خبرگزاری مهر- گروه استانها: فاصله ۶۰ کیلومترکه از شهرستان زیرکوه به سمت شمال که پیش میروی روستایی با خانههای مخروبه توجهت را به خود جلب میکند، نمای زیبایی از درختان سبزدر کنار خانههای کاه گلی تورا مشتاق وصال میکند.
حدود ۳۰ کیلومتر خاکی باید بپیمایی تا بتوانی یادگاری زلزله سال ۹۰ را از نزدیک ببینی.
وارد روستا که میشوی صدای کلاغها لابه لای درختان، باد ملایم، پراکنده شدن قاصدکها و صدای خفته قنات تو را به دنیایی دیگر فرا میخواند.
اینجا شوشک است، روستایی سرد و خفته که این بار با تلاش داوطلبانه بسیج دانشجویی بیرجند جانی دوباره گرفته است گویی گرمی هوا مانع فعالیتشان نمیشود و در تلاشاند که در اندک زمانی که در روستا اقامت دارند بیشترین بازسازی را انجام دهند.
رنگآمیزی گنبد امامزاده خواجه عبدالقادر
محمد رحمتی راد یکی از افرادی که به همراه دوستان خود در قالب اردوی جهادی در این روستا حضور دارد به خبرنگار مهر میگوید: یکی از اقدامات مهمی که در این روستا بهوسیله گروه اعزامی اردوی جهادی انجام شد، رنگآمیزی گنبد امامزاده خواجه عبدالقادر است.
وی بابیان اینکه امامزاده خواجه عبدالقادر از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است، میافزاید: رنگآمیزی این گنبد از بهترین خاطرات زندگیام است.
رحمتی راد که به گفته خودش از حوزه بسیج اصناف بیرجند به همراه گروه اعزامی جهاد دانشجویی در این روستا حضور یافته است، بیان داشت: امید است در سالهای آتی بتوانم در این اردوها شرکت کنم چراکه خدمت به مردم از افتخاراتی است که در اردوها به چشم میخورد.
وی با اشاره به مدتزمان اقامت این افراد در روستای شوشک، میگوید: این روستا در زلزله سالهای اخیر خسارات زیادی را متحمل شده و جبران این خسارتها مدتزمان بیشتری را میطلبد و گروه جهادی باید وقت بیشتری را صرف کنند.
انتقال انشعاب آب قنات به داخل روستا از پروژهها مهم گروه جهادی
سعید دادی یکی دیگر از افراد شرکتکننده در گروه اعزامی اردوی جهادی نیز در گفتگو با مهر میگوید: یکی از پروژههای مهم این گروه، انتقال آب از قنات به داخل روستا بود که با تلاش بی دریغانه افراد اعزامشده به انجام رسید.
وی ادامه میدهد: قنات در فاصله دوری از روستا قرار دارد و برای افراد مسن تهیه آبکاری دشواراست که با لولهکشی از قنات به داخل روستا این مشکل برطرف شد.
دادی خواستار توجه ویژه مسئولان به این روستا میشود و میگوید: امید است گروههای بیشتری در قالب اردوهای جهادی به این روستای محروم اعزام شوند تا شاهد رونق چشمگیر آن باشیم.
محمد کریمی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: در طی چند روزی که در قالب اردوی جهادی به این روستا اعزام شدیم ساخت سرویس بهداشتی امامزاده خواجه عبدالقادر یکی از اقدامات اجرایی بوده است.
وی با اشاره رنگآمیزی گنبد این امامزاده میافزاید: رنگآمیزی این گنبد یک اقدام زیبایی بود که اجر معنوی زیادی دارد که در این اردو نیز به انجام رسید.
کریمی با اشاره به ساخت حسینیه در روستای شوشک، میگوید: زیرساختهای این مکان معنوی آمادهشده و امید است با همکاری مردم و تلاش نیروهای جهادی تا چند روز دیگر به پایان برسد.
اعزام چهار گروه جهادی به مناطق محروم زیرکوه
مدیر سازندگی و کارآمد سازی بسیج دانشجویی خراسان جنوبی در گفتگو با مهر از اعزام چهار گروه جهادی به مناطق محروم زیرکوه خبر داد و گفت: این گروههای ۱۵ نفره در روستاهای گومنج، شوشک و پیشهور از توابع شهرستان زیرکوه خراسان جنوبی اقامت دارند.
ملایی بابیان اینکه مدتزمان اقامت آنها ۱۲ روز در این مناطق است، اظهار کرد: این گروهها در محورهای فرهنگی، آموزشی و سازندگی فعالیت دارند.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در روستای شوشک، بیان کرد: روستای شوشک یکی از مناطق محروم و دورافتاده شهرستان زیرکوه است که نیاز به توجه ویژه دارد.
ملایی ادامه داد: لایروبی قنات و آبرسانی به داخل روستا، ساخت حسینیه و رنگآمیزی و بهسازی امامزاده خواجه عبدالقادر از مهمترین پروژههایی اجرای گروههای جهادی در این روستا است.
مدیر سازندگی و کارآمد سازی بسیج دانشجویی خراسان جنوبی برگزاری کارگاههای آموزشی روخوانی، روانخوانی و تلاوت قرآن را از دیگر فعالیتهای گروه جهادی ذکر کرد.
اعزام ۵۵ گروه جهادی به مناطق محروم تا پایان سال جاری
وی از اعزام ۵۵ گروه جهادی به مناطق محروم تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: دورترین و محرومترین مناطق استان اولویت کار اردوهای جهادی است و در صورت آمادگی گروهها دوباره به روستای خسارتدیده شوشک اعزام خواهیم کرد.
ملایی در ادامه افزود: در ایام نوروز هشت گروه جهادی از دانشگاههای سراسر استان در محورهای فرهنگی، علمی، عمرانی، آموزشی و اقتصادی به مناطق دورافتاده اعزام شدند.
مدیر سازندگی و کارآمد سازی بسیج دانشجویی خراسان جنوبی در ادامه افزود: ۳۶ گروه جهادی نیز بعد از ماه مبارک رمضان فعالیت خود را آغاز و کرده و در طول تابستان نیز فعالیت دارند.
وی ادامه داد: امید است در ایام غیر از تابستان نیز گروههایی را در قالب اردوهای جهادی به مناطق محروم استان اعزام کنیم.
گروههای جهادی پل ارتباطی مسئولان و مناطق محروم
وی تصریح کرد: گروههای جهادی باعث میشوند مسئولان، مناطق محروم استان را از نزدیک ببینند و شاهد رنج و محرومیت آنها باشند.
ملایی بابیان اینکه گروههای جهادی در حل مشکلات روستاها نقش بسزایی دارند، تصریح کرد: حضور مسئولان در روستاها توسط این گروهها بخش اعظمی از مشکلات را برطرف میکند.
مدیر سازندگی و کارآمد سازی بسیج دانشجویی خراسان جنوبی با اشاره به حوادث غیرمترقبه در استان، اظهار کرد: این گروهها آمادگی دارند تا علاوه بر فعالیتهای خود، در مکانهایی که سیل، زلزله و رخ میدهد حضور یابند.
نظر شما