به گزارش خبرنگار مهر، حمید ملانوری دوشنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اگر قرار است اتفاقات خوبی در زمینه فرهنگی اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی بیفتد و مردم خوب زندگی کنند و در فضای سالم و با نشاط به سر ببرند، مباحث اقتصادی بیشترین زمینهای است که باید در آن فعالیت کنیم و مسائل اقتصادی پیش زمینه رشد جامعه است.
وی افزود: معیشت خانواده اگر دچار مشکل شده و در زمینه اشتغال مشکل داشته باشیم، جوانان بیکار بوده و درآمد کافی نداشته باشند، قطعا روز به روز شاهد رشد آسیبها خواهیم بود و در نتیجه هزینه و سرمایههای زیادی برای برگرداندن جامعه به جای اصلی خود نیاز داریم.
۸۵ درصد درآمد رفسنجانی ها از بخش کشاورزی است
این مسئول یادآور شد: رفسنجان شهرستانی ویژه به لحاظ فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در استان کرمان بوده و عمده درآمد آن از راه پسته تامین میشود، ۸۰ هزار هکتار سطح زیرکشت پسته در شهرستان وجود دارد که ۸۵ درصد درآمد مردم این شهرستان از راه بخش کشاورزی است.
ملانوری با بیان اینکه حدود ۱۵ سال گرفتار پدیده خشکسالی بوده و بحرانیترین دشت کشور به لحاظ بیآبی هستیم، تصریح کرد: برای تامین آب باغهای کشاورزی سالانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب آب برداشت شده و ۱۳۰ میلیون متر مکعب بیلان منفی داشته ایم و با افت سالانه بین ۷۵ سانتیمتر تا یک متر سفره های آب زیرزمینی مواجه شده ایم.
فرماندار رفسنجان در این زمینه با هشدار به اینکه کشاورزی این شهرستان به مرحله بحران رسیده است، تصریح کرد: تولید محصول باغهایی که در هر هکتار دو تا سه تن تولید داشتند، امروز به ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلو رسیده و اگر هزینههای جاری تعمیرات باغها را محاسبه کنیم میبینیم که متضرر میشویم و تولید محصول جوابگوی هزینه ها نیست.
لزوم خروج از اقتصاد تک محصولی
ملانوری تاکید کرد: شهرستان رفسنجان برای توسعه نیاز به خارج شدن از تک محصولی دارد و هماهنگی و برنامهریزی جدی برای خروج از تک محصولی و به کار گرفتن سرمایههای به وجود آمده از راه کشاورزی در بخشهای صنعت و خدمات باید صورت گیرد.
وی بر لزوم حفظ بخش کشاورزی در شهرستان تأکید کرد و گفت: آبیاری تحت فشار و شیوههای نوین آبیاری برای نگهداری باغهای موجود به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است اما در کنار آن در بخش صنعت معدن خدمات و گردشگری نیز باید فعالیت کنیم.
ملانوری بیان کرد: ستاد مثلث توسعه و حضور سرمایهگذار بخش خصوصی به عنوان یکی از ضلعهای این مثلث از بهترین طرحها است، مردمی کردن اقتصاد کشور را نجات میدهد، زیرا سرمایههای مردم در رفسنجان بیشتر از سرمایههای دولت است.
فرماندار رفسنجان از تلاش و دغدغه همه مسئولین شهرستان در خصوص سرمایه گذاری و توسعه آن تقدیر کرد و گفت: نمایندگان مجلس میتوانند در تسهیل امور سرمایهگذاری در رفع قوانین مزاحم نقشآفرین باشند و در سطح ملی پیگیریها را انجام دهند و فرمانداران و دستگاههای اجرایی یک ضلع دیگر این مثلث هستند که به جریان سرمایهگذاری سرعت میدهند.
وی رفسنجان را یکی از شهرستانهای پیشتاز در ستاد مثلث توسعه اقتصادی استان برشمرد و افزود: ائمه جمعه ناظران عالی این مثلث هستند و امروز تریبون نماز جمعه بخشی از کار خود را به سرمایهگذاری شهرستان اختصاص داده است.
ملانوری افزود: ستاد مثلث توسعه در قالب یک برنامه، همگرایی، اتحاد، همدلی و همصدایی برای توسعه را ایجاد کرده و اعتماد در مردم ایجاد شده است.
فرماندار رفسنجان با بیان اینکه سرمایهگذار باید تکریم شده و انگیزه در سرمایهگذاران ایجاد شود. یادآور شد: باید فضای همدلی و همسویی برای سرعت دادن به جریان سرمایهگذاری به وجود آید، اگر سرمایهگذار در بروکراسی پر پیچ و خم اداری قرار گیرد؛ بیانگیزه میشود.
ملانوری تصریح کرد: طی ۱۴ ماه گذشته این فضا در شهرستان رفسنجان ایجاد شده و کسی به فکر منافع شخصی خود نبوده و بزرگترین کاری که در این زمینه انجام شده اطلاعرسانی، آگاهسازی و همچنین بیان واقعیتهای شهرستان بوده است.
این مسئول همچنین جلوگیری از سرمایهگذاری غیرعلمی و غیرمنطقی را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: به سرمایهگذار کمک میکنیم و مشاوره رایگان دادهایم تا برای طرحی که توجیه اقتصادی ندارد قانع شود.
راه اندازی کارگروه حمایت از تولیدات داخلی رفسنجان
فرماندار رفسنجان از راه اندازی کارگروه حمایت از تولیدات داخلی رفسنجان خبر داد و گفت: در این زمینه تلاش می کنیم از این تولیدات با پیدا کردن بازار مصرف کمک و حمایت کنیم.
ملانوری عنوان کرد: در ستاد مثلث توسعه شهرستان رفسنجان ۱۸ جلسه برگزار کردیم و دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تفاهمنامه بخش خصوصی امضا شد که از این میزان هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان یعنی بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و بعضی هم افتتاح شده است.
وی اضافه کرد: توجه ما به این نیست که فقط افراد پولدار بزرگ وارد شوند و از تسهیلات استفاده کنند، از طرحهای کوچک حمایت کردهایم تا طرحهای بزرگ و کلان و هر کس با هر سرمایهای میتواند وارد شود و از تسهیلات استفاده کند.
نظر شما