به گزارش خبرنگار مهر، رئیس مرکز ملی اسناد فارس پنجشنبه شب در این نکوداشت با بیان اینکه در دوره جدید فعالیت بر اساس سیاستهای کشوری با تاکید بر مستند فرهنگی این برنامه های تدوین شده است، گفت: تاریخ شفاهی پاسداشت فعالان فرهنگی، هنری، اجتماعی و دیگر شاخه هاست که افزون بر پاسداشت درگذشتگان برای آنها که در قید حیاتند در نظر گرفته می شود.
مستندنگاری زندگان از جمله برنامه های تدوین تاریخ شفاهی است
کورش کمالی توجه به مستندنگاری زندگان را از جمله برنامه های تدوین تاریخ شفاهی عنوان کرد و افزود: هرماه یک نشست با روزنامه نگاران برگزار می شود که با تاکید بر تبادل نظر و یادگیری جوان های روزنامه نگار برنامه ریزی شده است.
وی درباره ورزشی نویسی در مطبوعات ایران، گفت: وقتی در تاریخ گشتی میزنیم با اینکه ایران پیش از هر کشور منطقه دارای نیروهای زبده روزنامه نگار در حوزه ورزشی بوده، کشور امارات پیشتر از ما که در سال۱۳۷۵ انجمن ورزشی نویسان راه اندازی کردیم، اتحادیه ورزشی نویسها داشته است.
وی افزود: بیشتر داشته های ما نیازمند مدیریت و سازماندهی خوب است تا به اتکای آن استمرار حرکت، به استمرار مخاطب بینجامد.
سیروس رومی دیگر سخنران این آیین که در غیاب بسیاری از ورزشی نویسان و اهالی مطبوعات فارس در آستانه روز خبرنگار برگزار شد، دریساوی را بر مدار اخلاق گرایی حرفه ای دانست و گفت: او ورزش را از دریچه اخلاق دید. در تاریخ مطبوعات فارس تعداد بسیاری وارد این عرصه شدند که گروه گسترده ای روی روزنامه نگاری تاکیدی نداشتند و بدون آنکه نامی از آنها به یادگار بماند فراموش شدند.
این پیشکسوت روزنامه نگاری و تاریخ نگار رسانه، گروه اندکی از روزنامه نگاران را دارای تاثیر عنوان کرد و افزود: آنها که خوب وموثر بودند و باعث تغییراتی در دیدگاه روزنامه نگاری شدند هرچند کم شمارند، اما مغفول ماندند. از سویی برای استناد به تاثیراتشان جز زندگی آنها وجود ندارد.
در این نشست که هیچ یک مسئولان ورزشی فارس به جز خلیل صالحی، مدیر سابق تیم فوتبال برق شیراز حضور نداشتند رومی در تحلیل نوشته های دریساوی، گفت: همواره نوشتار او حاوی جریان سیالی در جامعه ورزشی است. او فقط ورزشی نویس نیست در نوشته های ورزشی جامعه را می شکافد و ورزش نمادی در آثار اوست.
نویسنده تاریخ مطبوعات فارس ادامه داد: بررسی نوشته های عبدالکاظم دریساوی از سال ۷۳ تا ۸۵ نشان می دهد، که هر روز آثارش رشد داشته و دیدگاه ها متفاوت وبینش او گسترده تر شده است.
رومی بیان کرد: او وقتی از جام جهانی آفریقای جنوبی گزارش می دهد با شناخت و علاقه به نلسون ماندلا به اجتماع آفریقا نگاه کرده است. اینجاست که بینش حرف اول را در آثار وی می زند، نگاهی که وسیع و همراه با انسانیت که به آسانی به دست نیامده است
این پیشکسوت رسانه های فارس تاکید کرد: در مطبوعات فارس نقب زدن از ورزش به جامعه دیده نمی شود. درحالیکه امروز نیازی به خبر خواندن نیست. زیرا دقیقه به دقیقه اخبار پیرامون ماست. امروز به تحلیل و تفسیر بیشتر نیاز داریم.
در ادامه این برنامه، شهرام ذاکری فرد، از ورزشی نویسان استان متنی درباره دریساوی خواند.
نظر شما