۲۵ مرداد ۱۳۹۴، ۱۶:۳۳

آیت الله فاضل لنکرانی:

ارتباط نداشتن دستگاه‌های فرهنگی با یکدیگر از موانع رشد فرهنگ است

ارتباط نداشتن دستگاه‌های فرهنگی با یکدیگر از موانع رشد فرهنگ است

قم - رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه اگر ما شب و روز کار فرهنگی انجام دهیم کم است، گفت: ارتباط نداشتن دستگاه‌های فرهنگی با یکدیگر جزو موانع رشد فرهنگ در جامعه است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی ظهر یکشنبه در دیدار با اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت با بیان اینکه وجود نداشتن دهه کرامت واقعا یک خلأ در کشور ما بود گفت: مقدسات فرهنگی مهم و ریشه‌داری مانند حوزه‌های علمیه، مساجد، ائمه جماعات، اتحادیه‌های دانشگاهی و دانش آموزی و ... در کشور ما وجود دارد.

وی با بیان اینکه این نهادها متولی مسائل فرهنگی در کشور هستند، بیان داشت: یکی از مسائلی که برای انسان ایجاد دغدغه می‌کند این است که با وجود این همه انگیزه و فعالیت چرا در فرهنگ کشور رشدی مشاهده نمی‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه سئوال من این است که چرا رشد فرهنگی و دینی به آن مقداری که مورد انتظار است شکل نگرفته است، عنوان کرد: باید به این نکته فکر کرد که آیا ارتباط نداشتن دستگاه‌های فرهنگی با یکدیگر جزو عوامل عدم رشد فرهنگی است یا خیر که با کمی تأمل می‌توان این نکته را تأثیرگذار دانست و تردیدی نیست که چنانچه نهادهای فرهنگی مانند حوزه و سایر نهادها با یکدیگر ارتباط و انسجام داشته باشند می‌توانیم مسائل را بهتر پیش ببریم و مشکلات و معضلات را بهتر حل کنیم.

وی با تأکید بر اینکه ما از لحاظ مواد تبلیغی چیزی کم نداریم، گفت: ما در هر زمینه‌ای حرفی برای گفتن داریم و حتی در زمینه ارزش‌های اخلاقی بیشترین حرف را مکتب شیعه برای گفتن دارد و برای حل مشکلات اخلاقی بیشترین و بهترین مطالب را مکتب ما دارد.

آیت الله فاضل لنکرانی خطاب به اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت که از نهادها و ارگان‌های مختلف هستند، بیان کرد: انسجام و ارتباط دستگاه‌ها در مسائل فرهنگی تنها نباید معطوف به دهه کرامت باشد.

وی دهه کرامت را به علت سه قطب دینی حضرت معصومه(س) امام رضا(ع) و امامزاده احمد بن موسی(ع) به عنوان پشتوانه‌ای برای بهره‌گیری از معنویات و مسائل فرهنگی نام برد و ادامه داد: برگزاری جشن‌های دهه کرامت دارای پشتوانه مردمی نیز است که این امر خود یکی از مزیت‌های این دهه است.

اقدامات فرهنگی نمود بیرونی ندارد

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ادامه داد: اما با وجود تمام فعالیت‌ها و انگیزه‌هایی که وجود دارد ما نتیجه بیرونی را از این اقدامات مشاهده نمی‌کنیم و این در حالی است که انگیزه کافی وجود دارد و امکانات نیز در حدی که بتوان موفق بود قابل دسترس است.

وی در عین حال تأکید کرد: تأثیر انقلاب و نهادهای انقلابی در مردم و جوانان خارج از کشور مشاهده می‌شود اما این مقدار مطلوب نیست و باید بیشتر از اینها باشد.

آیت الله فاضل لنکرانی در ادامه به جایگاه قم و حوزه علمیه این شهر اشاره کرد و افزود: می‌توان ادعا کرد که اگر قم نبود شیعه ۱۲ امامی معلوم نبود که به این وضعیت کنونی این تعداد وجود داشته باشد.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه انسجام بیشتر موجب نتایج بهتری در جامعه خواهد شد، گفت: متأسفانه اخلاق و فرهنگ دینی آنگونه که باید نمود ندارد و به عنوان مثال می‌توان به وضعیت کنونی بازار اشاره کرد که این وضعیت و معاملاتی که در بازار وجود دارد قابل قبول دین نیست.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: قطعا فساد اقتصادی یک مسئول نمود زیادی در اجتماع دارد و در آن تأثیرگذار خواهد بود.

وی همچنین به مراجعه مردم به دستگاه قضایی اشاره کرد و بیان داشت: تعداد افراد فراوانی برای نزاع و مشاجره خانوادگی و غیر خانوادگی به دستگاه قضایی مراجعه می‌کنند که این حجم از مراجعه نشان دهنده فاصله گرفتن از دین است.

ضرورت توجه به فضای مجازی

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تأکید بر اینکه امروز اگر ما شب و روز کار فرهنگی انجام دهیم کم است، به شکل گیری گروه داعش و تکفیری‌ها اشاره کرد و بیان کرد: داعش نسخه جدید طالبان و طالبان نیز نسخه جدید از وهابیت است.

وی با بیان اینکه قطعا این گروه‌ها بدون پشتوانه فکری شکل نگرفته‌اند تأکید کرد: داعش وقتی وارد موصل شد بلافاصله کتاب‌هایی را که از قبل تهیه کرده بود در مدارس این شهر پخش کرد و این نشان می‌دهد که توطئه و برنامه‌های آنها از پیش تعیین شده است.

آیت الله فاضل لنکرانی بر لزوم استفاده از فضای مجازی تأکید کرد و ادامه داد: ما از این فضای مجازی درست استفاده نمی‌کنیم و این در حالی است که گروه‌هایی که مروج فسق و فجور هستند به راحتی در این فضاها به مسیر خود ادامه می‌دهند ولی ما مسلمانان با چنین مکتب اصیلی از این فضاها بهره نمی‌بریم.

وی در ادامه تأکید کرد: فعالیت‌هایی که در دهه کرامت توسط اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت این دهه انجام می‌شود نباید محدود به این زمان خاص شود و این شورا باید در طول سال به شکل مستمر فعالیت داشته و برنامه‌های جدیدی برای مقابله با توطئه دشمنان ارائه دهد.

کد خبر 2884767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha