۳۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۱۳

مهر گزارش می‌دهد؛

فرسودگی پرونده‌های دریافت تسهیلات بافت فرسوده زنجان در بانک‌ها

فرسودگی پرونده‌های دریافت تسهیلات بافت فرسوده زنجان در بانک‌ها

زنجان-نوسازی بافت فرسوده زنجان همواره به‌عنوان یک مسئله مهم در برنامه‌ریزی‌ها موردتوجه قرارگرفته و۵۵۰ هکتار بافت فرسوده زنجان در انتظار دریافت تسهیلات ازبانک‌هاهستند پرونده‌هایی که خود فرسوده شده‌اند.

خبرگزاری مهر-گروه استانها: بافت فرسوده همواره به عنوان یک چالش مهم در زمینه توسعه مناطق شهری مطرح بوده به گونه ای که این امر موجب شده شهرها در روند توسعه ای خود با مشکلاتی مواجه شوند.

وجود بیش از ۷۲۰ هکتار بافت فرسوده در سطح استان زنجان که سهم شهر زنجان از این میزان ۵۵۰ هکتار است لزوم توجه جدی مسئولان استان را برای حل چالش بافت فرسوده در سطح شهر زنجان بیش از سایر نقاط استان نشان می دهد.

بافت های فرسوده به دلایل قدمت زیاد بناها و همچنین فرسوده بودن زیرساخت های همچون آب و برق و گاز همواره در زمینه خدمات گیری نیز دچار مشکل بودند و این امر باعث شده ساکنان این مناطق از رفاه اجتماعی مطلوب برخوردار نباشند.

محدوده مرکزی شهر زنجان شامل بافت فرسوده شهری می‌شود

در شهر زنجان به‌عنوان بزرگترین شهر استان محدوده مرکزی شهر شامل بافت فرسوده شهری می‌شود. بافتی که امروز در برخی از قطعات آن شاهد نوسازی و ساخت واحدهای جدید هستیم. هرچند به نظر می‌رسد واحدهای جدید ساخته شده صرفا به‌دلیل کارکرد اقتصادی برای سازنده مدنظر بوده و برخی واحدها فاقد تنفس شهری هستند.

حاشیه نشینی در زنجان

نحوه ورود به بافت فرسوده و نوسازی آن موضوع مهمی است که همواره مورد توجه قرار داشته است. به گفته مسئولان، شهر زنجان ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد.

این میزان بافت فرسوده ضرورت ورود اصولی و بهسازی و نوسازی استاندارد آن‌را دوچندان کرده است. در این حال تسهیلات نوسازی بافت فرسوده در شهر زنجان نیز مشکلاتی دارد. برخی از فعالان حوزه مسکن معتقدنددر شهر زنجان همکاری خوبی برای پرداخت تسهیلات وجود ندارد و این بخش ساخت‌وساز شهری در زنجان دچار مشکلاتی است.

این در حالی است که نگاه‌ها نیز به نوسازی بافت فرسوده تنها اقتصادی شده و کیفیت طراحی واحدهای بسیار پایین آمده است.

فرماندار زنجان ضرورت تشکیل سازمانی تخصصی در حوزه بافت فرسوده را مورد تاکید قرار می دهد.

مجید فرخی اوایل سالجاری در یکی جلسات مشترک خود با اعضای شورای اسلامی شهر زنجان، گفت: شهر زنجان در حال‌حاضر ۵۱۱ هکتار بافت فرسوده دارد. باید نسبت به احیای بافت فرسوده شهری در زنجان اهتمام جدی وجود داشته باشد.

بافت فرسوده گچساران

فرخی افزود: یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه شهری زنجان، نحوه برخورد با بافت فرسوده است که باید نسبت به آن اهتمام بیشتری صورت گیرد. بدون مداخله دولت و مدیریت شهری در بافت فرسوده، مشکل این حوزه حل نخواهد شد.

وی در ادامه یادآور شد: بافت فرسوده احیا نمی‌شود مگر با مشارکت مردم و حمایت جدی دولت که باید در سال‌های آتی نسبت به عملیاتی کردن این موضوع اقدامات اجرایی صورت گیرد. مدیریت شهری نباید متکی به سازمان عمران شهری باشد.

حاشیه نشینی در زنجان

فرخی گفت: باید همانند شهرهای موفق در حوزه بافت فرسوده نسبت به تشکیل سازمانی تخصصی در این بخش و انجام اقدامات سازنده اقدام کنیم.

رئیس اداره بافت فرسوده اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان، با انتقاد از همکاری نکردن بانک‌ها در ارائه پرداخت تسهیلات بافت فرسوده به مهر گفت: یکی از نخستین و مهم‌ترین اقداماتی که باید در حوزه بافت فرسوده شهری صورت گیرد، تثبیت و جلوگیری از گسترش شرایط فعلی بافت است.

محدوده بافت فرسوده باید کنترل و از افزایش آن جلوگیری شود

محمدحسین جعفری افزود: در واقع محدوده بافت فرسوده باید کنترل و از افزایش آن جلوگیری شود که متاسفانه امروز در شهر شاهد این موضوع نیستیم. در بافت فرسوده باید از داخل بافت اقدام به بازسازی و بازآفرینی کرد که اقدامات صورت گرفته فعلی فاقد این شرایط است.

وی با بیان اینکه اقدامات فعلی در سطح شهر موجب دامن زدن به افزایش محدوده بافت فرسوده شهری است، افزود: هدایت ترافیک سواره به مناطق شامل بافت فرسوده موجب تشدید این موضوع می‌شود.

جعفری: بانک‌های عامل در استان زنجان در پرداخت تسهیلات بافت فرسوده همکاری مناسبی ندارندجعفری در پاسخ به وضعیت ارائه تسهیلات درخصوص بافت فرسوده شهری زنجان، اظهار داشت: تسهیلات بافت فرسوده از سال ۸۸ تا نیمه سال ۹۱ پرداخت می‌شد. این تسهیلات برای بازآفرینی بافت فرسوده شهری پرداخت می‌شد تا نوسازی لازم در بافت فرسوده صورت گیرد. بانک‌های دولتی در این مقطع موظف به پرداخت تسهیلات بودند.

 رئیس اداره بافت فرسوده اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: در سال ۹۱ پرداخت تسهیلات قطع شد. شرکت عمران مسکن‌سازان پرونده بافت فرسوده شهری را تشکیل می‌داد و به بانک‌ها معرفی می‌کرد. در دی‌ماه سال ۹۳؛ ۵۲۶ پرونده در این خصوص تشکیل شد که همه پرونده‌ها به تهران ارسال شد. رایزنی لازم بین مسئولان صورت گرفت و بانک‌های عامل موظف به پرداخت سهمیه ابلاغی شدند.

حاشیه نشینی در زنجان

جعفری با بیان اینکه بانک‌های عامل در استان در پرداخت تسهیلات بافت فرسوده همکاری مناسبی ندارند، افزود: در این خصوص بارها پیگیری با مقامات استانی صورت گرفته و وضعیت همکاری بانک‌ها تشریح شده است. جلساتی نیز در این خصوص برگزار کرده‌ایم.

وی گفت: بانک ملی در ابتدا عنوان کرد یک‌سوم سهمیه ابلاغی را می‌تواند پرداخت کند. ۱۱۴ پرونده تسهیلاتی تشکیل داده است. بانک ملت یک ضرب‌الاجل زمانی تعیین کرد و تا اقدامی صورت گیرد، این زمان به تمام رسید! بانک سپه از همان ابتدا اعلام کرد منابع لازم را ندارد. بانک رفاه تاکنون همکاری خوبی صورت داده و سهمیه خود را پرداخت کرده است.

بی شک حل مسله بافت فرسوده با تعامل و همکارهای همه دستگاههای مرتبط در این زمینه حل می شود و جزیره ای عمل کردن برخی نهادها و بانک ها در زمینه تخصیص ندادن تسهیلات به بافت فرسوده باعث خواهد شد روند نوسازی بافت های فرسوده فرایند کندی را را طی کند.

آنچه که شهر زنجان از گذشته با آن مواجه بود و همواره از آن ضربه خورده است وجود طرح های نوسازی و بهسازی بافت فرسوده بوده که این طرح ها تنها برروی کاغذ باقی ماند و روند عملیاتی به خود ندیده است.

کد خبر 2889845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمود ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
      0 0
      باز هم گلی به جمال شما فارسی ها که به این مورد مهم که عده زیادی از همشهریان را با بلاتکلیفی آزار می دهد پرداخته اید مرکز زنجان که .....