به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسماعیل مطلق روز یکشنبه در همایش ازدواج و سلامت جوانان که در زاهدان برگزار شد، اظهار داشت: در تمام جوامع زمانی که میزان باروری به زیر دو درصد می رسد، از این وضعیت به تهدید جمعیتی تعبیر می کنند و تمام اقدامات لازم برای خروج از این بحران را انجام می دهند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران به دلیل روند رو به کاهش رشد جمعیت با تهدید جمعیتی روبرو است.
وی با اشاره به اشاره به چالش ها و عوامل تاثیرگذار در بعد جمعیتی و ازدواج، گفت: درسال ۱۳۶۲، نرخ باروری در جامعه ما، ۶.۸ درصد بوده که با کاهش در سال ۱۳۸۰ به ۲.۱ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه درحال حاضر میزان باروری کلی در کشور ۱.۸ درصد است و سالانه ۴۴۰ هزار فرصت فرزندآوری را در کشور از دست می دهیم، گفت: ۴۱۰ هزار مورد در زنان ازدواج نکرده، ۱۰ هزار مورد بر اثر فوت همسر و ۲۰ هزار بر اثر طلاق فرصت فرزندآوری را از دست می دهند.
اسماعیل مطلق ادامه داد: شش میلیون و ۶۶۰ هزار زن در سنین ۱۵ تا ۴۹ سال در کشور ازدواج نکرده اند.
وی افزایش سن ازدواج را یکی از عوامل کاهش نرخ باروری عنوان و بیان کرد: ۱۱ میلیون جوان در آستانه ازدواج در کشور وجود دارد که بخش قابل توجهی از آن ها در حال پشت سرگذاشتن سن مناسب ازدواج و باروری هستند.
وی با بیان اینکه از سال ۸۵ تا ۹۲ شاهد کاهش ازدواج در کشور بوده ایم، گفت: به عنوان مثال آمار ازدواج در سال ۹۲ نسبت به سال قبل از آن، ۶۲ هزار مورد کاهش یافته است.
وی افزود: متاسفانه شاهد رشد آمار طلاق هستیم، به طوری که در سال گذشته، ۱۵۵ هزار و ۳۶۹ مورد طلاق در کشور ثبت شده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: سال ۱۳۹۲، در هر ساعت، ۱۸ مورد طلاق و در سال ۱۳۹۱ در هر ساعت ۱۶ مورد طلاق در کشور ثبت شده است.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد مطلقه ها زیر ۳۰ سال سن دارند، گفت: ۱۴.۲ درصد طلاق ها مربوط به سال اول زندگی و ۵۰ درصد مربوط به پنج سال اول زندگی است.
۱۹۰ هزار سقط جنین در سال ۹۳
مطلق در بخش دیگری از سخنانش گفت: در سال ۹۳ یک میلیون و۷۳۰ هزار بارداری در کشور داشتیم که یک میلیون و ۵۴۰ هزار مورد آن به فرزندآوری منجر شد اما بقیه موارد - ۱۹۰ هزار مورد - با سقط جنین همراه بود.
رییس مرکز سلامت و خانواده وزارت بهداشت، اضافه کرد: با توجه به استانداردهای جهانی هر نوزادی که متولد می شود باید امید داشته باشد که ۸۵ سال عمر کن که در زمان حاضر نیز کشورهایی همچون ژاپن و کره به این استاندارد رسیده اند اما در کشور ما سن امید به زندگی در زنان ۷۴ و در مردان ۷۲.۸ سال است.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت بیان کرد: یکی از مهم ترین اقدامات برای افزایش سن امید به زندگی تغذیه انحصاری نوازدان با شیر مادر طی ۶ ماه بعد از تولد و ادامه آن تا دو سالگی به همراه غذای کمکی است.
مطلق گفت: بر اساس آمارهای موجود اکنون میزان مرگ و میر در کشور ۱۰ در هزار تولد زنده است که باید تا آخر برنامه ششم به هفت در هزار تولید زنده برسد که کار بسیار سختی است و بر اساس استاندارد سازمان بهداشت جهانی میزان مرگ و میر نوازدان تا سال ۲۰۳۰ باید به صفر برسد.
مطلق اضافه کرد: میزان مرگ و میر کودکان زیر یک سال نیز در کشور ما اکنون ۱۷.۴ در هزار تولد زنده و برای کودکان زیر پنج سال ۱۵ درهزار تولد زنده است که باید تا سال ۲۰۳۰ این میزان نیز به صفر برسد.
پدیده ازدواج در سیستان و بلوچستان رشد نزولی دارد
مدیرکل سلامت وزارت بهداشت بیان کرد: قدرت باروری بعد از سن ۳۵ سالگی کاهش مییابد و بعد از این سن باروری ممکن است مشکلاتی را برای مادر و جنین به وجود بیاورد، از سال ۸۷ تا سال ۹۳ در کشور شاهد روند کاهشی در امر زازدواج بودیم که پهناورترین استان کشور نیز از این قاعده مثتثنی نیست.
مطلق تاکید داشت: کسانی که در سن مناسب ازدواج میکنند، از طول عمر بیشتر و سلامت روان بهتری برخوردارند، پس باید فرهنگ ازدواج در سنین پایین در جامعه به بهترین شکل جا بیفتد.
نظر شما