به گزارش خبرنگار مهر، همایون نخعینژاد پیش از ظهر دوشنبه در کارگروه تخصصی توسعه روستایی و عشایری استان اظهار کرد: در حال حاضر ۴۳ درصد جمعیت خراسان جنوبی را روستاییان تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۱۷ روستاهای استان دارای دهیاری هستند، بیان کرد: همچنین ۹۳۵ روستاها دارای شورا هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی، عمده درآمد روستاییان این استان را کشاورزی و دامداری عنوان کرد و گفت: خشکسالیهای چندین سال وضعیت اقتصادی روستاها را با چالش روبرو کرده اما همت مردم همچنان پابرجا است.
احداث شبکههای آبرسانی از نیازهای اساسی روستاییان است
نخعینژاد ادامه داد: در دولت تدبیر و امید کمکهای دولت به روستاها نسبت به قبل افزایش خوبی یافته و بسیاری از مسائل روستاها در بودجه کشور دیده شده است.
وی با بیان اینکه یکی از گرفتاریهای مردم در روستاها کمبود آب است، بیان داشت: شبکههای آبرسانی یکی از نیازهای جدی است که باید در روستاها اجرا شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اضافه کرد: امروز ۴۵۰ روستای استان با تانکر آبرسانی میشود و سفرههای آب زیرزمینی روز به روز در حال افت است.
نخعینژاد با بیان اینکه به این زودیها نمیتوان از منابع آبی خارج استان بهرهمند شویم، عنوان داشت: در همین راستا تلاش میکنیم که از منابع موجود استفاده بهینه کنیم و لازمه آن توجه ویژه به استان در اعتبارات است.
وی بر لزوم اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار در بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: برای آب شرب استان نیز نیاز است که شبکههای آبرسانی در روستاهای استان احداث شود.
معاون هماهنگی امورعمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه دولت تلاش میکند صنایع دستی را در روستاها رونق دهد، بیان داشت: در سطح ملی باید شبکه توزیع و فروش این صنایع دستی ایجاد شود تا روستاییان برای فروش محصولات خود دغدغه نداشته باشد.
نخعینژاد تاکید کرد: منطقه خراسان جنوبی از صنعت محروم است و ارزش افزوده درآمدی برای مردم تولید نمیکند بنابراین دولت باید نگاه خاصی به این استان داشته باشد.
شاخصهای توزیع اعتبارت مورد بازنگری قرار گیرد
وی به پراکندگی بالای جمعیت در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر فاکتور جمعیت به عنوان یکی از شاخصهای توزیع اعتبارات در نظر گرفته شده که این شاخص برای استان خراسان جنوبی با جمعیت اندک و در مساحت زیاد چالش ایجاد کرده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: این شاخصها باید مورد بازنگری قرار گرفته و فاکتور مرزی بودن، پراکندی و کویری در توزیع اعتبارات مد نظر قرار گیرد.
نخعینژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها برای روستاهای بالای ۳۰ خانوار مجوز دهیاری داده میشود، از وزارت کشور خواست تا روستاهای بین ۲۰ تا ۳۰ خانوار نیز هر چه سریعتر صاحب دهیاری شوند.
وی ادامه داد: با وجود خشکسالیهای چندین ساله، امروز استان از نظر اقتصادی با چالش مواجه بوده اما مردم همراه با دولت و انقلاب هستند و ما وظیفه داریم در حد توان خود به آنها کمک کنیم.
نظر شما