به گزارش خبرنگار مهر، عیسی منصوری بعدازظهر جمعه در مراسم اختتامیه دومین نمایشگاه کیف، کفش و چرم استان همدان درخصوص وضعیت جهانی صنعت کفش اظهار داشت: معمولا در صنایع مختلف موج هایی در دنیا ایجاد می شود و برخی از کشورها وارد صنعتی و بعد از مدتی از آن صنعت خارج می شوند.
وی با اشاره به اینکه کشور ژاپن در صنعت نساجی، شیمیایی، فولاد و الکترونیک اوج گرفت اما بعد از مدتی از این صنایع خارج شد، ادامه داد: در صنعت کفش نیز ایتالیا، اروپای شرقی و بعد آسیای شرقی و بعد ویتنام وارد شدند.
مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اکنون این فرصت برای ایران پیش آمده که وارد صنعت کفش دنیا شود، عنوان کرد: هر چند کمی برای ورود به صنعت کفش دیر است اما اکنون ایران ظرفیت حضور در بازار های جهانی را دارد.
منصوری یکی از مهمترین مسائل را قیمت عنوان کرد و ادامه داد: براساس بررسی های انجام شده برخی صنایع نه تنها رکود نداشته اند بلکه رونق داشته اند.
وی یکی از رشته هایی که در چند سال گذشته رونق داشته را صنعت چرم و کفش عنوان کرد و ادامه داد: اکنون صنعت چرم و کفش نه فقط از سوی دولت بلکه از سوی بخش خصوصی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه طبق روال موجود بخش خصوصی و نمایندگان بخش خصوصی به دولت می گویند که عده ای سودجویی و واردات انجام می دهند، بیان کرد: نامه ای دارم که مربوط به ۸۶ سال پیش است که در این نامه نیز آمده که عده ای سودجویی می کنند و این روحیه حتی ۸۶ سال پیش نیز وجود داشته و همچنان وجود دارد.
عیسی منصوری با بیان اینکه اگر قرار است در بخش جلوگیری از سودجویی ها اتفاقی افتد فقط دولت نباید انجام دهنده کار باشد، عنوان کرد: هم اکنون فرصتی ایجاد شده و باید از این فرصت در راستای رونق صنعت کفش استفاده کرد.
وی به نمایشگاه کیف و کفش و چرم در همدان اشاره کرد و با بیان اینکه وقت آن رسیده که برای برگزاری همایش ها، نمایشگاه ها و سمینار های سطح ملی علاوه بر محلی هماهنگی های لازم صورت گیرد، بیان کرد: وزارت کار در کشور مطالعه ای انجام داد و رسته ها و فعالیت هایی که دارای بیشترین اشتغال و ظرفیت هستند را شناسایی کرد.
در صنعت کفش ایران ۲۳ هزار بنگاه اقتصادی رسمی و غیر رسمی فعال وجود دارد
مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه شش رشته از سوی وزارت کار شناسایی شد که یکی از این رشته ها کفش است، ادامه داد: در صنعت کفش ایران ۲۳ هزار بنگاه اقتصادی رسمی و غیر رسمی فعال وجود دارد.
منصوری با بیان اینکه سه هزار بنگاه فعال صنعت کفش در مشهد وجود دارد که ۹۰ درصد آنها غیررسمی هستند، بیان کرد: مشهد، همدان، تهران، قم، تبریز در صنعت کفش فعال بوده اند.
وی با بیان اینکه نخستین مدرسه و انستیتو توسعه صنعت چرم در مشهد سال گذشته ایجاد شد و هم اکنون با قدرت فعالیت های خود را انجام می دهد، بیان کرد: برنامه ایجاد مرکز طراحی کفش آغاز شده و سعی می شود متناسب با ویژگی های صنعت اقدامات لازم صورت گیرد.
مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی همچنین از صنعت کفش استان همدان انتقاد کرد و با بیان اینکه صنعت کفش استان همدان در مهارت های تولید ضعیف است، عنوان کرد: صنعت کفش استان همدان نیازمند ارتقا سطح مهارت است.
عسیی منصوری با بیان اینکه نیروی ماهر صنعت چرم در استان همدان کم است و کیفیت کفش مناسب نیست، ادامه داد: پایین بودن سطح بهره وری در همدان نیز وجود دارد چراکه به ازای هر کارگر می توان ۱۴ جفت کفش تولید کرد اما استان همدان دارای عددی پایین تر از این است.
وی با تاکید بر اینکه باید سطح بهره روی تولید بالا رود، ادامه داد: بالا بردن سطح بهره وری تولید به معنی ایجاد کارگاه های بزرگ نیست چراکه میانگین کارگران کارگاه های توسعه یافته ۱۶ تا ۴۰ نفر است و اصراری به ایجاد کارخانه بزرگ نیست و باید نیرو را مجهز به تکنولوژی جدید کرد.
مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی وی با بیان اینکه آماده کمک در این حوزه هستیم، بیان کرد: باید تشکل های شایسته و فعال انتخاب و در مرکز آموزش مشهد دوره ببینند و در این بین افراد قوی تر به دوره های ایتالیا اعزام و در استان همدان مربی کفش شوند.
منصوری ادامه داد: آموزش مربی کفش در استان همدان ظرفیتی است تا در آینده مرکز آموزش توسعه کفش در استان همدان ایجاد شود.
نظر شما