به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رحمانی موحد عصر چهارشنبه در جلسه با فعالان عرصه گردشگری استان زنجان با اشاره به فعالیتهای در دست اجرا برای بهبود وضعیت گردشگری كشور، اظهار كرد: گرچه هنوز اقدامات كاملا رضایتبخش نیست اما در مسیر صحیحی قرار گرفته است.
وی با تاكید بر لزوم تغییر رویكرد نسبت به گردشگری، تصریح كرد: باید گردشگری بهعنوان یك صنعت مورد توجه قرار گیرد؛ چراكه گردشگری سودآوری، اشتغالزایی و پویایی را در کشور درپی دارد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور، فرهنگسازی و ارائه آموزشهای مورد نیاز برای توسعه و رونق گردشگری را ضروری برشمرد و افزود: باید طی بازهای ده سالهای نحوه سفر كردن، انتخاب مقصد سفر، نحوه تعامل با مسافر و... از رده سنی كودكان تا بزرگسالان ارائه شود تا بسترهای فرهنگی به خوبی فراهم شود.
رحمانی موحد خاطرنشان كرد: پارسال با هدف توانمندسازی فعالان حوزه گردشگری ۱۶ هزار نفر در كشور تحت آموزش قرار گرفتند و نیمه دوم سال نیز متناسب با اعتبارات این آموزش انجام خواهد شد.
وی تاكید كرد: باید با ارائه آموزشهای لازم به فعالان حوزه گردشگری، این بخش را بهعنوان صنعت گردشگری در تولید ثروت ملی، سودآوری، اشتغالزایی و پویایی كشور سهیم كنیم.
معاون گردشگری سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری كشور یكی از مشكلات موجود در بخش گردشگری را ناهماهنگی و تعارضات بین دستگاهها و قوانین موجود دانست و تصریح كرد: در صدد هستیم با نگاهی جامع به اصلاح آییننامههای موجود بپردازیم.
رحمانی موحد با بیان اینكه شعار امسال بخش گردشگری "یك میلیارد گردشگر یك میلیارد فرصت است" ابراز كرد: برای تحقق این شعار باید گردشگری را بهعنوان صنعت گردشگری بپذیریم.
به گفته وی در آییننامههای اصلاحی حمایت از تاسیسات گردشگری بیش از بیش مورد توجه است، بهگونهای كه دفاتر مسافرتی نیز در قالب تاسیسات گردشگری مد نظر قرار گرفتهاند تا از حمایتهای بیشتری برخوردار شوند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور گفت: حتی در زمینه هزینه انشعابات انرژی كه گاهی سلیقهای عمل میشد و فعالان گردشگری و خدماتی را ناراضی كرده بود، رایزنیهایی شده و باید در همه استانها رویه یكسانی اجرایی شود.
رحمانی موحد از ساماندهی و اصلاح آییننامهها و دستورالعملهای حوزه گردشگری خبر داد و یادآور شد: ارائه ضمانتها نیز امسال تسهیل میشود.
وی با اشاره به وضعیت گردشگری سلامت، خاطرنشان كرد: آخر شهریور زمان تمدید گواهینامههای گردشگری سلامت به پایان میرسد بنابراین علاقهمندان باید هرچه سریعتر نسبت به اخذ گواهینامه اقدام كنند.
رحمانی موحد در پاسخ به فعالان حوزه گردشگری سلامت كه از انحصاری شدن این فعالیتها گلهمند بودند، گفت: قرارداد انحصاری مراكز درمانی با یك شركت خاص مورد تایید نیست و دفاتر علاقهمند به گردشگری سلامت باید سریعتر نسبت به اخذ مجوزهای لازم اقدام كنند تا این بخش ساماندهی شود.
رحمانی موحد به نقش راهنمایان گردشگری در رونق این صنعت اشاره و اظهار كرد: تمام تلاشها در این حوزه با عملكرد مناسب راهنمایان منتج به نتیجه میشود بنابراین ارتقای توان علمی و تجربی این افراد بسیار ضروری است.
وی خاطرنشان كرد: در آییننامه جدید راهنمایان گردشگری، راهنمایان به سه گروه تقسیم میشوند و راهنمایان غیرفعال از دریافت مجدد كارت حرفهای محروم خواهند شد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور گفت: در بخش طبیعتگردی، سنتها، اقوام و زبانهای خاص كمبود راهنمای گردشگر داریم كه برای رفع این مشكل تا سال ۲۰۱۶ باید برنامههای ارتقای كیفیت صورت پذیرد.
رحمانی موحد در بخش دیگری از سخنانش به تجهیز و توسعه واحدهای خدماتی رفاهی بینراهی تاكید و اظهار كرد: زمان توقف در مراكز بینراهی در كشور به سه سعت افزایش مییابد.
وی یادآور شد: مراكز اقامتی بینراهی نیز بهترین فرصت برای بازاریابی گردشگری است و با افزایش زمان توقف ماندگاری در شهرها و مناطق اطراف مركز اقامتی را افزایش میدهد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور تاكید كرد: باید اجزای صنعت گردشگری بههم نزدیكتر شوند و در مسیر واحدی حركت كنند.
رحمانی موحد همچنین از انعقاد تفاهمنامه با وزارت ورزش و جوانان خبر داد و افزود: با اجرایی شدن این تفاهمنامه گردشگری ورزشی نیز در قالب تورهای ورزشی عملی میشود.
وی معتقد است: صنعت گردشگری از سه ضلع دولت، مردم و فعالان بخش گردشگری اعم از صاحبان دفاتر گردشگری، هتلداران، راهنمایان تور و... تشكیل شده كه باید فعالان گردشگری و دولت در حمایت از رونق این بخش همپای هم تلاش كند.
این مقام مسئول ابراز امیدواری كرد که در دوران پساتحریم با آرامش حاكم و افزایش تعاملات بینالمللی گردشگری پویاتر شود.
رحمانی موحد افزایش تعداد گردشگران داخلی و خارجی را سرآغازی خوش برای گردشگری ایران دانست و نسبت به رونق بیشتر آن ابراز امیدواری كرد.
بازدید از نخستین جشنواره بینالمللی غذای كشورهای عضو اكو- جاده ابریشم
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور در سفر به استان زنجان همزمان با برگزاری دهمین جشنواره ملی آش ایرانی از نخستین جشنواره بینالمللی غذای كشورهای اكو- جاده ابریشم بازدید كرد.
رحمانی موحد روز چهارشنبه یازدهم شهریور پس از ورود به استان زنجان، در جلسه مشترك با فعالان حوزه گردشگری اعم از رئیس جامعه هتلداران، رئیس جامعه مهمانپذیرها، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی، رئیس انجمن راهنمایان تور و طبیعتگردان استان زنجان شركت كرد.
پس از برگزاری این جلسه كه تبادل نظر در حوزه گردشگری صورت گرفت، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی كشور از نمایشگاه عكس نهمین جشنواره ملی آش ایرانی كه در محل كارخانه كبریت زنجان دایر بود بازدید كرد.
سپس رحمانی موحد با همراهی یحیی رحمتی مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان به سمت آشپزخانه جشنواره غذای اكو راهی شدند.
رحمانی موحد پس از گفتگو با آَشپزهای حاضر كه به طبخ غذای پنج كشور عضو اكو- جاده ابریشم میپرداختند، از غرفههای واقع در محوطه كارخانه كبریت بازدید كرد و در ادامه از حسینیه اعظم زنجان بازدید کرد.
نظر شما