگزار شد، اظهارداشت: در سالهای گذشته با همکاری یک موسسه ژاپنی مطالعات انتقال آب از حوزه های همجوار به استان قزوین با بیش از چهار میلیون دلار هزینه انجام شد که در این طرح مطالعاتی انتقال سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب پیش بینی شده بود.

قزوینی بیان کرد: این مطالعات کارشناسی و دقیق است و امروز هم کارشناسان به آن اذعان دارند و نباید بگذاریم هزینه صورت گرفته هدر رفته و به فراموشی سپرده شود.

وی تصریح کرد: با توجه به موقعیت استان، رشد روزافزون جمعیت، کمبود آب شرب، کشاورزی و صنعت و آلودگی های ناشی از عوامل مختلف در آبهای زیرزمینی باید به فکر تامین آب آینده استان باشیم و طرح های مطالعاتی در این بخش را اجرایی کنیم.

قزوینی بیان کرد: در سالهای گذشته بیش از ۱۷۶ طرح مطالعاتی در دست بهره برداری در حوزه های آبی استانهای محتلف اجرایی شده که تنها یک طرح مربوط به استان است که این موضوع غفلت در گذشته را می رساند.

قزوین

وی اظهارداشت: دشت قزوین با کمبود شدید منابع آبی روبروست و هرگونه نغییر در تخصیص آب استان را با چالش های جدی روبرو می کند.

بارشها در استان قزوین روند کاهشی داشته است

مدیرکل هواشناسی استان قزوین نیز در این نشست گفت: بررسی کارشناسی در ایستگاههای هواشناسی نشان می دهد میزان بارشها در استان روند کاهشی داشته است.

آرش بهاروند اظهارداشت: وضعيت بارندگي از ابتداي سال زراعي جاري تاکنون نسبت به دوره آماري از ميان ۹ ايستگاه سينوپتيك در ۷ ايستگاه قزوين، تاكستان، بويين زهرا، آبيك، آوج، معلم كلايه و رازميان كاهش بارش و در ايستگاه هاي سيردان و كوهين افزايش بارش مشاهده مي شود.

وی افزود: همچنين مقايسه نسبت به سال زراعی ۹۲-۹۳ به گونه ای است كه در ايستگاه های قزوين، رازميان، كوهين و سيردان افزايش بارندگی و در ساير ايستگاه ها كاهش بارندگی ديده می شود.

بهاروند یادآورشد: خشکسالی و افزایش دما از پیامدهای تغییر اقلیم است که در چهار فصل هم شاهد آن هستیم و به جز سه ماه آیان، آذر و اردیبهشت  که دمکا کاهش یافته در بقیه ماهها شاهد افزایش دما در استان هستیم.

اتاق فکر آب قزوین بهاروند

وی گفت: میزان بارندگی نیز حدود ۲۴ میلیمتر کاهش یافته و این روند به کاهش منابع آب زیرزمینی و سطحی منجر شده است.

مدیرکل هواشناسی استان قزوین بیان کرد: نقشه پیش بینی فصلی هم نشان می دهد که میزان نزولات جوی در ماههای مرداد، شهریور و مهر در همه نقاط استان در حد نرمال است.

کد خبر 2872855

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha