به گزارش خبرنگار مهر، شورای اسلامی شهر قم تصویب کرد که از دکلهایی که داخل فضاهای عمومی شهر قم نصب میشوند ماهانه سه میلیون تومان دریافت شود.
ساماندهی دکلهای مخابراتی خیلی وقت است که به یکی از موضوعات جنجالی کلان شهرها تبدیل شده است. نهادهایی مانند سازمان محیط زیست، مخابرات، وزارت بهداشت و ... نظرات مختلفی در این حوزه ارائه کردهاند و مردم هنوز دقیقا نمیدانند اثر دکلها بر سلامتیشان چیست.
جدا از اینکه دکلهای مخابراتی چه اثری بر سلامتی دارند، نصب آنها در اینجا و آنجای شهر به زیبایی شهر ضربه زده است.
وجود ۶۰ دکل مخابراتی در فضاهای عمومی
لایحهای که در این رابطه توسط رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم در جلسه قبل از ظهر یکشنبه مطرح شد، به جنبه مالی این موضوع پرداخته بود.
حجتالاسلام سید محمد آتشزر در این رابطه گفت: شرکتهای مخابراتی برای سرویس دهی به مردم دکلهایی در سطح شهر احداث میکنند. این دکلها دو نوع هستند؛ برخی در خانهها نصب میشوند و برخی در میادین و فضاهای سبز شهرداری.
وی ادامه داد: برای گرفتن حق و حقوق شهرداری از دکلهایی که در خانهها نصب شده از طریق کمیسیون ماده صد وارد عمل میشویم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم ابراز داشت: در زمینه دکلهایی که در مکانهای عمومی هستند، فرمولهای مختلفی وجود دارد که کاملترین فرمول مربوط به تبریز بود که هم ارزش زمین هم ارتفاع دکل در آن دیده شده و اعلام کرده بود که رقم باید برای هر دکل در ماه بین ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان باید باشد.
وی افزود: بسیاری از کلان شهرها اقدام خاصی در این رابطه انجام ندادند. نظر مخابرات حداکثر ماهیانه یک میلیون تومان است.
حجتالاسلام آتشزر گفت: مخابرات قم نسبت به شهرهای دیگر درآمد بیشتری کسب میکند و ما تصویب کردیم به ازای هر دکل در ماه سه میلیون تومان از مخابرات دریافت شود که این اجاره بها است و نه عوارض.
به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم در فضاهای عمومی قم ۶۰ دکل توسط مخابرات نصب شده است.
دکلهای مخابراتی بدون عارضه نیستند
حسین فاکر، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر قم در این رابطه گفت: سرانه فضای سبز ما در شهر قم کم است. یک حریمی هم مردم برای دکلها قائل هستند.
وی افزود: ما دکلهای مخابراتی را بدون عارضه نمیدانیم و با توجه به عوارضی که از این نظر به مردم وارد میشود باید مقدار این اجاره را تعیین کرد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم ابراز داشت: سیاست ما به گونهای باشد که تمرکز دکلها در فضای سبز و فضاهای عمومی باشد.
عباس ذاکریان عنوان کرد: طوری نباشد که مخابرات تشویق شود این دکلها را به بافت مسکونی ببرد که قطعا عوارض آن بیشتر میشود.
وی اظهار داشت: این دکلها یک محدوده و رنج استانداردی دارد که باید از سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت مجوز فعالیت داشته باشند.
دکلهای مخابراتی باید ساماندهی شوند
محسن رنجبر، معاون برنامه ریزی شهردار قم مسئله ساماندهی دکلهای مخابراتی را مهمتر از تعیین اجاره و عوارض برای آن دانست.
وی ابراز اشت: فقط بی تی اس ها نیستند که باید آنها را ساماندهی کرد بلکه دیگر دکلهای مخابراتی هم در شهر امواج منتشر میکنند که اینها فضای شهر را اشغال میکنند.
معاون برنامه ریزی و امور مالی شهردار قم گفت: مسئله کنترل شدت امواج الکترومغناطیس باید در نظر گرفته شود. باید این دکلها از مدراس و مهدکودکها دور شود.
وی مشکل دیگر را آسیب به سیما و منظر شهری دانست و اظهار داشت: بارسلون که پایتخت تلفن همراه دنیا است، تعداد بسیار کمی از این دکلها دارد که با روشهای مختلف آنها را پنهان کردهاند.
رنجبر گفت: مسئله دیگر ایمنی این دکلها است که باید از نظر ضوابط شهرسازی به این موضوع هم پرداخت.
نظر شما