هاشم رفيعي تبار در گفتگو با خبرنگار اجتماعي مهر در كرج گفت: به دنبال افزايش آلاينده هاي محيط زيست در سطح جهان طي سالهاي اخير ، بحث ساخت يك سيستم نوين به منظور جداسازي كامل و دقيق آلاينده ها از غيرآلاينده ها مطرح شد كه به دليل توانمنديهاي خاص علم نانو در حل مشكلات جهاني ، متخصصان نانوتكنولوژي ، طراحي و ساخت اين سيستم را برعهده گرفته اند.
وي از فيلترهاي هوشمند به عنوان مهمترين جز سيستمهاي نوين جداسازي آلاينده ها نام برد و افزود: فيلترهاي سيستم كنوني جداسازي آلاينده ها ، قدرت تشخيص مواد زائد از غيرزائد را به طور كامل ندارد و معيار جداسازي براي آنها صرفا اندازه ماده است. در حالي كه فيلترهاي هوشمند نوين اين توانايي را دارند و بر اساس نوع ماده تشخيص داده شده براي عبور يا عدم عبور آن بزرگ و كوچك مي شود.
رئيس پژوهشكده علوم نانو پژوهشگاه دانش هاي بنيادي ، به كارگيري سيستمهاي نوين جداسازي آلاينده ها را در كاهش آلاينده هاي محيط زيست كشورهاي توسعه نيافته و در حال توسعه بسيار مفيد ارزيابي و تصريح كرد: در كشورهاي پيشرفته به دليل سياستهاي خاص دولت در كاهش آلودگي محيط زيست از قبيل كنترل جدي تردد خودروهاي آلاينده ، ميزان آلاينده هاي محيط زيست تا حد زيادي كنترل شده است. در صورتي كه در كشورهاي توسعه نيافته و در حال توسعه كه چنين سياستهايي دنبال نمي شود ، ضرورت به كارگيري سيستمهاي نوين جداسازي آلاينده ها بيشتر احساس مي شود.
رفيعي تبار خاطر نشان كرد: طرح ساخت سيستم نوين جداسازي آلاينده ها از سوي شبكه جهاني نانو تكنولوژي كه ايران نيز در آن عضو است ، ارائه شده و سازمان ملل نيز حمايت خود را از آن اعلام كرده است.
وي اظهار اميدواري كرد: با ساخت اين سيستمها ، آلاينده هاي محيط زيست سراسر جهان به طور كامل از بين بروند و به اين ترتيب حيات موجودات زنده امنيت بيشتري يابد.
نظر شما