به گزارش خبرنگار مهر، احمد تویسرکانی در سومین اجلاس کمیته هماهنکی حقوق مالکیت صنعتی اظهار کرد: حمایت از حقوق مالکیت معنوی به طور عام و حقوق مالکیت صنعتی به نحو خاص با توسعه و رشد اقتصادیث رابطه مستقیم و تنگاتنگ دارد و رشد و توسعه اقتصادی نیز در گسترش این نوع مالکیتها نقش مهم واساسی را ایفا میکند.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: بدیهی است فناوری و دانش در کنار تجارت نیروی محرک رشد و توسعه اقتصادی را فراهم میآورد و توسعه و رشد اقتصادی نیز سبب خلق بیشتر دانش و نوآوریهای بشر میشود.
تویسرکانی در ادامه سخنان خود به راههای حمایت از حقوق مالکیت معنوی که موجب خلق دانش جدید و رشد و توسعه اقتصادی میشود اشاره کرد و افزود: نظام موثر و کارآمد حمایت از مالکیت معنوی به جریان ورودی سرمایهگذاری مستقیم خارجی کمک میکند زیرا به صاحب حق این اطمینان داده میشود که مصحول فکری او از حمایت قانونی برخودار است و مورد تجاوز قرار نخواهد گرفت.
وی تاکید کرد: حمایت از حقوق مالکیت سبب، انتقال فناوری که عامل مهم در توسعه اقتصادی است و کشورهای در حال توسعه به آن نیاز وافر دارند، میشود. همچنین اعطای حق بهرهبرداری انحصاری به پدید آورنده دارایی فکری، به او اجازه میدهد که از طریق فرایند تجاریسازی از دارایی ناملموس و فکری خود درست شبیه اموال مادی بهرهبرداری اقتصادی کند.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: اعتلای حقوق مالکیت صنعتی، مستلزم مساعی کشورها در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی است و جای خوشوقتی است که امو به عنوان یک سازمان منطقهای با ایحاد این کمیته و اتخاذ برنامه اقدام و سایر ابتکارات، گامهای ارزندهای را در این زمینه برداشته است. جمهوری اسلامی ایران از این اقدامات پشتیبانی کرده و به عنوان کشوری دارای سابقه طولانی در حمایت از مالکیت صنعتی است و تجربیات فراوانی را در این زمینه اندوخته است و دارای یک نظام موثر و غنی حمایت بوده و در کنوانسیونهای متعدد بینالمللی عضو است.
تویسرکانی به اقدامات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در زمینه مالکیت صنعتی اشاره کرد و افزود: از جمله این اقدامات میتوان به تدوین و تکمیل قوانین داخلی به خصوص تصویب قانون حمایت از نشانههای جغرافیایی و قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری، الحاق به سازمان جهانی مالکیت معنوی، عضویت در موافقتنامه و پروتکل مادرید در مورد ثبت بینالمللی علائم تجاری، پیوستن به موافقتنامه لیسبون در حمایت از اسامی مبدأ جغرافیایی و ثبت بینالمللی آنها و تشکیل کمیته ملی کارشناسی در زمینه دانش سنتی و فولکلور و منابع ژنتیک و طراح برنامهای جامع در حمایت از دانش سنتی و منابع ژنتیک اشاره کرد.
وی ادامه داد: ما بر همکاریهای منطقهای در سطح اکو برای اعتلای حقوق مالکیت صنعتی تاکید داریم و در این زمینه از مساعی دبیرخانه اکو برای برقراری روابط همکاری با وایپو قدردانی میکنیم و با توجه به اهمیت این هماریها بین اکو و وایپو امیدواریم که هر چه زودتر سند همکاری مربوطه امضا و اجرایی شود.
نظر شما