به گزارش خبرگزاری مهر، سید پیروز موسوی با اشاره به توافق هستهای جمهوری اسلامی ایران با گروه ۱+۵ و احتمال لغو تحریمهای بینالمللی صنعت نفت کشور در ماههای آینده، گفت: در حال حاضر دستیابی به جایگاه برتر پایانههای نفتی در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه به عنوان یک هدف بزرگ و استراتژیک در صنعت نفت تدوین و تعریف شده و برای تحقق آن برنامهریزیهای لازم انجام شده است.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اشاره به برنامه ریزی به منظور تبدیل پایانه نفتی خارگ به یکی از سه پایانه نفتی برتر جهان از نظر ظرفیت، دقت و کیفیت و سرعت، با ایمنی عملیاتی بالا، تصریح کرد: از این رو، با توجه به سیاست تداوم پایدار تولید نفت و گاز کشور از طریق عملیات دریافت، ذخیرهسازی، امتزاج، اندازهگیری و سنجش کمی و کیفی بارگیری و تخلیه (صادرات و واردات) نفت و مواد نفتی تولیدی و مبادلهای (سوآپ) محقق خواهد شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هم اکنون افزایش تولید و صادرات نفت خام یکی از برنامه کلیدی ایران در دوران پساتحریم است، اظهار داشت: در این راستا، تاکنون نوسازی، بهسازی و تعمیرات اساسی تمامی تأسیسات و زیرساختهای پایانه های نفتی انجام شده است.
وی با اعلام اینکه در شرایط فعلی توان عملیاتی صادرات نفت خام ایران به روزانه ۶ میلیون بشکه افزایش یافته است، اظهارداشت: از سوی دیگر، با بهرهبرداری از ۴ مخزن ذخیرهسازی نفت خام خارگ حجم و ظرفیت ذخیرهسازی نفت خام در پایانه نفتی خارگ، با ۴ میلیون بشکه افزایش به ۲۸ میلیون بشکه رسیده است.
موسوی همچنین با اشاره به طراحی، ساخت و نصب بازوهای جدید بارگیری نفت خام در پایانه خارگ با استفاده از ظرفیت سازندگان داخلی، تاکید کرد: با بهره برداری از تاسیسات جدید، امکان انجام فرآیند انتقال نفت خام و فرآوردههای نفتی از اسکله به نفتکش ها و یا بالعکس فراهم شده و نقطه اتصال تأسیسات نفتی موجود در اسکلههای نفتی و نفتکشهای خارجی است.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران در ادامه از طراحی و ساخت تجهیزات استراتژیک صدور نفت خام و مقابله با هرگونه تحریم اقلام استراتژیک و تأثیرگذار در صادرات نفت خام کشور سخن گفت یادآور شد: این طرح دستاوردهای مهمی از جمله افزایش توان رقابتی و استراتژیک ایران در سطح منطقه و جهان در زمینه صادرات نفت و صدور خدمات مهندسی و توسعه فناوری صنعت نفت و بومیسازی تجهیزات مهم و استراتژیک خواهد داشت.
به گفته این مقام مسئول، تاکنون پروژه طراحی و ساخت دستگاه صحت سنج سیار سیستمهای اندازهگیری نفت و میعانات گازی بهعنوان تکنولوژی مدرن صحت سنجی سیستمهای میترینگ، تولید پودر میکروبی رفع آلودگیهای نفتی و روشهای فیزیکوشیمیایی مقابله با آلودگی نفتی، سامانه پیشگیری رسوب در مخازن ساخت دو فروند شناور آتش خوار با استفاده از ظرفیت های داخلی طراحی و ساخته شده است.
وی با اشاره به آمادگی پایانههای نفتی ایران به منظور میزبانی کشتیهای نفتکش خارجی در دوران پساتحریم، خاطرنشان کرد: تاکنون عملیات رسوب زدایی و تعمیرات اساسی مخازن ذخیرهسازی پایانههای نفتی خارگ و نکا، تعمیرات اساسی و نوسازی گویهای شناور، تخلیه و جداسازی و تعویض سلاپ تانک پهلوگاههای شماره ۱۱ و ۱۲ پایانه نفتی خارگ، تعمیرات شناورهای پایانههای نفتی به منظور ارائه خدمات دریایی در پهلودهی نفتکشها انجام شده است.
نظر شما