به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد سید ابریشمی شنبه شب در جمع صنعتگران و تولیدکنندگان صنایع کوچک که در استانداری برگزار شد تعامل خوب استاندار و مدیران صنعتی موجب شده سرمایه گذاری بخش خصوصی در تولید از استقبال خوبی برخوردار باشد.
وی افزود: بر مشکلات صنعت واقفیم اما راه حل ها ساده نیست و اگر یک واحد از چرخه تولید خارج می شود بازگرداندن آن به چرخه هم هزینه دارد و هم زمان می خواهد و کار سختی است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: وقتی یک صنعتگر با افزایش نرخ ارز تا سه برابر مواجه می شود هم باید مواد اولیه را گران تهیه کند و هم با قفل شدن منابع مالی با کمبود نقدینگی دست و پنجه نرم کند و جسارت کار کم می شود.
وی بیان کرد: هر چند در سالهای اخیر کارهای خوبی در بخش صنایع کوچک انجام شده است اما کارهای معطل مانده زیادی هم داریم برای نمونه مدت چهار سال است که صورت جلسه مجامع شهرک ها ثبت نشده بود چون مجمعی برگزار نشده بود که با مصوبه ای این مشکل حل شد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اظهارداشت: اکثر شهرک های صنعتی استانها زیان ده بودند که یا باید منحل l ی شدند و یا افزایش سرمایه می دادند که این وضعیت ساماندهی شد.
سید ابریشمی اظهارداشت: ۱۵۷ میلیارد تومان کاهش درآمد داشتیم اما امسال هیچگونه افزایش قیمتی در واگذاری زمین های شهرک های صنعتی نداشتیم و با تصمیم کلان مدیریتی و دستور وزیر صنعت در نواحی غیر برخوردار ۱۰ درصد و برخوردار پنج درصد تخفیف داده می شود و اقساط دریافتی هم ۳۶ ماهه شده که کمک به متقاضیان است.
وی بیان کرد: موضوع محدودیت انتقال منابع مالی از یک استان به استانی دیگر هم برطرف شد تا اگر منطقه ای نیاز مالی داشت بتوانیم با جابجایی آن را تامین کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: معافیت مالیاتی تا پنج سال از زمان بهره برداری واحد در مناطق برخوردار هفت سال و در شهرک های صنعتی تا ۹ سال از دیگر تسهیلات این بخش است.
سید ابریشمی گفت: صندوق توسعه حمایت از صنایع کوچک ۲۱ میلیارد تومان سرمایه داشت که به دلیل ضمانت ها حدود ۱۸ میلیارد تومان از بین رفته بود و امروز این اعتبار به ۳۲ میلیارد تومان رسیده است.
وی بیان کرد: ۲۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی و صندوق ذخیره ارزی برای افزایش سرمایه صندوق تامین شده و با افزایش فعالیتهای صندوق تا سه میلیارد تومان ضمانت هم انجام می شود و حتی برای خرید، فروش محصول، فعالیت گمرکی ضمانت نامه صادر می شود که کار ارزشمندی است.
سید ابریشمی یادآورشد: با تصویب مجلس مقرر شده تا دستگاه های اجرایی خدمات رسان از این پس خدمات زیربنایی خود را تا درب واحدهای صنعتی بیاورند و تامین آب، برق، گاز در مقابل واحد تحویل خواهد شد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اظهارداشت: در شرایطی که واحدهای صنعتی ۹ درصد مالیات ارزش افزوده می دهند که سه درصد آن به شهرداری داده می شود اما حتی ریالی از خدمات شهرداری برخوردار نیستند که منطقی نیست.
۲۶۰ شهرک مصوب بدون ضابطه
سید ابریشمی در ادامه با اشاره به دیگر مشکلات صنایع کوچک گفت: ۲۶۰ شهرک مصوب داشتیم که بدون بررسی فنی تنها در سفرهای استانی با یک درخواست مصوب شده بود که صلاح نبود عملیاتی شود اما ۴۸ ناحیه صنعتی و شهرک هم اضافه شده که به حق است.
معاون وزیر صنعت یادآورشد: تاکنون ۷۹ شهرک صنعتی آبرسانی شده و در شرایطی که ۹۲ درصد مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است و ۱.۸ درصد در صنعت، ۶.۲ در شرب داریم که تلاش می کنیم سهم آب در صنعت را به پنج درصد افزایش دهیم.
نظر شما