به گزارش خبرنگار مهر، احمد سیاحی ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: ۷۱۳ پروژه عمرانی در خوزستان به مناسبت هفته دولت افتتاح شده و این پروژه ها با اعتبار بیش از پنج هزار میلیارد ریال اجرا شده است.
وی افزود: ۷۳ مورد از این پروژه ها با اعتبارات ملی، ۲۷۱ مورد از اعتبارات استانی و ۳۶۹ مورد دیگر نیز از اعتبارات متفرقه همچون ارزش افزوده است.
معاون عمرانی استاندار خوزستان تصریح كرد: ۳۷۶ مورد از پروژه های هفته دولت در۲۱۰ روستا با اعتبار سه هزار میلیارد ریال اجرا شده و بیشترین حجم تخصیص اعتبار از نظر پروژه های قابل افتتاح به سازمان راه و شهرسازی و پس از آن به شرکت آب و برق و مخابرات تعلق گرفته است.
سیاحی بیان كرد: بیشترین میزان بهره برداری از پروژه های هفته دولت به ترتیب به شهر اهواز، دزفول و آبادان تخصیص یافته و اعتبارات پروژه های عمرانی در سال جاری به نسبت سال گذشته حدود ۲۹ درصد افزایش یافته است.
وی یادآور شد: بیشترین حجم پرژه های این هفته در زمینه مسکن و عمران شهر و روستایی بوده است. همچنین در این بازه زمانی ۲۷ مدرسه احداث و یا نوسازی شده که این پروژه ها باعث افزوده شدن ۱۷۷ کلاس درس به ظرفیت استان می شود.
خسارات فراوان سد گتوند به اراضی كشاورزی
معاون عمرانی استانداری خوزستان در ارتباط با طرح ۵۵۰ هزار هكتاری گفت: عملیات اجرایی این طرح در غالب ۲۳۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی در حال انجام است. به صورت ماهانه چهار هزار هکتار از شبکه مدرن زه کشی، کانال های آبیاری و تصیح اراضی در این طرح احداث می شود.
وی اضافه كرد: بر اساس شواهد موجود پس از اتمام این طرح خوزستان برای سال های بسیاری مقام اول تولید محصولات کشاورزی در کشور را از آن خود كرده و به صورت سالانه نیز ۹ میلیون تن به ظرفیت تولیدات استان افزوده خواهد شد.
سیاحی تأكید كرد: یکی از معضلات پیش روی استان سد گتوند است. این سد خسارات فراوانی را به اراضی کشاورزی خوزستان وارد کرده و در این خصوص جلسات متعدی برگزار شده و پنج گزینه نهایی برای حل این مشكل مشخص شده است.
سیاحی تصریح کرد: حدود ۵۷ درصد از مصوبه خرید کالای داخلی تا کنون اجرایی شده ولی برخی دستگاه های استان نسبت به این مصوبه بی تفاوت هستند. در این زمان با زبان مدارا با آنها برخورد كرده و پس از مدتی در صورتی که این مصوبه را اجرایی نکردند با آنها برخورد خواهد شد.
جلوگیری از بروز فاجعه بزرگ در هورالعظیم
سیاحی بیان كرد: یك هزار و ۹۱۲ میلیارد تومان اعتبار مصوب سال گذشته استان خوزستان بوده كه ۷۰ درصد آن اختصاص داده شد. اعتبارات مصوب امسال یك هزار و ۸۲۲ میلیارد تومان بوده كه تا كنون ۱۹ درصد آن اختصاص داده و قول های مساعدی برای افزایش این اختصاص طی دو هفته آینده داده شده است.
وی عنوان كرد: سال گذشته ۷۰۰ میلیارد تومان به شهرداری ها و دهیاری ها پرداخت شده كه ۱۰۰ میلیارد تومان آن به دهیاری ها پرداخت شد. سال گذشته ۲۴۵ میلیارد تومان برای مقابله با ریزگردها ولی در بخش های مختلفی اختصاص داده شد.
معاون عمرانی استانداری خوزستان ادامه داد: تجهیز فرودگاه اهواز، مقابله با كانون های گرد و غبار احصا شده، تجهیز ایستگاه های هواشناسی به دستگاه های مدرن، بهبود وضعیت ایستگاه های محیط زیست، ارائه تسهیلات (۲۰ و نیم میلیارد تومان) و اختصاص چهار و نیم میلیارد تومان به شهرداری ها و دهیاری ها برای ماشین آلات مقابله با گرد و غبار جزو اعتبار ۲۴۵ میلیارد تومان مقابله با ریزگردها بوده اند.
سیاحی یادآور شد: باید قبول كنیم كه با خشكسالی مواجه هستیم. به عنوان مثال سه هفته گذشته از بروز یك فاجعه بزرگ در هورالعظیم جلوگیری شده و وضعیت به گونه ای بود كه اولا اكسیژن برای آبزیان بسیار پایین و امكان خفگی وجود داشته و دوما هم ورودی آب از كرخه به هور در حد صفر شده بود. افزایش ۵۰ مترمكعب ورودی آب از كرخه به هور را مطرح كردیم.
هزینه ۷۵ درصد ارزش افزوده در ۶ شهر استان باعث ایجاد اختلافات طبقاتی
وی با اشاره به برگزاری جلسه ستاد ملی مبارزه با ریزگردها با حضور وزیر تا دو هفته آینده گفت: تمامی اقدامات و مصوبات در راستای مبارزه با گرد و غبار تنها یك سری اقدامات اولیه محسوب شده و مشكل گرد و غبار را حل نخواهد كرد.
معاون عمرانی استاندار خوزستان تصریح كرد: ۷۱ درصد جمعیت خوزستان در ۷۶ شهر و ۲۹ درصد جمعیت نیز در حدود چهار هزار روستا اسكان داشته ولی این پراكندگی جمعیت دلیلی برای نپرداختن به روستاها نیست.
سیاحی تأكید كرد: در قانون ارزش افزوده لحاظ شده كه ۷۰ درصد به شهرها و ۳۰ درصد به روستاها اختصاص بیابد. بایستی به روستاها به صورت جدی پرداخته و عدم رسیدگی به مشكلات آنها باعث بروز حاشیه نشینی خواهد شد. باید به مسئله بهبود وضعیت زیرساخت ها در روستاها و همچنین آب روستاها توجه ویژه ای را داشته باشیم.
وی افزود: استاندار اعلام كرد، دلیلی ندارد كه ۷۵ درصد از اعتبار ارزش افزوده استان در ۶ شهرستان هزینه شود. در واقع به اعتقاد استاندار چنین وضعیتی باعث ایجاد اختلاف طبقاتی خواهد شد. بنابراین باید به قوانین و مقررات را مناسب تر عمل كرده و لابی گری هایمان نیز در جهت حل مشكلات مردم و توسعه استان باشد.
لزوم افزایش اثربخشی اعتبارات هزینه شده در پروژه ها
معاون عمرانی استاندار خوزستان با تأكید بر لزوم افزایش اثربخشی اعتبارات هزینه شده در پروژه ها گفت: آب، محیط زیست و حمل و نقل ریلی و جاده ای جزو اولین اولویت های استانداری خوزستان هستند.
سیاحی در ارتباط با ایمنی و ارتقای راه های خوزستان گفت: در چهار ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته پیشرفت های بسیار خوبی را در زمینه ارتقا و ایمنی راه ها داشته و در مقابل نیز شاهد كاهش تلفات بوده ایم.
معاون عمرانی استاندار خوزستان اضافه كرد: ارتقای ایمنی راه ها یكی از اولویت های استان بوده و در هیچ جای دنیا تلفات جاده ای به صفر نرسیده است. خوشبختانه با ارائه آموزش های لازم توانستیم با آموزش یك هزار و ۸۰۰ نفر در بخش فرهنگ ترافیكی پیشرفت هایی را داشته باشیم.
وی عنوان كرد: تلفات جاده ای در سال ۸۴ تعداد ۹۶۰ نفر، در سال ۹۲ تعداد ۶۴۶ نفر بوده ولی سال گذشته به ۶۰۳ نفر كاهش پیدا كرده است. میزان فوتی های نوروز سال گذشته ۷۸ نفر بوده ولی امسال به ۳۳ نفر كاهش پیدا كرده است.
امكان جایگزینی پیمانكار قطار شهری/ حجم بالای مشكلات در خوزستان
سیاحی یادآور شد: رئیس جمهور دستور افتتاح تصفیه خانه اهواز را داده و بعد از گذشت دو هفته از این دستور فاز اول انتقال آب از (ام دبس) به اهواز برای تصفیه خانه افتتاح شد. در بحث آب شرب تحولی ایجاد شده ولی قاعدتا هنوز كافی نبوده و برای اجرایی شدن كامل طرح غدیر به پنج هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
معاون عمرانی استانداری خوزستان در ارتباط با پروژه قطار شهری اهواز عنوان كرد: اگر تصمیم گیری برای قطار شهری واحد باشد، قطعا باید به پیشرفت كار در این زمینه امیدوار باشیم. اگر پیمانكار فعالیت خود را به خوبی انجام ندهد، تا چند روز آینده فرآیند جایگزینی پیمانكار را اجرایی خواهیم كرد.
وی با اشاره به اینكه هیچ وقت مسائل سیاسی را با عمرانی تلفیق نكرده گفت: خوزستان ظرفیت های بسیار بالایی دارد كه با استفاده از همین ظرفیت های موجود هم می توان بسیاری از مشكلات را حل كرد. قطعا با همدلی و همگرایی خیلی بهتر نتیجه خواهیم گرفت.
سیاحی تصریح كرد: مشكل جدی و اساسی خوزستان در حال حاضر تنها اعتبار نبوده و این استان از نظر اعتبار جزو سه استان اول كشور بوده ولی این اعتبارات بالا به دلیل فراوانی حجم مشكلات موجود در خوزستان است.
لزوم بالا بردن آستانه تحمل در خوزستان/ پیگیری با جدیت شایسته سالاری
معاون عمرانی استانداری خوزستان اظهار كرد: یكی از وظایف معاونت عمرانی هماهنگی امور عمرانی بوده و به نظر می رسد در خوزستان باید مقداری تحمل خود را بالا برده و شایسته سالاری را با جدیت بیشتری پیگیری كرد. باید از اعتبارات موجود بهترین استفاده را كرده و در انجام امور اولویت بندی را در رأس كار قرار دهیم.
وی بیان كرد: مشكل اساسی خوزستان را باید نه در نگاه مسئولان كلان به استان بلكه در خود این استان جستجو كرد. هر فردی و از هر قومیتی كه مسئولیت داشته باید نگاهش یك نگاه توسعه ای برای استان باشد.
سیاحی ادامه داد: دلیلی ندارد كه در جنوب شرق استان یك مجتمع بزرگ وجود داشته كه در گردش مالی حرف اول را بزند، ولی روستاهای كنار آن مشكلات راه داشته و یا اینكه یك دستگاه با گردش مالی خوب در كنار یك روستا با مشكل آب باشد. در واقع تمامی دستگاه های اجرایی باید به رفع مشكلات مردم كمك كنند.
الزامات راه و شهرسازی مانع سر ریز جمعیت در شهر جدید شیرین شهر
معاون عمرانی استانداری خوزستان در ارتباط با مسكن مهر عنوان كرد: بحث مسكن مهر یكی از معضلات جدی وزارت راه و شهرسازی است. در خوزستان ۸۰ هزار و ۴۷۹ واحد خود مالك و غیر مالك وجود داشته و تا كنون ۳۸ هزار و ۵۹۸ واحد افتتاح شده و ۳۲ هزار و ۱۴۴ واحد نیز تحویل داده شده است.
وی ادامه داد: نوع نگاهمان در تحویل واحدهای شیرین شهر باید تغییر پیدا كرده و با الزامات راه و شهرسازی نمی توانیم، شاهد سرریز جمعیت در این شهر باشیم.
سیاحی یادآور شد: باید تا حدودی حساسیت های قانونی را برای شهرهای تازه تأسیس پایین تر آورده تا بیشتر شاهد سرریز جمعیت باشیم. برای شهر جدید رامین برنامه ریزی شده تا در آینده ای نزدیك ۳۱۰ واحد را به بهره برداری رسانده و در این شهر احداث باغ ویلاهای مدیران یكی از جاذبه های ایجاد شده است. دو سال پیش مبلغ ۵۳۰ میلیارد تومان برای آب و فاضلاب و خدمات زیربنایی مسكن مهر استان برآورد شده بود.
معاون عمرانی استانداری خوزستان بیان كرد: چرا وزارت راه و شهرسازی خودش می خواهد متولی مسكن مهر باشد. باید كار به استان ها واگذار شود، چون در ساخت این مسكن ها مسائل دیگری مانند امنیت، صنعت و آموزش هم مطرح است. استانداری خوزستان پیشنهاد تفویض اختیارات مسكن مهر خوزستان به مدیریت اجرایی استان را ارائه كرده است.
عدم جامع نگری در طرح ها و پروژها مشكل جدی خوزستان
وی با اشاره به نیازمند یك هزار میلیارد تومان برای حل مسئله فاضلاب شهرستان اهواز گفت: عدم جامع نگری در طرح ها و پروژها یكی از مشكلات جدی موجود در استان خوزستان است. به عنوان مثال اگر طرح جامع ترافیكی و بازاری موجود بود، دیگر وضعیت خیابان نادری اهواز به این شكل فعلی نبود. البته ساماندهی این خیابان در دستوركار شواری ترافیك قرار گرفته است.
سیاحی با اشاره به اختصاص یك هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به مسئله آبرسانی گفت: ۷۲ درصد از روستاهای خوزستان به شبكه مدرن آبرسانی مجهز هستند.
معاون عمرانی استانداری خوزستان در پایان عنوان كرد: یك هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به مسئله گردشگری استان اختصاص یافته است. در رودخانه كارون چهار ایستگاه گردشگری در حال احداث بوده و كارهای بسیار خوبی هم در هورالعظیم و شادگان در حال انجام است.
نظر شما