به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری طرح ملی «رحله» با حضور حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه قرآنی کشور، حجتالاسلام علیرضا شاهسونی، مدیر مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) و مرتضی خدمتکار آرانی، مسئول آموزش معاونت قرآن و عترت ارشاد امروز، ۱۱ شهریورماه در مکان اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور برگزار شد.
حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت با اشاره به اختتامیه طرح ملی رحله گفت: این طرح که به همت مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س)، معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، سازمان اوقاف و اتحادیه تشکلهای قرآنی کشور برگزار شد، طرح بسیار موفق در زمینه حفظ بوده است که مراسم اختتامیه آن یکشنبه ۱۵ شهریورماه در حرم امام خمینی(ره) برگزار می شود.
وی با تعریف از طرح رحله افزود: به دنبال مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن، انجام شد، که تا پیش از این اتفاقی در حوزه قرآن نیفتاده بود و تنها کار مناسبی که در این ارتباط انجام شد، برگزاری دورههای حفظ یک ساله بهصورت شبانهروزی بوده است که توسط مؤسسات مخصوصا مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س)، بهصورت گسترده انجام شد.
وی افزود: از آنجا که علاقهمندان جهت شرکت در طرح ملی یک ساله دغدغه تحصیل را داشتند، از دل این طرح، طرح کوچک تری اتخاذ شد که از آن بهعنوان طرح ملی رحله حفظ چهار جزء قرآن بهصورت شبانهروزی در تابستان ۹۴، یاد میشود. در این طرح دانش آموزان و جوانان و دانشجویان ۱۴ تا ۲۲ سال طی دو ماه به صورت شبانه روزی، ۴ جزء قرآن را حفظ کردند. به هر حال برای عمومی و کادرسازی طرح حفظ در سراسر کشور از نظر نیرو و بودجه مشکل داریم که با اجرای این طرح ها می توان در زمینه کادرسازی بهتر عمل کرد تا در آینده نتیجه بیشتری بگیریم.
محمدی به اهداف این طرح اشاره کرد و افزود: یکی از این اهداف، جریانسازی در زمینه حفظ قرآن کریم بهمنظور ترویج فرهنگ حفظ قرآن کریم میان مردم و اذهان آنهاست و هدف دیگر این طرح تربیت حفاظ در سراسر کشور است. مؤسسه بیت الاحزان سابقه اجرای این کار را داشته و با کمک و هدایت نهادهای دیگر این طرح در مقیاس ملی برگزار شد.
وی با اشاره به طرح دیگری به نام تقرب افزود: طرح ملی تقرب(حفظ تدبر در قرآن کریم به صورت مجازی) در حال حاضر در حال ثبت نام است که تاکنون ۱۲ هزار نفر در این طرح شرکت کردهاند.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآنی با اشاره به هزینه بالای طرح ملی رحله گفت: این طرح بهعنوان گل سرسبد طرحهای دیگر است و برای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون نفر هزینه بالایی تخمین زده شده است، که برای هر جزء نفر، حدود ۵۰ هزار تومان هزینه تخمین زده شده که برای این تعداد، ۱۵ هزار میلیارد نیاز است.
وی تصریح کرد: دغدغه جامعه قرآنی، سپردن فعالیتهای مردمی بهدست مردم است، زیرا هم هزینهها معقولانه صرف میشود و هم راندمان بالایی در کار لمس میشود که در راستا، به افتتاح مرکز حفظ بشاگرد که توسط مردم افتتاح خواهد شد، میتوان اشاره کرد.
محمدی با اشاره به مشارکت نهادهای دولتی برای طرح ملی رحله گفت: اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، ۵۰۰ میلیون، معاونت فرهنگی اداره اوقاف با ادارات سراسر کشور روی هم ۴۰۰ میلیون و معاونت قرآن و عترت ارشاد ۱۶۰ میلیون تومان برای اجرای این طرح کمک کرده است و در کل ۶۰ درصد توسط مؤسسات و کمکهای مردمی و ۴۰ درصد توسط نهادهای دولتی پرداخت شده است.
شاهسونی هم طی سخنانی اظهار داشت: ۳۲ مرکز شبانه روزی در ۱۶ استان این طرح را در طی مدت دو ماه اجرایی کردند و حدود ۱۵۰۰ نفر در این طرح کار خود را با موفقیت به پایان بردند که افراد شاخص آن می توانند در طرح یکساله حفظ قرآن شرکت کنند. تنها ۳ مؤسسه از ۳۲ مؤسسه متعلق به خواهران بود و بقیه به تربیت و آموزش جوانان پسر اختصاص داشت چون در زمینه تربیت نیروهای مرد با مشکل مواجه هستیم. استقبال بانوان و خواهران از فعالیتهای قرآنی بیشتر است و سعی داشتیم با این طرح این نقص یعنی کمبود نیروی مرد را جبران کنیم.
وی اظهارداشت: روز جمعه حرکت کاروانهای قرآنی از ۱۶ استان آغاز می شود و به زیارت جمکران، حرم حضرت معصومه و حرم شاه عبدالعظیم می روند و بعد در حرم امام حضور می یابند و با حضور مسئولان و فعالات فرهنگی و قرآنی کشور این مراسم از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ برگزار می شود. حجت الاسلام محمدی رئیس سازمان اوقاف در این مراسم سخنرانی می کند و همخوانی و ترتیل خوانی یک صفحه از قرآن توسط شرکت کنندگان طرح و معرفی مؤسسات و مدیران و قرآن آموزان نمونه از دیگر بخشهای این مراسم است.
در پایان این نشست خبری خدمتکار نیز طی سخنانی گقت: این طرح یک الگوی موفق برای همه مؤسسات قرآنی است که می توان با همسو کردن فعالیت نهادها و سازمانها و مؤسسات مختلف یک کار ملی را انجام داد. این طرح مسئولیت را برای مسئولان سنگین تر می کند چون تاکنون در راستای مطالبه ۱۰ میلیون حافظ قرآن مقام معظم رهبری کار خاصی صورت نگرفته است و این طرح تنها طرح ملی در این جهت بوده است.
وی در پایان سخنانش اظهارداشت: وظیفه اصحاب رسانه این است که از مسئولان قرآنی کشور بخواهند در راستای تحقق مطالبه مقام معظم رهبری و اجرایی شدن چنین طرحهایی چه کمکهایی کردند. طرح رحله یک الگوی موفق بوده است که می توان سالهای بعد آنرا با قدرت و جدیت بیشتری گسترش داد.
نظر شما