۱۸ بهمن ۱۳۸۴، ۱۴:۰۷

وزير علوم در جشنواره خوارزمي عنوان كرد :

آيين نامه حمايت از مخترعان و نوآوران تدوين شد // آيين نامه ارتقا اساتيد بازنگري مي شود // هرگونه آپارتايد علمي و تحقيقاتي را محكوم مي كنيم

آيين نامه حمايت از مخترعان و نوآوران تدوين شد // آيين نامه ارتقا اساتيد بازنگري مي شود // هرگونه آپارتايد علمي و تحقيقاتي را محكوم مي كنيم

وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: به عنوان مجموعه بزرگي از محققان كشور آپارتايد علمي و تحقيقاتي را محكوم و اعلام مي كنيم تحقيقات حق ماست. آنچه را كه ما محكوم مي كنيم توليد سلاح كشتار جمعي و انبوه سازي آن در جهان است. تحقيقات براي همه آزاد است ولي نبايد از تحقيقات سوء استفاده شود. دانشمندان ما همگي بر اين باورند كه تحقيقات حق مسلم ماست و از تحقيقات دست برنخواهيم داشت زيرا حيات علمي دانشگاه در تحقيقات است.

ه گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر" دكتر "محمد مهدي زاهدي" صبح امروز در نوزدهمين جشنواره خوارزمي با بيان اين مطلب افزود: برنامه هاي بسياري در وزارت علوم در بخش پژوهشي در حال اجرا يا تدوين است. مهمترين مسئله براي ما تهيه سند راهبردي فرابخشي پژوهش و فناوري كشور است زيرا در برنامه چهارم توسعه نيز بر آن تاكيد شده است. تمام تلاش ما اين است كه اين سند را به تصويب برسانيم و به مرحله اجرا در آوريم.

وي اضافه كرد: دبيرخانه شوراي عالي علوم تحقيقات و فناوري كشور را در معاونت پژوهشي وزارت علوم فعال كرده ايم و اميدواريم در اسفند ماه جلسه شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري را تشكيل دهيم كه يقينا گام موثري در تصويب اين سند و چشم انداز آينده پژوهشي و فناوري كشور خواهد بود.

وزير علوم افزود: بنياد ملي نخبگان نيز از ديگر برنامه هاي در دستور كار است. اين بنياد با حمايت معاون اول رئيس جمهوري تشكيل شده است و اعضاي حقيقي آن براي عضويت در هيئت امنا ظرف دو هفته آينده در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مشخص مي شوند تا وارد صحنه حمايت جدي از نخبگان و پژوهشگران شود.

وي اضافه كرد: حمايت از پژوهشگران جشنواره خوارزمي از موارد ديگري است كه به شدت به دنبال آن هستيم و قصد داريم با تقويت حمايت ها بتوانيم پژوهش و تحقيق را در بين جوانان توسعه دهيم زيرا توسعه تحقيق و پژوهش براي كشور ما حياتي است.

"زاهدي" گفت: آيين نامه حمايت از مخترعان و نوآوران تدوين شده است كه به زودي تقديم دولت مي شود و دولت با وسعت نظري كه در اين موارد دارد اين آيين نامه را به طور حتم مورد حمايت قرار خواهد داد. با تصويب اين آيين نامه حمايت از پژوهشگران و دانشمندان وارد مرحله جديدي مي شود.

وي به ايجاد جشنواره فارابي اشاره كرد و گفت: با راه اندازي جشنواره فارابي كه آيين نامه آن تقديم دولت شده و در كميسيون فرهنگي مجلس مورد بررسي قرار خواهد گرفت حمايت از دانشمندان علوم انساني در دانشگاه ها و حوزه هاي علميه امكان پذير مي شود و اين سبب تقويت تحقيقات كاربردي علوم انساني خواهد شد. در واقع با تصويب چنين آيين نامه اي تحقيقات علوم انساني وارد مرحله جديدي خواهد شد.

"زاهدي" به اهميت تحقيقات كاربردي اشاره كرد و گفت: وزارت علوم توجه ويژه اي به تحقيقات كاربردي دارد. بايد در تمام مباحث علمي به تحقيقات كاربردي اهميت داده شود البته اين به اين معنا نيست كه تحقيقات بنيادي از اهميتي برخوردار نيستند اما بايد تحقيقاتي كه به كاربرد منجر مي شوند مورد حمايت واقع شوند.

وي افزود: يكي از اقداماتي كه در اين زمينه صورت مي گيرد تقويت رشته هاي ميان رشته اي به خصوص در دوره هاي تحصيلات تكميلي است. اين رشته ها كاربردي و كاملا منطبق با نيازهاي كشور است.

وزير علوم گفت: براي اينكه بتوانيم انديشمندان را به سمت دانشگاه ها سوق دهيم هم اكنون جمعي از اساتيد و كارشناس را گردهم آورده ايم تا در زمينه آيين نامه ارتقا تصميم گيري كنند تا اين آيين نامه به ترتيبي به تصويب برسد كه تحقيقات كاربردي در آن از جايگاه ويژه اي برخوردار شوند. اين آيين نامه فصل جديدي در تحقيقات كشور خواهد گشود. علاوه بر آن تهيه و تدوين سند كاربردي ارزيابي علمي و تاييد اختراعات در حال انجام است. ضمن اينكه تدوين قانون ثبت مالكيت اختراع نيز در دست بررسي است. لايحه معاهده اختراع نيز پس از تدوين به مجلس ارائه خواهد شد.

وي افزود: اميدواريم با تدوين اين آيين نامه ها و سياست گذاري ها بتوانيم در پايان برنامه چهارم توسعه به جايگاه بالايي از نظر تحقيقات دست يابيم.

"زاهدي" با محكوم كردن آپارتايد علمي اضافه كرد: ما به عنوان مجموعه بزرگي از محققان كشور آپارتايد علمي و تحقيقاتي را محكوم و اعلام مي كنيم تحقيقات حق ماست. آنچه را كه ما محكوم مي كنيم توليد سلاح كشتار جمعي و انبوه سازي آن در جهان است. تحقيقات براي همه آزاد است ولي نبايد از تحقيقات سوء استفاده شود.

وي اضافه كرد: در قطعنامه اي كه بر عليه ايران صادر شده است كشورهايي راي منفي داده اند كه كشورشان پر از سلاح هاي كشتار جمعي است. برخي از آنها حتي پروتكل الحاقي را نيز امضا نكرده اند. چرا تبعيض! ما فقط تحقيق مي كنيم و قصد توليد سلاح كشتار جمعي را نداريم.

وزير علوم تاكيد كرد: دانشمندان ما همگي بر اين باورند كه تحقيقات حق مسلم ماست و از تحقيقات دست برنخواهيم داشت زيرا حيات علمي دانشگاه در تحقيقات است.

به گزارش "مهر" در نوزدهمين جشنواره خواررزمي كه صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد از طراحان و ايده پردازان برتر در بخش هاي مختلف پژوهشي تقدير شد. در اين مراسم معاون اول رئيس جمهوري، وزير آموزش و پرورش، معاون پژوهشي و طرح و توسعه وزارت علوم، روساي دانشگاه ها و ... نيز حضور داشتند.

کد خبر 288259

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha