مجله مهر: جنگ، جنایت و خونریزی سالهاست که با کشورهای خاورمیانه عجین شده است. در میان کودکان این منطقه در میان آتش و گلوله به دنیا آمده و از دنیا می روند.
آتش جنگ در خاورمیانه از زمان جنگ های جهانی تا امروز همواره روشن بوده است و زنان و کودکان بسیاری قربانی این جنگ های ناخواسته بوده اند. اما در سال های اخیر برخی کودکان شهرتی جهانی پیدا کنند:
علی سعد دوابشه و عکسی که به یادگار ماند
مرداد ماه امسال شهرکنشینان صهیونیستی بامداد جمعه خانه یک فلسطینی را به آتش کشیدند که بر اثر آن یک نوزاد شهید و ۳ تن دیگر از جمله والدین این نوزاد مجروح شدند. در این میان «علی سعد دوابشه» نوزاد یک و نیم ساله این خانواده در پی این آتشسوزی جان خود را از دست داد و بقیه اعضای خانواده دچار حالت سوختگی از نوع درجه سوم شدهاند.
آلبوم سوخته تصاویر علی خیلی زود در شبکه های اجتماعی منتشر شد و واکنش های جهانی حاکی از آن بود که سوزاندن علی برای رژیم صهیونیستی گران تمام شد.
حتما این تصاویر علی را رسانه های مختلف دیده اید
یادگار تلخ غزه ۲۰۱۴
تقریبا در هر یورش رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بسیاری از کودکان کشته می شوند و یکی از کودکان نماد آن جنگ می شود. تصویر تلخی که در ادامه می بینید، یادگار تلخ حمله سال ۲۰۱۴ اسرائیل به نوار غزه است.
صدا، بمب و مرگ
اگر در سالهای گذشته تنها اسرائیل در جهانی کردن کودکان خاورمیانه نقش داشته، این روزها عربستان در بمباران یمن و کشتار کودکان روی اسرائیل را سفید کرده است. تصاویر زیادی از کودکان یمنی مخابره شده است. اما معروف ترین قربانی خردسال یمن کودکی است که تنها از او یک فایل صوتی به یادگار مانده است. در این فایل صوتی صدای شهادتین کودکان یمنی پیش از بمباران سعودی ها را می شنوید که با صدای بمب های سعودی صدای کودکان برای همیشه قطع می شود.
کودک کشی به سبک داعش
داعش این روزها نماد گروهی حیوانی در منطقه است که فضای مجازی را با تصاویر جنایات متنوع خود پُر کرده است. داعش در زمینه کودک کشی نیز کارنامه بلند بالایی دارد. از اجبار کودکان داعشی به قتل انسان ها گرفته تا زنده سوزاندن کودکان در قفس های آهنین، بخش هایی از جنایت های داعش محسوب می شود. اما تا همین چند وقت پیش معروف ترین کودک سوری؛ دختربچهای شیعه در سوریه بوده که توسط گروههای تروریستی تکفیری به زنجیر کشیده شده است؛ سر پدر و مادر این دختربچه در جلوی چشمان وی بریده میشود.
محمد نماد انتفاضه شد
سال ۲۰۰۰ محمد الدوره توانست به نمادی برای کودکان فلسطینی تبدیل شود. نمادی که موجب همدردی و همبستگی بسیاری از مردم جهان شد.
اکتبر سال ۲۰۰۰ در روزهای ابتدایی انتفاضه دوم موسوم به انتفاضه الاقصی محمد الدوره به همراه پدرش قصد رفتن به منزل را داشت که در منطقه "نتساریم" در نوارغزه به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسید.
نظامیان صهیونیست به مدت ۴۵ دقیقه در حال تیراندازی به سوی فلسطینی ها بودند و پدر محمد الدوره برای حفاظت از فرزندش وی را در پشت خود پناه داده بود، اما در نهایت توسط دژخیمان تا بن دندان مسلح رژیم اسرائیل به شهادت رسید.
تصویر کشته شدن محمد هنگامی که در پشت پدر خود مخفی شده بود توسط تصویربردار عرب شبکه ۲ فرانسه ضبط و از این شبکه پخش شد.
بعدها سالروز شهادت محمد الدوره به روز همدردی و همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی نامگذاری شد و این نوجوان ۱۲ ساله به عنوان نماد انتفاضه دوم فلسطین مطرح شد.
کشتار کودکان قانا
در ۳۰ ژوئیه ۲۰۰۶ در جریان جنگ ۳۳ روزه اسرائیل علیه لبنان روستای قانا مورد حمله و بمباران نظامیان رژیم اشغالگر قدس قرار گرفت.
برخورد دو بمب به یک ساختمان مسکونی چهارطبقه در مرکز روستای قانا به کشته شدن ۵۴ شهروند غیرنظامی از جمله بیش از ۳۷ کودک و زخمی شدن بسیاری انجامید. بسیاری از فقیران و کودکان معلول که قادر به فرار از منطقه نبودند در این ساختمان میخوابیدند. خاخامهای صهیونیست گفتند براساس حکم تورات، کشتار مردم در قانا در جنوب لبنان مباح است. خاخامهای صهیونیست همچنین درجنگ موسوم به ۲۲ روزه غزه نیز حکمی درباره کشتار غیرنظامیان لبنانی و فلسطینی در غزه صادر کرده و مدعی شدند بنا به احکام تورات، کشتار زنان و کودکان در زمان جنگ مباح است. تصویر زیر یکی از معروف ترین تصاویر از بمباران روستای قانا بود که در بسیاری از رسانه های جهان منعکس شد
یک کودک معروف دیکر از سوریه
چندی پیش یک قایق پر از مهاجران غیرقانونی که بیشتر آنها از آوارگان سوری بودند، در نزدیکی سواحل «بودروم» در استان «مولگا» در جنوب غرب ترکیه غرق شد. مهاجران قصد داشتند از طریق دریا خودشان را به جزیره «کوس» یونان برسانند تا از آنجا به کشورهای دیگر اروپایی برسند.
تاکنون کشته شدن ۱۲ نفر از مسافران این قایق که در بین آنها تعدادی زن و کودک وجود داشت، تائید شده و جنازه برخی از کشته شدگان از طریق امواج دریا به سواحل ترکیه رسیده است.
تصاویر جان باختگان در ساعتهای اخیر در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، تصاویری که نشان میدهد نیروهای امدادی ترکیه جنازه غرق شدگان را در ساحل پیدا میکنند.
در بین تصاویر منتشر شده عکس یک کودک غرق شده سوری بازتاب گستردهای در رسانههای بین المللی داشته است.
روزنامههای بینالمللی، این عکس را، عنوانی برای رنجهای پناهجویان سوری نامیدند. روزنامه ایندپبندنت زیر این عکس نوشت: اگر عکس این کودک غرق شده موضع اروپا را در برابر مهاجران تغییر ندهد، چه چیزی تغییر خواهد داد؟
فعالان، عکس این کودک را با هشتگ غرق شدن کودک منتشر کردهاند، کودکی با بلوز قرمز و دوپای کوچک که موج دریا آن را نوازش میدهد.
نظر شما