به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان، اسماعیل مهاجر، مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: استان گلستان دستخوش حوادث طبیعی و همچنین پدیده هایی که دخالت بشر در آن زیاد است خواهد بود و ما باید با تصمیم گیری های اصولی و درست در این کارگروه، جلوی این حوادث را بگیریم که از جمله این حوادث وجود پدیده ریزگردها است.
صادقعلی مقدم مدیرکل مدیریت بحران گلستان نیز گفت: ما در زمینه ریزگردها اعتباری نداریم و باید دستگاه های متخصص تعیین کنند آیا در معرض ریزگرد هستیم یا نه و بعد پیگیری شود تا اعتبار لازم از تهران ابلاغ شود.
سیدمحمدرضا رضوی مدیرکل هواشناسی استان در این جلسه گفت: برای نجات استان باید در وهله اول باید مدیریت صحیح در زمینه دامداری، کشاورزی، مدیریت منابع آب و.... را اجرا کنیم در غیر اینصورت تا ۱۵ سال آینده بخش های وسیعی از استان بیابان خواهد شد.
از جمله مصوبات این جلسه ارائه مستندات از دستگاه های تخصصی مربوط به احتمال بروز پدیده ریز گردها را برای لحاظ کردن نام استان گلستان در لیست استان های در معرض خطر حداکثر تا یک ماه به دبیرخانه کارگروه، ارسال گزارشی از روند پیگیری مصوبات قبلی به ویژه ایجاد کمربند سبز در حاشیه شهرها، فرودگاه ها و تصفیه خانه ها توسط دستگاههای مسول حداکثر ظرف یک ماه به دبیرخانه کارگروه، ایجاد ایستگاه سنجش ثابت ریزگرد در بندر ترکمن، گمیشان و حاشیه اترک، در اولویت قرار دادن تامین حقابه تالاب های بین المللی سایر بهره برداری های تالاب و لایروبی کانال های آبرسان به تالاب های بین المللی به ویژه لایروبی ونوسازی کانال حدفاصل دراپ آب منطقه ای تا تالاب به طول حدود ۸کیلومتر، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی و مرتعی به منظور حفظ پوشش گیاهی بود.
برنامه ریزی حفاظت از تالاب های استان در سومین نشست مشورتی ذینفعان تالاب
سومین نشست مشورتی ذینفعان مجموعه تالابهای بین المللی آلاگل، آلماگل، آجی گل با هدف تدوین برنامه مدیریت زیست بومی این تالاب ها، برگزار شد. این نشست دو روزه با حضور نمایندگان جوامع محلی حاشیه تالاب ها، کارشناسان دستگاه های اجرایی و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان در محل هتل باباطاهر گرگان برگزار شد.
در این نشست مشورتی، موضوعاتی در خصوص اطلاع رسانی و آگاه سازی جوامع محلی اطراف تالاب ها، تدوین برنامه جامع مدیریتی تالاب ها در یک فرایند مشارکتی از طریق برگزاری این کارگاه، تصویب برنامه جامع مدیریتی در سطوح استانی و اجرای این برنامه ها بحث و تبادل نظر شد.
امید روشن معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان در این نشست گفت: با برگزاری چنین نشست هایی مشورتی می توان مسائل و تهدیدات مربوط به تالاب ها را بررسی کرده و راهکارهای درست و منطقی برای حفاظت و بهره برداری خردمندانه از تالاب ها را عنوان و اجرایی کرد .
وی گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان برنامه های جامعی برای اهداف کوتاه مدت و بلند مدت حفاظت از تالاب ها در دستور کار خود دارد و برگزاری این چنین نشست هایی سهولت در اجرای این برنامه هاست .
نظر شما