به گزارش خبرنگار مهر، همان طور که احتمال داده میشد یکی از سالنهای آمفیتئاتر مرکز اسناد و کتابخانه ملی در شیراز سهشنبهشب با نمایش آخرین ساخته سینمایی مجید مجیدی بهعنوان سینما کار خود را آغاز کرد و به یُمن فیلم سینمایی محمد(ص) این «سینما تک» به مجموعه سینماهای شیراز پیوست.
سینمایی که پس از ۴۶سال به شیراز افزوده شد
این در حالیست که انتظار میرفت پیش از راهاندازی «سینما تک» در شیراز مخاطبان هنر هفتم شاهد راهاندازی نخستین سینمای شمال غرب این شهر دریکی از مراکز تجاری باشند.
سالن مرکز اسناد که از تجهیزات دیداری و شنیداری مناسب یک سینمای کوچک برخوردار شده با ۱۶۰ صندلی مفید را باید نخستین سینمای پس از سال ۱۳۴۸ در شیراز بهحساب آورد، چراکه با گذشت ۴۶ سال از ساخت نخستین سینما در شیراز تاکنون سالنی به سینماهای این شهر افزوده نشده و آنچه بهعنوان سینما پرسیا و شیراز به این مجموعه پیوسته، سالنهایی است که پیشتر وجود داشته و در سالهای گذشته با بازسازی همراه شدند.
مسئول «سینما تک» واقع در مرکز اسناد و کتابخانه ملی شیراز در حاشیه نمایش فیلم محمد(ص) در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اینکه وسواس ویژهای در تجهیز این سالن بهکاررفته است، بیان کرد: دو ردیف نخست این سالن برای استفاده بهتر و دید مناسبتر از زمره صندلیهای این سالن خارجشده تا بدینوسیله تماشاگران بهآسانی بتوانند فیلم روی پرده را تماشا کنند.
سینما تک شیراز روزانه سه نوبت اکران محمد(ص) دارد
علی آذری درباره نحوه نمایش فیلم در این سینما، گفت: در آغاز به کار «سینماتک» مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، سه نوبت نمایش فیلم در نظر گرفتهشده که موقتا بعدازظهرها به اکران فیلم محمد(ص) اختصاصیافته و فروش بلیتهای آن بهصورت اینترنتی انجام میگیرد.
وی در آیین گشایش این «سینماتک» با حضور اهالی فرهنگ و خبرنگاران حوزه ادب و هنر، به خبرنگار مهر، گفت: این سالن برای تبدیلشدن به سینما تجهیزات صوتی و تصویری نوینی در خود دارد که برای نمایش مناسب آثار فاخر سینمای ایران و جهان تدارک دیدهشده است.
این در حالی است که آیین گشایش نخستین «سینما تک» شیراز با اکران محمد(ص) همراه شد و به نظر میرسد برای تکمیل این سالن نیاز است آزمونهای بیشتری ترتیب داده شود تا مانند اکران سهشنبهشب از توقفهای گاه و بیگاه فیلم جلوگیری شود.
تاکنون بهرهمندی از سینما در میان اهالی فرهنگ و هنر محدود به تالار حافظ بود
از دیگر سو استقبال از نمایش فیلم در «سینماتک» مرکز اسناد و کتابخانه ملی شیراز حکایت از این دارد که نبود این امکان در شهر ادب و هنر میزان بهرهمندی از هنر هفتم در میان اهالی فرهنگ و هنر را محدود به تالار حافظ و اکران مناسبتی فیلم در مجموعه فرهنگی و هنری حافظ کرده بود.
به نظر می رسد با فراهم شدن این سالن هرچند کم گنجایش روزهای خوشی در انتظار سینما در شیراز است؛ چراکه با اندیشهها و تجربههای علی آذری در استمرار اکران هفتگی فیلم در انجمن فیلم دانشگاه علوم پزشکی شیراز که بیش از نیمقرن از فعالیت آن میگذرد، اکنون نوبت به سینما تک شیراز رسیده که سالهای دراز در خدمت هنر هفتم قرار گیرد.
با پیوستن «سینماتک» کتابخانه ملی شیراز به گروه سینماهای نمایشدهنده فیلم محمد(ص) در این شهر نوبت نمایش این فیلم در شیراز بهروزی ۱۱ سانس رسید و امید میرود با پیوستن سینما پیام که در چهارراه زند شیراز قرار دارد تعداد صندلیها و نوبت نمایش آن با افزایش روبهرو شود.
نظر شما