خبرگزاری مهر - استانها: اواخر سال گذشته بود که اهالی خانه مطبوعات مازندران برای تعیین نمایندگان دوره ششم بهپای صندوقهای رأی رفتند و اعضای این خانه پس از اما و اگرهای فراوان انتخاب شدند.
از همان فردای پس از انتخابات، حرف وحدیثها درباره نحوه انتخاب شروع و اعتراضهایی از سوی برخی نامزدها آغاز شد. برخی مدعی بودند که برخی رأیها دارای خدشه است و حتی سندهایی مبنی بر اینکه آرای افرادی که در روز انتخابات حضور نداشتهاند بدون کسب وکالت به نفع نامزدهای خاصی در صندوق انداختهشده است.
حرفو حدیثهای انتخابات دوره ششم به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشیده شد و درنهایت آرا بازخوانی شد و در نتیجه رأی یکی از برندگان انتخابات مخدوش اعلام و تغییراتی نیز در آرای دیگر نامزدها صورت گرفت.
اگرچه برخی از فعالان رسانهای نسبت به نتیجه بازخوانی نیز اعتراض داشتند اما نهایتاً حکم اعضای ششمین دوره خانه مطبوعات در ماه دوم سال جاری تأیید شد و فعالیت این دوره رسماً آغاز شد.
از همان روزهای ابتدایی فعالیت دوره ششم، بازهم حرفو حدیثها مبنی بر اینکه برخی افراد دارای مشکلات بانکی هستند و نمیتوانند به عنوان صاحبان امضاء و حساب معرفی شوند، شروع شد و سرانجام حسین قربانی مدیر، رضا حسنزاده رئیس و پنج نفر دیگر بهعنوان نایبرئیس، سخنگو، منشی و بازرس معرفی شدند.
در ماه های آغازین فعالیت خانه مطبوعات دوره ششم باز حاشیه نیز از این خانه دور نشد اما پس از برگزاری آیین تجلیل از اصحاب رسانه و روز خبرنگار، حرفوحدیثها درباره عملکرد دوره ششم خانه مطبوعات شدت گرفت.
نمیتوان از عملکرد خوب دوره ششم خانه مطبوعات در نامگذاری هفته رسانه، معرفی شهید شاخص و رونمایی از تمبر شهید تبریزی بهراحتی گذشت
این حاشیههای در حالی است که نمیتوان از عملکرد خوب دوره ششم خانه مطبوعات در نامگذاری هفته رسانه، معرفی شهید شاخص و رونمایی از تمبر شهید تبریزی بهراحتی گذشت، اقدامی که خیلی زود در کشور نیز نمونه شد و الگوی دیگر استانها قرار گرفت.
اما در روزهای اخیر، خبر درگیری برخی اعضای خانه مطبوعات به بیرون از خانه کشیده شد، خبری که فعالان رسانهای استان را در شوک فروبرد.
بر اساس اخباری که بعدها مدیرعامل خانه مطبوعات نیز آن را تأیید کرده است، شرکت برخی اعضای خانه مطبوعات استان و همراهانشان در همایش سراسری اعضای خانه مطبوعات کشور در تهران دردسرساز و موجب اختلاف بین این اعضا شد.
تنش برای هیچ...
حسین قربانی مدیر خانه مطبوعات مازندران درباره حاشیههای جلسه اوایل هفته جاری این خانه میگوید: پسازآنکه در همایش سراسری خانه مطبوعات در تهران شرکت کردهایم مقرر شد ۲۰۰ هزار تومان به ازای هزینه رفت آمد به هر عضو برای شرکت در همایش پرداخت شود.
وی ادامه میدهد: من و رئیس خانه مطبوعات خواستیم تا این هزینه برای کمک به خانه مطبوعات در حساب این خانه واریز شود اما یکی از اعضا خواست تا هزینههایش بهحساب شخصیاش واریز شود و این امر موجب بروز کدورت کوچکی شده است.
این گفته مدیرعامل خانه مطبوعات مازندران در حالی است که برخی خبرنگاران و فعالان رسانهای استان، درباره ۳۰ کارت هدیه جمعاً به مبلغ ۱.۵ میلیون تومانی یکی از شرکتها برای دادن به خبرنگاران و چگونگی اهدا و توزیع آن بین اصحاب رسانه نیز دغدغه داشتهاند.
حسین قربانی درباره این شبهه نیز میگوید: این مبلغ در قالب کارت هدیه برای توزیع بین خبرنگاران فعال در اختیار من قرارگرفته است و هنوز توزیع نشده است.
لزوم ساماندهی خبرنگاران
ساماندهی خبرنگاران و پالایش آن نیز که از سوی دوره ششم خانه مطبوعات وعده داده، همچنان پرسش اساسی از سوی اهالی رسانه مازندران است چراکه بر اساس آمارها حدود ۸۰۰ فعال رسانهای در مازندران وجود دارد که بسیاری از آنها سالها فعالیت مطبوعاتی ندارند و بسیاری نیز بهعنوان روابط عمومی مشغول به فعالیت هستند و یا در مشاغلی غیر روزنامهنگاری در استان یا خارج از مازندران مشغول هستند.
قربانی مدیر خانه مطبوعات مازندران در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه فعالیت رسمی کمیته ساماندهی اعضای خانه مطبوعات مازندران و فعالان رسانهای استان هفته آینده با حضور اعضای هیئتمدیره خانه مطبوعات، نماینده اداره کل ارشاد فعال میشود، افزود: امیدواریم بتوانیم از تجارب و نظرات اصحاب رسانه مازندران در جهت تعالی بخشی به کارکرد حرفهای فعالان این حوزه گام برداریم.
بههرروی حاشیههای خانه مطبوعات مازندران به نشست استاندار مازندران به مناسبت هفته دولت هم کشیده شد و ربیع فلاح استاندار مازندران در پاسخ یکی از خبرنگاران در جلسه مطبوعاتی عنوان کرده بود: مسائل خانه مطبوعات به ما نیز رسیده است اما تمایل داریم مسائل صنفی توسط اصحاب رسانه و از طریق مبادی ذیربط حل شود.
شش دوره از فعالیت خانه مطبوعات مازندران میگذرد و هنوز این تشکل صنفی خانه و ساختمانی درخورشان ندارد
شش دوره از فعالیت خانه مطبوعات مازندران میگذرد و هنوز این تشکل صنفی خانه و ساختمانی درخورشان ندارد و قرار است برای خرید ساختمان آن از سوی استانداری حمایت مالی صورت گیرد، وعدهای که با برخی حاشیههای ایجادشده، تحقق آن دور از ذهن به نظر میرسد.
همچنین خانه مطبوعات با وضعیت کنونی برای تأمین هزینههای جاری نظیر پرداخت حقوق مدیرعامل و کارمندان این خانه بهحق عضویت ۲۴ هزارتومانی اعضایش دلخوش کرده است و هنوز بسیاری از اعضاء این مبلغ را پرداخت نکردهاند.
اما رضا حسنزاده رئیس خانه مطبوعات مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ساخت ساختمان در زمین در نظر گرفتهشده میگوید: طی جلساتی که با استاندار داشتیم قرار شد حدود ۲۰۰ میلیون تومان برای ساخت کمک شود اما ازآنجاییکه که زمین ۱۵۰ مترمربعی واگذارشده در خیابان قارن وقفی است و برای ساخت آن اعتبار زیادی لازم داریم، و سند به نام خانه مطبوعات زده نمیشود تصمیم گرفتیم ساختمانی را خریداری کنیم.
وی اظهار داشت: علاوه بر این ساخت ساختمان فشار زیاد مالی به فعالان رسانهای وارد میکند و درنهایت مقرر شد با همکاری فرمانداری ساری موقتاً ساختمانی بهصورت رهن یا اجاره برای خانه مطبوعات در نظر گرفته شود، جدای از آن همچنان پیگیر واریز هدیه روز خبرنگار بهحساب اصحاب رسانه هستیم.
ایجاد سامانه توزیع آگهی های دولتی و ثبتی
وی درباره وعده ساماندهی و پالایش خبرنگاران از تشکیل کمیتهای با حضور نماینده معاون فرهنگی، حراست و انجمن صنفی رسانههای مجازی و خانه مطبوعات برای این هدف خبر داد و ساماندهی آگهی دولتی و ثبتی را از دیگر دغدغهها برشمرد و گفت: برای این منظور نیز قرار شد، سامانه اتوماسیونی تعریف شود تا آگهیها برای روزنامهها تعیین شود و به نماینده هر رسانه در شهرستان داده شود.
حسنزاده با اشاره به اینکه ۸۸۰ میلیون تومان آگهی دولتی در شش ماه اخیر از سوی ارشاد در سال جاری توزیعشده است، تعریف اتوماسیون را راهکاری مناسب برای ساماندهی مطرح کرد.
وی در خصوص آموزش خبرنگاران نیز گفت: طبق نامه خانه مطبوعات کشور قرار شد سه نفر از اعضای هیئتمدیره در کلاسهای فشرده تهران شرکت کنند و سپس در استان نیز توسط این اعضاء کلاسهای آموزشی برگزار میشود.
ساماندهی خبرنگاران، توجه اساسی به آموزش و دوری از حاشیهها مهمترین انتظاری است که اصحاب رسانه مازندران از نمایندگان و منتخبانشان دارند و تحقق این برنامهها مستلزم همدلی و همراهی همه فعالان رسانهای است تا خانه مطبوعات را از آشفتگی خارج سازد.
نظر شما