به گزارش خبرنگار مهر، با گرم شدن هوای پایتخت مگس های سفید دوباره به برخی از خیابان های شهرتهران هجوم آوردند. این هفته محمد حقانی، رییس کمیته محیطی زیست شورای شهر تهران گفت: مگس های سفید به دنبال میزبان های جدیدی هستند که بتوانند به حیات خود ادامه دهند.
محمد حقانی با اشاره به هجوم دوباره مگس های سفید به پایتخت گفت: هر حشره میزبانی دارد یعنی یک گیاه میزبانی اش را می کند.
کرم درخت نارون تنها بر روی این درخت می تواند زندگی کند. مگس سفید نیز در داخل جالیز ها و گلخانه ها و اطراف آن زندگی می کنند اما به دلیل تغییرات اقلیمی به دنبال میزبان های جدیدی هستند.
وی ادامه داد: به دلیل کم آب و خشکسالی های اخیر این مگس ها به داخل شهر هجوم آورده اند اما مدیریت شهری با یکسری اقدامات مانند نصب برچسب های زرد بر دور درختان مانع ورود تخم های آنها به بدنه درختان شده و بیشتر تخمگذاری ها بر روی زمین انجام می شود.
حقانی تأکید کرد: این مگس ها تاثیری بر سبزینه درختان ندارند و تنها برای شهروندان ایجاد مزاحمت می کنند که با آبشویی و سم پاشی نیز این مشکل حل می شود.
این هفته رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در ۸ شهریورماه و در جلسه غیرعلنی انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر برگزار میشود.
مهدی چمران پس از پایان یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران در خصوص برگزاری انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر تهران در سال سوم شورای چهارم اظهار داشت: این انتخابات در ۸ شهریور و بدون حضور خبرنگاران برگزار میشود.
چمران در خصوص کاندیداهای احتمالی در انتخابات هیئت رئیسه، گفت: هنوز نمیتوان دقیق در این زمینه صحبت کرد.
در این خصوص ابوالفضل قناعتی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران هم گفت: در جلسه ای که با حضور اعضای هیات رییسه چمران، طلایی، راستگو و بنده برگزار شد تصمیم بر این شد که جهت آرامش و دوری از حاشیه های معمول رای گیری در جلسه غیر علنی برگزار شود .
محمد حقانی در واکنش به اظهارات هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت: نباید هیچ موضوعی از دید رسانه ها پنهان باشد و با غیر علنی برگزار شدن جلسه انتخابات هیات رییسه مخالف هستم و دراین رابطه با رئیس شورا صحبت خواهیم کرد .
پس از سال ها بلاتکلیفی زمین های باقی مانده بوستان ولایت این هفته، مدیر پروژه بوستان ولایت با اشاره به تدوین کلیات طرح جامع این بوستان گفت: انتقال ساختمان شورا به بوستان ولایت قطعی نیست.
علیرضا نادری با اشاره به اینکه کلیات طرح جامع بوستان ولایت تدوین شده است، گفت: قرار است در این فضا بزرگترین مرکز درمانی خاورمیانه که مرکزی تحقیقاتی و درمانی است، ساخته شود که امکان جذب توریست بیمار نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: کشور ایران مرکز جهان تشیع است، بنابراین پیش بینی شده بزرگترین مرکز تشیع در این مکان ساخته شود. همچنین سالن همایشهای ۵ هزارنفره نیز به همراه ساختمانهای جانبی و احتمالا هتل نیز در این زمینها احداث خواهد شد.
نادری با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیسیون ماده پنج، ۷۰ درصد از این زمینها فضای سبز و ۳۰ درصد ابنیه بود، گفت: با پیگیریهای شهردار تهران، فضای سبز این زمینها به ۹۰ درصد افزایش و تنها ۱۰ درصد سطح اشغال پیشبینی شده است.
به گفته رئیس پروژه بوستان ولایت، قرار است در این زمینها یک سیتیهال نیز احداث شود که در این ساختمان شیشهای برنامه ریزی شده اعضای شورای شهر و شهرداری نیز حضور داشته باشند. این موضوع در بسیاری از جاهای دنیا رواج دارد و اعضای شورا اگر تمایل داشته باشند میتوانند در این محل مستقر شوند اما اینکه ساختمان شورای شهر در بوستان ولایت احداث می شود، هنوز پیشبینی نشده است.
نادری در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص مشکلاتی که در رابطه با تملک زمین وجود دارد، گفت: بر اساس مصوبه مجلس ۳۰ درصد زمینهای پادگانها به ناجا و ۷۰ درصد به شهرداری برای ایجاد فضای سبز منتقل خواهد شد. بر اساس تفاهمی که اسفندماه سال گذشته انجام شده قرار است ناجا در برابر این ۳۰ درصد مبالغی دریافت و آن را به شهرداری واگذار کند. همچنین آنها با توجه به بیانات مقام معظم رهبری اصراری به کاربری مسکونی، اداری و تجاری در این زمینها ندارند
در هفته پایانی مرداد ماه، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران گفت: برخی از دکه های مطبوعاتی تبدیل به پاساژ شده و واسطه ها اجاره این دکه ها را تا ۵ میلیون هم افزایش داده اند.
رضا قدیمی در نشست خبری درخصوص کیوسک های مطبوعاتی اذعان کرد: درتمام دنیا قوانینی برای کمک به مطبوعات وضع شده و ما نیز تنها اجاره بهای ۲۵، ۵۰ و ۱۵۰ هزارتومانی را به صورت ماهیانه ازکیوسک داران دریافت می کنیم. اما این افراد بین خودشان واسطه گری می کنند به طریقی که ماهیانه ۵ میلیون تومان و بالاتر از اجاره بهای این کیوسک ها به دست می آورند. متاسفانه این دکه ها به پاساژ تبدیل شده اند که رسیدگی به این موضوع نیز وظیفه شهرداری تهران نیست و دراینجا باید اتحادیه و اتاق اصناف ورود پیدا کنند.
قدیمی با بیان اینکه عدم فروش دخانیات در کیوسک های مطبوعاتی از طریق وزارت بهداشت و شهرداری تهران در حال پیگیری است، یادآور شد: تاکنون ۸۶کیوسک بعد از اخطارهای ما پلمپ شده اند اما در طول ده سال اخیر دکه ای در شهرتهران اضافه نشده است و در حال حاضر ۱۲۰۰کیوسک روزنامه درشهر تهران وجود دارد. این درحالی است که کیوسک های جدید درضلع شمال غربی میدان انقلاب و به سمت آزادی نصب شده است.
این هفته میمهمان جلسه غیر علنی شورای شهر تهران رئیس دیوان عدالت اداری بود. او درباه ساخت و سازهای غیر قانونی شهر تهران، گفت: چرا ما اجازه میدهیم بنایی با تخلفات گوناگون ساخته شود و بعد میآییم و دنبال تخریب آن هستیم.
منتظری با اشاره به بنای میدان سپاه گفت: در همین پروژه میدان سپاه چند میلیارد تومان از بیت المال هزینه شد و امروز باید طبقات اضافی تخریب شود، در حالی که از روز اول می دانستید که باید جلوی تخلف گرفته شود و از این دست پروندهها بسیار است .
وی با اشاره به اینکه برخی مسوولان نیز در تخلف شریک هستند خاطر نشان کرد: در ساختمان علاء الدین مالک مدعی است پروانه دارد و هیمن موضوع باعث شد که وقت بسیاری از شورا، مردم و دیوان صرف رسیدگی به این تخلف شود.
این هفته معاون دادستان تهران در مورد ۲ پرونده زمین خواری در ونک و قدرت شهرداری تهران در ورود به باغ های شخصی برای جلوگیری از قلع و قمع درختان خبر داد.
مرتضی تورک ادامه داد: متاسفانه در سال های اخیر درختانی در باغ های تهران قطع و یا به وسیله مواد شیمیایی از بین می رود تا مالکان بتوانند با تغییر کاربری پول بیشتری به دست بیاورند که بر اساس قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، شهرداری ها مکلف شدند تمام درختان مجموعه شهری را شماره گذاری و شناسنامه دار کرده و ماموران شهرداری را به عنوان ضابط قوه قضائیه مسئول نگهداری از این درختان قرار دهند. حتی در این قانون آمده است که شهرداری می تواند با مجوز دادستانی وارد املاک خصوصی و محصور شده و مانع قلع و قمع درختان شوند و اجازه تصرف این باغات را هم دارد اما شهرداری جدی وارد عمل نمی شود.
تورک در پاسخ به اینکه آیا زمین خواری اخیر در ونک همان بزرگترین زمین خواری در پایتخت است گفت: زمین خواری بزرگ در ونک ۲ پرونده دارد. یکی مقابل سازمان بورس است که کیفرخواست تنظیم شد و دادگاه هم برگزار شد و در مرحله تجدید نظر است. و پرونده دیگر مربوط به زمین خواری در ضلع شمال غربی میدان ونک است که توانستیم ۶ هزار متر از این زمین را رفع تصرف کنیم و حالا به ایستگاه بزرگ تاکسی تبدیل شده و تحویل شهرداری داده ایم. همچنین ۲ زمین خواری بزرگ هم در منطقه یک شهرداری تهران داریم که فرد زمین خوار اسنادی را ارائه کرده تا شهرداری تهران را محکوم کند که کارهای خوبی روی پرونده انجام داده ایم.
نظر شما