به گزارش خبرگزاری مهر در این دستورالعمل آمده است؛ تاسیس و راهاندازی مراکز یادگیری محلی، به عنوان یکی از برنامههای دولت تدبیر و امید در حوزه سواد آموزی، در جلسات شورای پشتیبانی سواد آموزی، شورای آموزش و پرورش، شورای معاونین، استان، شهرستان ها، مناطق و نواحی مطرح، ضمن حمایت جدی از آن، براساس موقعیت، آمار بی سوادان و امکان سنجی های صورت گرفته و آمادگی مسئولان محلی نسبت به پیش بینی و در خواست سهمیه مورد نیاز، از سازمان نهضت سواد آموزی اقدام نمایید .
براین اساس؛ هدف گذاری این طرح در سال ۱۳۹۴، پانصد مرکز در نظر گرفته و تصریح شده است مسئولان و دست اندرکاران شهرستان ها، مناطق ونواحی و همچنین مدیرانی که برای این مراکز انتخاب و منصوب میشوند، با هماهنگی سازمان نهضت سواد آموزی و از طریق برگزاری کارگاه یا دوره های ضمن خدمت، آموزش های لازم را درچهارچوب این دستورالعمل سپری نمایند .
بر این اساس این دستورالعمل جلب و تقویت مشارکت همه دستگاهها و نهادها، بخصوص بخش مردمی و غیردولتی، تقویت احساس مسئولیت اجتماعی، استفاده درست از امکانات موجود درمحل، تلاش برای همسو سازی خدمات آموزشی، فرهنگی واجتماعی و هویت بخشی به مسئولان محلی وافراد توانمند با صلاحیت بومی از ارکان مهم این مراکز است. لذا ترتیبی داده شود که با همه ذینفعان، جلسات مشترک تشکیل و مشارکت آنان را درجهت راه اندازی مرکز یادگیری محلی و همکاری در اداره مراکز جلب نمایند .
درتبصره ۱ بند ۴ این دستور العمل آمده است مدیر مرکز یادگیری محلی پس از تایید صلاحیت و اخذ نظر مثبت معاونت سواد آموزی استان و رسیدن به حد نصاب تعیین شده در دستورالعمل، با ابلاغ مدیر آموزش و پرورش شهرستان/ منطقه/ ناحیه و برای مدت یک سال مشغول به کار می شود. این مراکز به تناسب تعداد سواد آموزان تحت پوشش ، نظیر سایر مدارس ابتدایی درجه بندی می شوند .
بر این اساس سازمان نهضت سواد آموزی مسئولیت هماهنگی، راهبری، نظارت و ارزشیابی، پاسخ گویی به سئوالات، صدور مجوز فعالیت، تبدیل مراکز دولتی به غیردولتی و مشارکتی، ارزیابی عملکرد استان ها و شهرستان ها و تامین منابع مالی و محتوای آموزشی را به عهده دارد و موظف است عملکرد مدیران محترم را مستمرا به اینجانب گزارش نماید .
نظر شما