به گزارش خبرنگار مهر هادی خانیکی رئیس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات عصر امروز جمعه ۱۶ مرداد در نشست «روزنامه نگاران؛ نیازهای حرفه ای، مسائل اجتماعی» در مجموعه فرهنگی و ورزشی تلاش که به همت این انجمن و با حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با اشاره به تلاش های فعالان عرصه اطلاع رسانی در کشورمان از دیرباز، نقش کسانی مانند میرزا جهانگیرخان صور اسرافیل را در پیام رسانی در عرصه مشروطه یادآور شد و گفت: نباید تلاش کسانی مانند شهید حسن باقری، شهید مرتضی آوینی و شهید محمود صارمی را در امر اطلاع رسانی در این سرزمین نادیده گرفت.
وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم کاظم معتمدنژاد، محمد برغانی و حسین قندی برای ارتقای حرفه روزنامه نگاری در کشور گفت: خوشبختانه امکانات و فرصت هایی در این دولت برای ارتقای حرفه روزنامه نگاری فراهم شده است و دولت نیز سهم مناسب تری را به دست آورده است.
وی از علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کسی که به مثابه یک کارگر و نیز یک روزنامه نگار خواسته های روزنامه نگاران و خبرنگاران را همواره مطالبه کرده است، نام برد و گفت: وضعیت خبرنگاران از لحاظ معیشتی آموزش حرفه ای، قضایی و حقوقی مناسب نیست. ما باید به ضعف هایی که جامعه روزنامه نگاری با آن مواجه است بپردازیم.
رئیس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات تاکید کرد: منظور ما از روزنامه نگاری انتشار بولتن های بزرگ نیست و اکنون مقصود ما از روزنامه نگاری این نیست که با هر بهایی به حیات خودش ادامه دهد. شکاف های جدی بین روزنامه نگاری حرفه ای و دانشگاهی وجود دارد و باید اذعان کرد که به دلایل مختلف دیده بانی روزنامه نگاران هم اکنون در وضعیت خوبی انجام نمی شود.
این استاد عرصه ارتباطات با تاکید بر اینکه ما با راست گفتن با عنوان یک ضرورت روزنامه نگاران فاصله داریم گفت: اگر تلاش اخلاقی و جوان مردانه و فداکارانه برخی مسئولان رسانه ای مانند سید محمود دعایی نبود، معلوم نبود بسیاری از خبرنگاران ما چه سرنوشتی پیدا می کردند. نهاد های صنفی روزنامه نگاری در وضعیت خوبی قرار ندارند.
وی تاکید کرد: افتخار جوانانی که وارد این عرصه می شوند این باشد که تا آخر روزنامه نگار می مانند متاسفانه هنوز در جامعه روزنامه نگاری ما نقش اول را روزنامه نگاران عاشق و بی چشمداشت ایفا می کنند. می گویم متاسفانه چراکه این مسئله نباید یک قاعده باشد بلکه باید نشاط در این جامعه فراهم باشد.
خانیکی در پایان سخنانش گفت: خبر چیزی نیست جز اینکه سلسله اعصاب جامعه را سالم کند و بتواند نسبت به هر نوع مسئله ای اعم از آسیب یا فرصت واکنش مناسب داشته باشد؛ اگر جامعه ای اعصاب سالم داشته باشد و اعصاب دیگران را خراب نکند، می تواند به پیشرفت امیدوار باشد.
نظر شما