خبرگزاری مهر - گروه استانها: تخلیه و انباشت زباله به صورت غیراصولی و غیر بهداشتی در منطقه خرمدشت کمالشهر در نزدیکی شهر کرج، اکنون به یک آلودگی زیست محیطی تبدیل شده است که سلامت مردم این منطقه به خصوص کودکان را به خطر انداخته است.
در پی تماس یکی از شهروندان این منطقه با خبرگزاری مهر بر آن شدیم تا موضوع را پیگیری کنیم و از منطقه بازدید میدانی داشته باشیم سهل انگاری مسئولان در تامین بهداشت محیط و سلامت مردم ساکن خیابان ۱۶ متری سعدی منطقه خرمدشت در کمالشهر و جمع آوری و تجمع زباله آن هم در نزدیکی محل قرارگیری دبستان دخترانه امام هادی و مدرسه ابتدایی پسرانه یادگار امام صحنه بدی است که با آن مواجه می شویم.
مینا معینی ساکن این محله که دو فرزند دارد و هر دوی آنها دانش آموزان دبستانی هستند، با اشاره به حضور معتادان در نزدیکی محل جمع آوری زباله ها به خبرنگار مهر می گوید: وجود زباله های پر از آلودگی و ناقل بیماری از یکسو و تجمع معتادان از سویی دیگر و بی توجهی مسئولان، در این منطقه تبدیل به معضلی لاینحل شده است. با هزار امید و آرزو فرزندانم را روانه مدرسه می کنم اما به جای آموزه های مثبت باید معتادانی را ببینند که با سرنگ در حال تزریق هستند.
بانوی دیگری که ساکن این محله است می گوید: به راستی چرا مسئولان برای سلامت منطقه ارزشی قائل نمی شوند در حال حاضر که فصل تابستان است و کودکان برای بازی و دوچرخه سواری به کوچه می آیند هزار و یک خطر آنها را تهدید می کند.
در این خصوص به سراغ شورای شهر می رویم علی خانپور عضو شورای شهر کمالشهر در گفتگو با مهر می گوید: حدود ۳ هزار دانش آموز در این دو واحد آموزشی تحصیل می کنند و در فاصله چند متری آن نیز خانه های مسکونی وجود دارد.
و می افزاید: بوی نامطبوع و غیرقابل تحمل زباله ها، تبدیل شدن منطقه به زیستگاه حشرات و جانوران، ایجاد محیط نامناسب بصری و تبدیل شدن منطقه به محل تجمع معتادان از دیگر معضلات تخلیه و انباشته زباله در این منطقه است.
وی در پاسخ به این پرسش که شورای شهر برای مقابله با این معضل چه اقداماتی انجام داده است، می گوید: در تیرماه سال گذشته و به دلیل وجود مشکلات زیست محیطی و بهداشتی حاصل از تجمع زباله ها، در خصوص رسیدگی به این وضعیت تذکرات لازم به شهردار وقت داده شد، اما متاسفانه تاکنون اقدامی در این مورد انجام نشده است.
وی با اشاره به پیش بینی بودجه در سال های ۹۲ و ۹۳ برای تاسیس محل مکانیزه نگهداری زباله در این منطقه می گوید: به جز وجود زباله های آلوده، حدود ۲ هزار راس احشام مانند گوسفند نیز در محوطه اطراف محل تخلیه زباله نگهداری می شود.
پس از صحبت با شورای شهر پیرامون این معضل به سراغ شهردار کمالشهر می رویم. مهرداد ترابیان شهردار کمالشهر در گفتگو با مهر می گوید: این نقطه از منطقه خرمدشت به عنوان یک سکوی زباله برای بارگیری تریلرهای حمل زباله است. زباله ها پس از بارگیری جمع آوری شده و به دپوی زباله در حلقه دره کرج منتقل می شوند.
وی در ادامه گفت: زباله های موجود در این محل به وسیله ماشین های نیسان و یا چرخ دستی های جمع آوری زباله از خیابان های خرمدشت جمع آوری می شود و در نهایت توسط تریلرها به حلقه دره کرج منتقل می شود.
شهردار کمالشهر در پاسخ به این پرسش که برای پاکسازی این منطقه چه تدابیری اندیشیده اید، می گوید: اجرای طرح پاکسازی محل تخلیه زباله به دنبال بارگیری تریلرهای زباله در دستور کار معاونت خدمات شهر قرار دارد تا بعد از هر مرتبه بارگیری کامیون های حمل زباله، محل آن به طور کامل پاکسازی شود تا از ایجاد هر گونه آلودگی زیست محیطی در آنجا جلوگیری شود.
به گفته شورای شهر، شهرداری کمالشهر شهرداری به تذکرات شورا پیرامون حل معضل سکوی زباله که در میان شهر واقع شده بی تفاوت است، ترابیان در این خصوص می گوید: در این مورد نمی توانم توضیحی ارائه کنم فقط می توانم بگوییم برخی تذکراهای شورا ناشی از اختلاف نظری است که میان شهردار با اعضای شورای شهر وجود دارد!
وی با دیدن عکس هایی که از محل گرفته شده بود، می گوید: این عکس ها زمانی تهیه شده است که زباله ها در محل جمع آوری شده و هنوز بارگیری نشده است!
از ترابیان می پرسیم چرا سکوی زباله باید در دل شهر باشد، می گوید: وجود سکوی زباله در کنار مناطق مسکونی به دلیل جمع آوری راحتر زباله از سطح یک محله است این وضعیت به صورت موقت است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا سکوی زباله در مکانی قرار دارد که مردم رفت و آمد می کنند و آیا امکان انتقال محل جمع آوری زباله از دل شهر وجود ندارد، می افزاید: شهرداری کمالشهر به صورت ماهانه حدود ۱۱ میلیون تومان به سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج برای انتقال زباله های این منطقه به دپوی زباله در حلقه دره پرداخت می کند؛ زیرا نمی خواهیم زباله ها در محل زندگی مردم شهر نگهداری شود، اما از طرفی هم نمی شود ماشین های نیسان جمع آوری زباله کمالشهر در یک روز را که بیش از ۲۰ دستگاه است، به طور مستقیم به حلقه دره فرستاد، لذا نیاز است این سکوی زباله در خرمدشت وجود داشته باشد.
در پایان باید گفت؛ به نظر می رسد خطر وجود سکوی زباله در محل خرمدشت هنوز توسط مسئولان محلی احساس نشده است و فرافکنی های در این خصوص همچنان ادامه دارد و ارائه راه حل مقابله با خطرات زیست محیطی همچنان روی کاغذ نوشته می شود و به منصه ظهور نمی رسد.
خبرنگار و عکاس: نیوشا فتحی زاده
نظر شما